Silvan’da Ekmeğe Zam: 400 Gramlık Pide Ekmeği 18 TL Oldu

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 16.09.2024 - 16:30, Güncelleme: 17.09.2024 - 11:29 978 kez okundu.
 

Silvan’da Ekmeğe Zam: 400 Gramlık Pide Ekmeği 18 TL Oldu

Silvan'da ekmek fiyatlarına yapılan son zam, halk arasında tepkilere neden oldu. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu’nun (TESK) yayımladığı yeni fiyat tarifesine göre, kentte 400 gram pide ekmeğinin fiyatı 15 TL'den 18 TL’ye yükseltildi. Silvan’da 500 gram ekmek ise bazı fırınlarda 20 TL’den satılmaya başlandı.
Haber: M.Romedi YILMAZ TESK'in belirlediği zam oranlarıyla birlikte, çeşitli ekmek ve unlu mamuller de zamlı tarifeyle satılmaya başlandı. 400 gram pide, lavaş ve kepekli ekmek fiyatı 18 TL olurken, 200 gram somun ekmek 9 TL, susamlı somun çeşitleri ise 10 TL’den alıcı buluyor. Ayrıca, 180 gramlık yağlı ekmek ve çeşitleri 20 TL olarak fiyatlandırıldı. Günlük tüketimde oldukça popüler olan 90 gramlık simit 10 TL’den satışa sunulurken, Bazı pastane 15 TL satıyor.  çörek, poğaça gibi unlu mamuller 10 TL, tost ve hamburger ekmeği ise 5 TL’den satılıyor. Fırınlar, ayrıca evde pişirilen 1 adet ekmek için 7 TL pişirme ücreti talep ediyor. Zamların Gerekçesi Fırın işletmecileri, zam kararını artan maliyetlere bağlıyor. Un, elektrik, yakıt, işçi maaşları ve diğer temel girdilerin hızla yükselmesi, ekmek fiyatlarının da artışını zorunlu kıldı. Silvan'da ekmeğe en son 21 Ocak'ta zam yapılmıştı, ancak son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve üretim maliyetlerinin katlanması yeni bir fiyat düzenlemesini kaçınılmaz hale getirdi. Silvan’daki vatandaşlar, sık sık gelen zamlarla karşı karşıya kalmaktan rahatsızlıklarını dile getirirken, esnaf ise zamların maliyetleri karşılayabilmek için mecburi olduğunu savunuyor. Ekmek, sofraların vazgeçilmezi olan temel gıdalardan biri olduğundan, bu fiyat artışlarının özellikle dar gelirli aileler üzerinde büyük bir etki yaratacağı düşünülüyor. Kentteki ekonomik zorluklar ve enflasyon, halkın alım gücünü zayıflatırken, benzer fiyat artışlarının farklı sektörlerde de devam etmesi endişesi taşıyor.
Silvan'da ekmek fiyatlarına yapılan son zam, halk arasında tepkilere neden oldu. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu’nun (TESK) yayımladığı yeni fiyat tarifesine göre, kentte 400 gram pide ekmeğinin fiyatı 15 TL'den 18 TL’ye yükseltildi. Silvan’da 500 gram ekmek ise bazı fırınlarda 20 TL’den satılmaya başlandı.

Haber: M.Romedi YILMAZ

TESK'in belirlediği zam oranlarıyla birlikte, çeşitli ekmek ve unlu mamuller de zamlı tarifeyle satılmaya başlandı. 400 gram pide, lavaş ve kepekli ekmek fiyatı 18 TL olurken, 200 gram somun ekmek 9 TL, susamlı somun çeşitleri ise 10 TL’den alıcı buluyor. Ayrıca, 180 gramlık yağlı ekmek ve çeşitleri 20 TL olarak fiyatlandırıldı. Günlük tüketimde oldukça popüler olan 90 gramlık simit 10 TL’den satışa sunulurken, Bazı pastane 15 TL satıyor.  çörek, poğaça gibi unlu mamuller 10 TL, tost ve hamburger ekmeği ise 5 TL’den satılıyor. Fırınlar, ayrıca evde pişirilen 1 adet ekmek için 7 TL pişirme ücreti talep ediyor.

Zamların Gerekçesi

Fırın işletmecileri, zam kararını artan maliyetlere bağlıyor. Un, elektrik, yakıt, işçi maaşları ve diğer temel girdilerin hızla yükselmesi, ekmek fiyatlarının da artışını zorunlu kıldı. Silvan'da ekmeğe en son 21 Ocak'ta zam yapılmıştı, ancak son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve üretim maliyetlerinin katlanması yeni bir fiyat düzenlemesini kaçınılmaz hale getirdi.

Silvan’daki vatandaşlar, sık sık gelen zamlarla karşı karşıya kalmaktan rahatsızlıklarını dile getirirken, esnaf ise zamların maliyetleri karşılayabilmek için mecburi olduğunu savunuyor.

Ekmek, sofraların vazgeçilmezi olan temel gıdalardan biri olduğundan, bu fiyat artışlarının özellikle dar gelirli aileler üzerinde büyük bir etki yaratacağı düşünülüyor. Kentteki ekonomik zorluklar ve enflasyon, halkın alım gücünü zayıflatırken, benzer fiyat artışlarının farklı sektörlerde de devam etmesi endişesi taşıyor.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.