Tarihi çeşme Vatandaşlar tarafından temizlendi

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 26.06.2024 - 15:28, Güncelleme: 26.06.2024 - 15:28 2814+ kez okundu.
 

Tarihi çeşme Vatandaşlar tarafından temizlendi

Silvan İlçesinde Mervani, Artuklu ve Eyyubiler döneminde inşa edilen tarihi çeşme çöp ve çamurdan vatandaşlar tarafından temizlendi.
HABER: Azad Berdan YILMAZ 1040 yıl önce Merwanîler döneminde yapıldığı bilinen ve Silvan’ın simgesi haline gelen Altın Bulak Çeşmesi (Kanîya Dergeh) vatandaşlar, tarafında çöp ve çamurdan temizlendi. Silvan İlçesinde Mervani, Artuklu ve Eyyübiler dönemin inşa edilen tarihi çeşmeler kaderine terk edildi. Malabadi Gazetesi Manşetine taşıdığı Tarihi çeşmenin kaderine terk edildi, haberinin ardından Gazeteci Ferhat Parlak ve arkadaşları tarafından çöp ve çamurdan temizlendi. “TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ” Gazeteci Ferhat Parlak, “1040 yıl önce Merwaniler döneminde yapıldığı bilinen ve Silvan’ın simgesi haline gelen Kanîya Dergeh Çeşmesi yıllardan beri çöp ve çamur batağında kaybolmuş tarihi çeşmeyi Berhem Kitap evinin sahibi Diyadin Darxin ve Müslüm Göçer arkadaşlarımla kolları sıvayıp tarihi çeşmeyi çöp ve çamurdan temizleme kararını aldık. Dün itibariyle başlatmış olduğumuz temizlik çalışmasını sonuçlandırdık. İlçemizde bulunan tüm tarihi mekanlara ve tarihe sahip çıkmamız gerekiyor. Bu her vatandaşın sahip çıkması gereken bir duyarlılıktır. Umarım herkes görevini yapar tarihimize sahip çıkarız” dedi.    
Silvan İlçesinde Mervani, Artuklu ve Eyyubiler döneminde inşa edilen tarihi çeşme çöp ve çamurdan vatandaşlar tarafından temizlendi.

HABER: Azad Berdan YILMAZ

1040 yıl önce Merwanîler döneminde yapıldığı bilinen ve Silvan’ın simgesi haline gelen Altın Bulak Çeşmesi (Kanîya Dergeh) vatandaşlar, tarafında çöp ve çamurdan temizlendi.

Silvan İlçesinde Mervani, Artuklu ve Eyyübiler dönemin inşa edilen tarihi çeşmeler kaderine terk edildi. Malabadi Gazetesi Manşetine taşıdığı Tarihi çeşmenin kaderine terk edildi, haberinin ardından Gazeteci Ferhat Parlak ve arkadaşları tarafından çöp ve çamurdan temizlendi.

“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Gazeteci Ferhat Parlak, “1040 yıl önce Merwaniler döneminde yapıldığı bilinen ve Silvan’ın simgesi haline gelen Kanîya Dergeh Çeşmesi yıllardan beri çöp ve çamur batağında kaybolmuş tarihi çeşmeyi Berhem Kitap evinin sahibi Diyadin Darxin ve Müslüm Göçer arkadaşlarımla kolları sıvayıp tarihi çeşmeyi çöp ve çamurdan temizleme kararını aldık. Dün itibariyle başlatmış olduğumuz temizlik çalışmasını sonuçlandırdık. İlçemizde bulunan tüm tarihi mekanlara ve tarihe sahip çıkmamız gerekiyor. Bu her vatandaşın sahip çıkması gereken bir duyarlılıktır. Umarım herkes görevini yapar tarihimize sahip çıkarız” dedi.

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.