Güneydoğu’nun en yüksek dağına çıktılar!

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 29.07.2024 - 16:44, Güncelleme: 29.07.2024 - 16:44 1631+ kez okundu.
 

Güneydoğu’nun en yüksek dağına çıktılar!

Diyarbakırlı dağcılar, depremde hayatını kaybedenlerin anısına Güneydoğu’nun çatısı olan 3 bin rakımlı Mereto Dağı'na tırmandılar.
Dicle Üniversitesi arama kurtarma ekip lideri Mehmet Turgut Tayuzak, Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü sporcuları Dağcı Baran Bayar ve Uğur Akın, Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağcılık Antrenörü Fırat Akyüz eşliğinde, deprem de hayatını kaybedenlerin anısına Batman’ın Sason ilçesinde bulunan 3 bin rakımlı Mereto Dağı’na zirve tırmanışı gerçekleştirdi. “DEPREMİ UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ” Sason ilçesine bağlı Çalışırlar köyünden tırmanışa geçen ve geceyi Purşeng yaylasına kamp atarak geçiren dağcılar, sabah saat 04.00’da zorlu bir tırmanışın ardından zirve yaptı. Zirvede hatıra fotoğrafı çeken dağcılar, “depremi unutmadık, unutmayacağız” diyerek hayatını kaybedenlerin ruhlarına Fatiha okuyarak bir süre dinlendikten sonra inişe geçerek faaliyetlerini tamamladı.     Dicle Üniversitesi arama kurtarma ekip lideri Mehmet Turgut Tayuzak, “Buraya geliş sebebimiz hayatını kaybeden deprem şehitlerini anmak. Depremi unutmadık, unutmayacağız, yine gücümüz yettiğince afetlerde çalışmaya, üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.  Ayrıca bu zirveyi AFAD’daki hocalarımıza, Dicle Üniversitesi yönetimimize, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi (DÜAK) yer alan gönüllü ekibime, değerli ailem ve arkadaşlarıma armağan ediyorum. Bütün aileme AFAD gönüllülerine selam olsun" dedi. Bülten
Diyarbakırlı dağcılar, depremde hayatını kaybedenlerin anısına Güneydoğu’nun çatısı olan 3 bin rakımlı Mereto Dağı'na tırmandılar.

Dicle Üniversitesi arama kurtarma ekip lideri Mehmet Turgut Tayuzak, Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü sporcuları Dağcı Baran Bayar ve Uğur Akın, Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağcılık Antrenörü Fırat Akyüz eşliğinde, deprem de hayatını kaybedenlerin anısına Batman’ın Sason ilçesinde bulunan 3 bin rakımlı Mereto Dağı’na zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

“DEPREMİ UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ”
Sason ilçesine bağlı Çalışırlar köyünden tırmanışa geçen ve geceyi Purşeng yaylasına kamp atarak geçiren dağcılar, sabah saat 04.00’da zorlu bir tırmanışın ardından zirve yaptı. Zirvede hatıra fotoğrafı çeken dağcılar, “depremi unutmadık, unutmayacağız” diyerek hayatını kaybedenlerin ruhlarına Fatiha okuyarak bir süre dinlendikten sonra inişe geçerek faaliyetlerini tamamladı.

 
 
Dicle Üniversitesi arama kurtarma ekip lideri Mehmet Turgut Tayuzak, “Buraya geliş sebebimiz hayatını kaybeden deprem şehitlerini anmak. Depremi unutmadık, unutmayacağız, yine gücümüz yettiğince afetlerde çalışmaya, üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.  Ayrıca bu zirveyi AFAD’daki hocalarımıza, Dicle Üniversitesi yönetimimize, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi (DÜAK) yer alan gönüllü ekibime, değerli ailem ve arkadaşlarıma armağan ediyorum. Bütün aileme AFAD gönüllülerine selam olsun" dedi. Bülten

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.