Diyarbakır, Güneydoğunun turizm lokomotifi olacak

Diyarbakır (Amida Haber) - Amida Haber | 17.09.2024 - 19:50, Güncelleme: 18.09.2024 - 11:18 397 kez okundu.
 

Diyarbakır, Güneydoğunun turizm lokomotifi olacak

Valilik Hevsel Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, kentin zengin turizm potansiyelinin etkin bir şekilde değerlendirilmesi, turizm rotalarının ve destinasyonlarının tanıtımı konusunda kamu kurumları, turizm acenteleri ve oteller arasında işbirliğinin artırılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.
Diyarbakır Valiliği’nin Hevsel Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, kentin zengin turizm potansiyelinin etkin bir şekilde değerlendirilmesi, turizm rotalarının ve destinasyonlarının tanıtımı konusunda kamu kurumları, turizm acenteleri ve oteller arasında işbirliğinin artırılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Turizm sektörünün sorunları ele alındı Turizm sektörünün sorunlarının da dile getirilip çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıda, Diyarbakır'ın turizm açısından daha cazip hale getirilmesi için atılması gereken adımların üzerinde duruldu. Toplantıda özellikle Diyarbakır için turizm tanıtım stratejisi ve eylem planı hazırlanması konuları detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Murat Zorluoğlu, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin turizme kazandırılması için tüm paydaşlarla sık sık bir araya gelip ortak çalışmalar yürüteceklerinin altını çizdi. Kapsamlı tanıtım stratejisi geliştirilecek Diyarbakır’ın, tarihi zenginlikleri ve kültürel mirasıyla önemli bir turizm destinasyonu olduğunu ifada eden Vali Zorluoğlu, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için kapsamlı bir tanıtım stratejisi geliştireceklerine vurgu yaparak el birliğiyle Diyarbakır'ı Güneydoğu Anadolu Bölgesinin turizm lokomotifi yapmak için tüm imkanları seferber edeceklerini ifade etti. Toplantıya kimler katıldı? Diyarbakır Valisi Zorluoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıya Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Sur, Ergani, Çermik, Eğil ve Silvan ilçe kaymakamları, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sebahattin Genç ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve otel sahipleri katıldı.
Valilik Hevsel Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, kentin zengin turizm potansiyelinin etkin bir şekilde değerlendirilmesi, turizm rotalarının ve destinasyonlarının tanıtımı konusunda kamu kurumları, turizm acenteleri ve oteller arasında işbirliğinin artırılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Diyarbakır Valiliği’nin Hevsel Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, kentin zengin turizm potansiyelinin etkin bir şekilde değerlendirilmesi, turizm rotalarının ve destinasyonlarının tanıtımı konusunda kamu kurumları, turizm acenteleri ve oteller arasında işbirliğinin artırılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Turizm sektörünün sorunları ele alındı

Turizm sektörünün sorunlarının da dile getirilip çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıda, Diyarbakır'ın turizm açısından daha cazip hale getirilmesi için atılması gereken adımların üzerinde duruldu.

Toplantıda özellikle Diyarbakır için turizm tanıtım stratejisi ve eylem planı hazırlanması konuları detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Murat Zorluoğlu, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin turizme kazandırılması için tüm paydaşlarla sık sık bir araya gelip ortak çalışmalar yürüteceklerinin altını çizdi.

2024/04/17/diyarbakir-turist-turizm1.jpg

Kapsamlı tanıtım stratejisi geliştirilecek

Diyarbakır’ın, tarihi zenginlikleri ve kültürel mirasıyla önemli bir turizm destinasyonu olduğunu ifada eden Vali Zorluoğlu, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için kapsamlı bir tanıtım stratejisi geliştireceklerine vurgu yaparak el birliğiyle Diyarbakır'ı Güneydoğu Anadolu Bölgesinin turizm lokomotifi yapmak için tüm imkanları seferber edeceklerini ifade etti.

Toplantıya kimler katıldı?

diyarbakir-vali-zorluoglu-turizm.jpg

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıya Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Sur, Ergani, Çermik, Eğil ve Silvan ilçe kaymakamları, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sebahattin Genç ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve otel sahipleri katıldı.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.