Narin'i ağabeyi Diyarbakır’a getirildi: Gözaltı süresi uzatıldı

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 29.08.2024 - 15:59, Güncelleme: 29.08.2024 - 15:59 1851 kez okundu.
 

Narin'i ağabeyi Diyarbakır’a getirildi: Gözaltı süresi uzatıldı

Diyarbakır'da 9 günden beri kayıp olan Narin Güran'ı arama çalışmaları sürerken, İstanbul’dan Diyarbakır’a getirilen ağabey E.G.'nin gözaltı süresi uzatıldı.
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahllesi’nde 21 Ağustos'tan beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları devam ederken, soruşturma da büyük bir titizlikle devam ediyor. Yeni Gün Gazetesi'nde Mahsum Kara'nın geçtiği haberde, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında Narin’in 18 yaşındaki ağabeyi E.G şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı. GÖZALTI SÜRESİ CUMA GÜNÜNE KADAR UZATILDI İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürülerek DNA örneği alınan ağabey E.G Diyarbakır’a getirilirken, E.G.'nin kriminal sonucu gelmediği için cuma gününe kadar gözaltı süresi de Cuma gününe kadar uzatıldı. Öte yandan İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı incelemede ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Ağabey E.G’nin olaydan yani ısırıktan sonra 3 defa banyo yaptığı tespit edildi. Isırık Narin'e ait olsa bile Narin'e ait bir DNA örneği bulunamadığı için kesin bir sonuç ortaya çıkmadı. Adli Tıp uzmanları, "O ısırığın bizzat Narin'e mi yoksa ağabeyine mi ait olduğunun tespiti için mukayese yapılması gerekiyor. Bu anlamda 'mutlaka Narin'in bulunup ona göre ağız ölçülerinin alınıp, o diş izinin ağabeye mi yoksa Narin'e mi ait olduğunun tespit edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.. AİLE AĞABEYİ SAVUNDU Köye gelerek basın mensuplarına açıklamalarda bulunan baba Arif Güran'ın amcası Ali Rıza Güran, gözaltındaki E.G.'nin kendi kendisini ısırdığını belirterek, "Çocuğumuz çok duyarlı ve temiz bir çocuk. Büyüklere karşı gayet saygılı bir çocuk. O çocukla ilgili herhangi bir şüpheniz olmasın. Yukarıdan amcasına doğru koşuyor. Amcasına 'Benim bacım kayboldu' diyor. Onun elinde telefonu vardı. Yengesi ile amcasının yanında telefonunu yere çakıyor. Amcasına hiçbir şey söyleyemediği için artık kendini ısırıyor, kendine zarar veriyor. Onun zararı kendine. Herhangi bir şey yapacak biri değil. Çocuğu tekrar Diyarbakır'a getirmişler ama yine gözaltına alınmış" dedi. 'TELEFONU YERE ÇARPTIĞI ZAMAN BENİM YANIMDAYDI' Narin'in amcası Erhan Güran ise E.G.'nin kolundaki ısırık izine ait sonuçların gelinceye kadar gözaltı süresinin uzatıldığını belirterek, "Yeğenim E.G., telefonu yere çarptığı zaman benim yanımdaydı. E.G.'nin kriminal sonucu gelmediği için cuma gününe kadar gözaltı süresi uzatılmıştır. Sonuçlandığı zaman gerekli bilgiler verilecektir. İz, ısırık izidir. Isırık izi İstanbul'a gönderildi. Çocuk şu anda Diyarbakır'da ve gözaltında tutuluyor" diye konuştu.
Diyarbakır'da 9 günden beri kayıp olan Narin Güran'ı arama çalışmaları sürerken, İstanbul’dan Diyarbakır’a getirilen ağabey E.G.'nin gözaltı süresi uzatıldı.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahllesi’nde 21 Ağustos'tan beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları devam ederken, soruşturma da büyük bir titizlikle devam ediyor.

Yeni Gün Gazetesi'nde Mahsum Kara'nın geçtiği haberde, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında Narin’in 18 yaşındaki ağabeyi E.G şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı.

GÖZALTI SÜRESİ CUMA GÜNÜNE KADAR UZATILDI

İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürülerek DNA örneği alınan ağabey E.G Diyarbakır’a getirilirken,

E.G.'nin kriminal sonucu gelmediği için cuma gününe kadar gözaltı süresi de Cuma gününe kadar uzatıldı.

Öte yandan İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı incelemede ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Ağabey E.G’nin olaydan yani ısırıktan sonra 3 defa banyo yaptığı tespit edildi.

Isırık Narin'e ait olsa bile Narin'e ait bir DNA örneği bulunamadığı için kesin bir sonuç ortaya çıkmadı. Adli Tıp uzmanları, "O ısırığın bizzat Narin'e mi yoksa ağabeyine mi ait olduğunun tespiti için mukayese yapılması gerekiyor. Bu anlamda 'mutlaka Narin'in bulunup ona göre ağız ölçülerinin alınıp, o diş izinin ağabeye mi yoksa Narin'e mi ait olduğunun tespit edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı..

AİLE AĞABEYİ SAVUNDU

Köye gelerek basın mensuplarına açıklamalarda bulunan baba Arif Güran'ın amcası Ali Rıza Güran, gözaltındaki E.G.'nin kendi kendisini ısırdığını belirterek, "Çocuğumuz çok duyarlı ve temiz bir çocuk. Büyüklere karşı gayet saygılı bir çocuk. O çocukla ilgili herhangi bir şüpheniz olmasın. Yukarıdan amcasına doğru koşuyor. Amcasına 'Benim bacım kayboldu' diyor. Onun elinde telefonu vardı. Yengesi ile amcasının yanında telefonunu yere çakıyor. Amcasına hiçbir şey söyleyemediği için artık kendini ısırıyor, kendine zarar veriyor. Onun zararı kendine. Herhangi bir şey yapacak biri değil. Çocuğu tekrar Diyarbakır'a getirmişler ama yine gözaltına alınmış" dedi.

'TELEFONU YERE ÇARPTIĞI ZAMAN BENİM YANIMDAYDI'

Narin'in amcası Erhan Güran ise E.G.'nin kolundaki ısırık izine ait sonuçların gelinceye kadar gözaltı süresinin uzatıldığını belirterek, "Yeğenim E.G., telefonu yere çarptığı zaman benim yanımdaydı. E.G.'nin kriminal sonucu gelmediği için cuma gününe kadar gözaltı süresi uzatılmıştır. Sonuçlandığı zaman gerekli bilgiler verilecektir. İz, ısırık izidir. Isırık izi İstanbul'a gönderildi. Çocuk şu anda Diyarbakır'da ve gözaltında tutuluyor" diye konuştu.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.