İspanya’da silahlı saldırıya uğrayan Tekin Kartal, Silvan’da toprağa verildi

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 25.05.2024 - 20:00, Güncelleme: 27.05.2024 - 10:49 15293+ kez okundu.
 

İspanya’da silahlı saldırıya uğrayan Tekin Kartal, Silvan’da toprağa verildi

İspanya’nın Barcelona kentinde silahlı saldırıya uğrayan Silvanlı İşadamı ve Turizmci Tekin Kartal, memleketi Silvan’da toprağa verildi. Kartal'ın cenaze töreninle binlerce kişi katıldı.
Haber: İhsan YILMAZ Olay, 4 Mayıs Cumartesi günü İspanya’nın Barcelona Sant Marti’de Forum bölgesi yakınlarında başına 5 el ateş edilerek öldürüldü. Yaşanan olayın ardından kaçan saldırganların yakalanması için İspanya polisi çok sayıda kamera kaydını incelemeye aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken katil zanlısı henüz yakalanamadı. 21 GÜN SONRA CENAZE GÖNDERİLDİ 4 Mayıs’ta Barcelona’da silahlı saldırıya uğraya Silvanlı İşadamı ve Turizmci Tekin Kartal (İlmettin Aytekin) cinayetinin üzerinde 21 gün geçtikten sonra cenaze bugün Diyarbakır’a gönderildi. Tekin’in Diyarbakır Havaalanında alınan cenazesi adli Tıp kurumuna götürüldü. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınları tarafından teslim alınan Tekin Kartal’ın cenazesi memleketi Silvan’a getirildi. Tekin’in cenazesi Silvan İlçesi Tekel Mahallesindeki İmam Zehebi Camisine getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardında, Tekel Mahallesi Mezarlığında binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa veridi. BİNLERCE KİŞİ KATILDI Binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde vatandaşlar, Tekin Kartal, hakkında yazılan asılsız haberlere de tepki verdi. Yıllarını gençlerin uyuşturucu bataklığından kurtarmak için çabalayan Tekin, gençlerin topluma kazandırması için büyük bir çaba sarf ettiği öğrenilirken, Arkadaşları bir insana atılan böylesi iftiralara cevaben, bu gün cenaze törenine katılan binlerce insan tarafından uğurlayarak büyük bir cevap verilmiştir. İnsanlar öldükten sonra arkalarında konuşmak basittir. Çamur at izi kalsın deyimi bir kez daha ne kadar haklı bir deyim olduğunu görmekteyiz. Tekin,  kardeşimize Allah rahmet etsin. Mekânı Cennet olsun.   EŞİ HAMİLE OLDUĞU ÖĞRENİLDİ İş dünyası ve çevresinde çok sevilen Tekin Kartal, 2 ay sonra baba olacağı öğrenildi. Barcelona’da silahlı saldırıya uğraya Silvanlı İşadamı ve Turizmci Tekin Kartal’ın eşi 7 aylık hamile olduğu öğrenildi. TETİKÇİ ARANIYOR Barcelona Maresme Forum metro durağı çevresinde güpegündüz yaşanan olayda 5 kurşunla öldürülen Kartal, Alman ve Türk uyruğuna sahip. Diyarbakır doğumlu olduğu belirtilen 30 yaşındaki Kartal'ın bir tetikçi tarafından öldürüldüğü düşünülüyor. İddialar arasında Tekin Kartal'ın ihanete uğradığı ve ifşa edildiği söylentileri de var. Tekin Kartal'ın Barcelona'ya iş görüşmesi için çağırıldığı öğrenildi. HİÇBİR SOMUT İPUCU YOK Mossos d'Esquadra'nın Kriminal Soruşturma Bölümü'nden polisler olayın gerçekleştiği bloktaki iş yerlerini arayarak güvenlik kameraları kayıtlarını topladı. Ancak katil zanlısının hiçbir somut ipucu bırakmadığı belirtiliyor. Tekin Kartal'ın Türkiye'de Turizmcilikle uğraşıyordu.    
İspanya’nın Barcelona kentinde silahlı saldırıya uğrayan Silvanlı İşadamı ve Turizmci Tekin Kartal, memleketi Silvan’da toprağa verildi. Kartal'ın cenaze töreninle binlerce kişi katıldı.

Haber: İhsan YILMAZ

Olay, 4 Mayıs Cumartesi günü İspanya’nın Barcelona Sant Marti’de Forum bölgesi yakınlarında başına 5 el ateş edilerek öldürüldü. Yaşanan olayın ardından kaçan saldırganların yakalanması için İspanya polisi çok sayıda kamera kaydını incelemeye aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken katil zanlısı henüz yakalanamadı.

21 GÜN SONRA CENAZE GÖNDERİLDİ

4 Mayıs’ta Barcelona’da silahlı saldırıya uğraya Silvanlı İşadamı ve Turizmci Tekin Kartal (İlmettin Aytekin) cinayetinin üzerinde 21 gün geçtikten sonra cenaze bugün Diyarbakır’a gönderildi. Tekin’in Diyarbakır Havaalanında alınan cenazesi adli Tıp kurumuna götürüldü.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınları tarafından teslim alınan Tekin Kartal’ın cenazesi memleketi Silvan’a getirildi.

Tekin’in cenazesi Silvan İlçesi Tekel Mahallesindeki İmam Zehebi Camisine getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardında, Tekel Mahallesi Mezarlığında binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa veridi.

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde vatandaşlar, Tekin Kartal, hakkında yazılan asılsız haberlere de tepki verdi. Yıllarını gençlerin uyuşturucu bataklığından kurtarmak için çabalayan Tekin, gençlerin topluma kazandırması için büyük bir çaba sarf ettiği öğrenilirken, Arkadaşları bir insana atılan böylesi iftiralara cevaben, bu gün cenaze törenine katılan binlerce insan tarafından uğurlayarak büyük bir cevap verilmiştir. İnsanlar öldükten sonra arkalarında konuşmak basittir. Çamur at izi kalsın deyimi bir kez daha ne kadar haklı bir deyim olduğunu görmekteyiz. Tekin,  kardeşimize Allah rahmet etsin. Mekânı Cennet olsun.  

EŞİ HAMİLE OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

İş dünyası ve çevresinde çok sevilen Tekin Kartal, 2 ay sonra baba olacağı öğrenildi.

Barcelona’da silahlı saldırıya uğraya Silvanlı İşadamı ve Turizmci Tekin Kartal’ın eşi 7 aylık hamile olduğu öğrenildi.

TETİKÇİ ARANIYOR

Barcelona Maresme Forum metro durağı çevresinde güpegündüz yaşanan olayda 5 kurşunla öldürülen Kartal, Alman ve Türk uyruğuna sahip. Diyarbakır doğumlu olduğu belirtilen 30 yaşındaki Kartal'ın bir tetikçi tarafından öldürüldüğü düşünülüyor.

İddialar arasında Tekin Kartal'ın ihanete uğradığı ve ifşa edildiği söylentileri de var.

Tekin Kartal'ın Barcelona'ya iş görüşmesi için çağırıldığı öğrenildi.

HİÇBİR SOMUT İPUCU YOK

Mossos d'Esquadra'nın Kriminal Soruşturma Bölümü'nden polisler olayın gerçekleştiği bloktaki iş yerlerini arayarak güvenlik kameraları kayıtlarını topladı. Ancak katil zanlısının hiçbir somut ipucu bırakmadığı belirtiliyor.

Tekin Kartal'ın Türkiye'de Turizmcilikle uğraşıyordu.

 


 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.