Diyarbakır’da 9 kişinin ölümüne neden olan arazinin sınırları için aileler anlaştı

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 17.07.2024 - 17:11, Güncelleme: 17.07.2024 - 17:11 2039+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da 9 kişinin ölümüne neden olan arazinin sınırları için aileler anlaştı

Geçtiğimiz aylarda Alyamaç ve Taş aileleri arasında çıkan ve 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan arazi kavgası, barış anlaşması ile sonuçlandı. Kavganın ana nedeni olan tarla sınırları, traktörle yapılan çalışmalar sonucunda kesin olarak belirlendi.
15 Haziran 2023’te Diyarbakır'ın Bismil ilçesi kırsal Serçeler Mahallesi’nde Alyamaç ve Taş aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş ve Mehmet Can Taş ile Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatlarını kaybetti, Ahmet Alyamaç ve M.A. yaralandı. Yerel yetkililerin araya girmesi ve her iki ailenin ileri gelenleriyle yapılan görüşmeler sonucunda, taraflar barışa ikna edildi. Barış anlaşmasının bir parçası olarak, anlaşmazlık konusu olan tarlaların sınırları traktörle çizilerek netleştirildi. Çalışmalar, her iki ailenin temsilcilerinin huzurunda gerçekleştirildi ve sınırlar resmi olarak kaydedildi. Barışın sağlanması, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. Alyamaç ve Taş aileleri, bundan sonra benzer olayların yaşanmaması için diyalog ve uzlaşı yolunu tercih edeceklerini belirttiler. Yetkililer, barış sürecinin devam etmesi ve benzer anlaşmazlıkların önüne geçilmesi amacıyla ailelerle yakın temasta olmaya devam edeceklerini ifade ettiler.
Geçtiğimiz aylarda Alyamaç ve Taş aileleri arasında çıkan ve 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan arazi kavgası, barış anlaşması ile sonuçlandı. Kavganın ana nedeni olan tarla sınırları, traktörle yapılan çalışmalar sonucunda kesin olarak belirlendi.

15 Haziran 2023’te Diyarbakır'ın Bismil ilçesi kırsal Serçeler Mahallesi’nde Alyamaç ve Taş aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş ve Mehmet Can Taş ile Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatlarını kaybetti, Ahmet Alyamaç ve M.A. yaralandı.

Yerel yetkililerin araya girmesi ve her iki ailenin ileri gelenleriyle yapılan görüşmeler sonucunda, taraflar barışa ikna edildi. Barış anlaşmasının bir parçası olarak, anlaşmazlık konusu olan tarlaların sınırları traktörle çizilerek netleştirildi. Çalışmalar, her iki ailenin temsilcilerinin huzurunda gerçekleştirildi ve sınırlar resmi olarak kaydedildi. Barışın sağlanması, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. Alyamaç ve Taş aileleri, bundan sonra benzer olayların yaşanmaması için diyalog ve uzlaşı yolunu tercih edeceklerini belirttiler.

Yetkililer, barış sürecinin devam etmesi ve benzer anlaşmazlıkların önüne geçilmesi amacıyla ailelerle yakın temasta olmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.