Diyarbakır’lı Muhtar’dan örnek davranış!

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 29.08.2024 - 13:24, Güncelleme: 29.08.2024 - 13:24 1545 kez okundu.
 

Diyarbakır’lı Muhtar’dan örnek davranış!

Bağlar’ın Fatih Mahallesi Muhtarı Hikmet Demir, çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlerden destek arıyor ve işsiz gençler için iş bulma çabası sürdürüyor.
Haber: M.Romedi YILMAZ 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak olan 2024-2025 eğitim öğretim yılına sayılı günler kala, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Fatih Mahalle Muhtarı Hikmet Demir, maddi imkânsızlıklar nedeniyle çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere yardım eli uzatıyor. Yaklaşık 5 aydır muhtarlık görevini sürdüren Demir, mahallesindeki düşük gelirli ailelerle birebir görüşerek çocukların eğitim malzemelerini tedarik ediyor. ÇOCUKLARA KIRTASİYE DESTEĞİ Muhtar Hikmet Demir, “Birçok aile, okulların açılmasına kısa bir süre kala çocuklarının çanta, kalem ve defter gibi temel eğitim malzemeleri için sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Bu konuda mahalle sakinlerimizden talepler aldık ve çevremizdeki hayırseverlerden destek istedik. Hayırseverlerin okul malzemelerini bizzat temin edip ailelere ulaştırmasını talep ettik. Bu destekler şu anda gelmeye başladı ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor” dedi. İŞSİZ GENÇLERE DE İŞ FIRSATLARI Ayrıca, Fatih Mahallesi’nin Bağlar’ın en eski mahallelerinden biri olduğunu belirten Demir, işsiz gençlere yönelik de çalışmalar yürüttüklerini söyledi. “Muhtarlığa aday olurken, mahallemizdeki işsiz gençlere iş bulmak da en büyük hedeflerimden biriydi. Yoksulluk ve işsizlik, büyük boşluklar yaratıyor. Bu yüzden, iş kurumu ve çevremizle işbirliği yaparak gençlerimize çeşitli iş fırsatları sağlamaya çalışıyoruz. Hayırsever iş insanlarından da bu konuda destek bekliyoruz,” diye ekledi.
Bağlar’ın Fatih Mahallesi Muhtarı Hikmet Demir, çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlerden destek arıyor ve işsiz gençler için iş bulma çabası sürdürüyor.

Haber: M.Romedi YILMAZ

9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak olan 2024-2025 eğitim öğretim yılına sayılı günler kala, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Fatih Mahalle Muhtarı Hikmet Demir, maddi imkânsızlıklar nedeniyle çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere yardım eli uzatıyor. Yaklaşık 5 aydır muhtarlık görevini sürdüren Demir, mahallesindeki düşük gelirli ailelerle birebir görüşerek çocukların eğitim malzemelerini tedarik ediyor.

muhtar.jpeg

ÇOCUKLARA KIRTASİYE DESTEĞİ

Muhtar Hikmet Demir, “Birçok aile, okulların açılmasına kısa bir süre kala çocuklarının çanta, kalem ve defter gibi temel eğitim malzemeleri için sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Bu konuda mahalle sakinlerimizden talepler aldık ve çevremizdeki hayırseverlerden destek istedik. Hayırseverlerin okul malzemelerini bizzat temin edip ailelere ulaştırmasını talep ettik. Bu destekler şu anda gelmeye başladı ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor” dedi.

muhtar-1.jpeg

İŞSİZ GENÇLERE DE İŞ FIRSATLARI

Ayrıca, Fatih Mahallesi’nin Bağlar’ın en eski mahallelerinden biri olduğunu belirten Demir, işsiz gençlere yönelik de çalışmalar yürüttüklerini söyledi. “Muhtarlığa aday olurken, mahallemizdeki işsiz gençlere iş bulmak da en büyük hedeflerimden biriydi.

muhtar-3.jpeg

Yoksulluk ve işsizlik, büyük boşluklar yaratıyor. Bu yüzden, iş kurumu ve çevremizle işbirliği yaparak gençlerimize çeşitli iş fırsatları sağlamaya çalışıyoruz. Hayırsever iş insanlarından da bu konuda destek bekliyoruz,” diye ekledi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.