GGC'den ayrımcılığa sert tepki

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 05.09.2024 - 14:28, Güncelleme: 05.09.2024 - 14:41 1385 kez okundu.
 

GGC'den ayrımcılığa sert tepki

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Başkan Vekili Nedim Şimşek'in, Irak Kürdistan Bölgesi'nde yayın yapan Rudaw TV'ye Kürtçe verdiği röportaj nedeniyle dernekteki görevlerinden uzaklaştırılmasına sert tepki gösterdi.
GGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Başkan Vekili Nedim Şimşek’in Irak Kürdistan Bölgesi’nde yayın yapan Rudaw TV’ye Kürtçe röportaj vermesi nedeniyle dernekteki görevlerinden uzaklaştırılması kararını büyük bir üzüntü ve endişeyle öğrenmiş bulunuyoruz.   Bir sivil toplum örgütü olan Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği’nin yaptığı açıklamada bünyesinde üyelerimizin de bulunduğu yüzlerce meslektaşımızı istihdam eden Rudaw TV hakkında “Rudaw TV adlı sözde yayın organı” ifadesini kullanmasını kabul etmiyoruz. Bunu basın emekçilerine yapılmış büyük bir hakaret olarak değerlendiriyoruz.  Medya kuruluşları, hangi dilde yayın yaparsa yapsın, meslek etiği ve sorumluluğu çerçevesinde faaliyet göstermektedir. Irak Kürdistan Bölgesi merkezli Kürtçe yayın yapan Rudaw TV ve çalışanlarına yönelik bu ayrımcı ifadeleri kesinlikle kabul etmiyor, bu açıklamayı yapanları şiddetle kınıyoruz.  Bu açıklama ve yaklaşım ifade özgürlüğü ve basın hürriyetine doğrudan bir müdahale niteliği taşımaktadır. Basın özgürlüğü, demokratik bir toplumun temel taşlarından biridir ve farklı dillerde yapılan yayınlar, basın dünyamızın zenginliğini ve çeşitliliğini yansıtır. Bu nedenle, Nedim Şimşek’e yapılan bu haksızlığı asla kabul etmiyoruz.   Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak, basın özgürlüğüne ve farklı dillerde yapılan yayınlara yönelik her türlü baskı ve ayrımcılığa karşı durmaya devam edeceğimizi bildirir, basın camiasının emeğine ve haklarına yapılan saldırılara karşı sessiz kalmayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi. (GGC Bülten)
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Başkan Vekili Nedim Şimşek'in, Irak Kürdistan Bölgesi'nde yayın yapan Rudaw TV'ye Kürtçe verdiği röportaj nedeniyle dernekteki görevlerinden uzaklaştırılmasına sert tepki gösterdi.

GGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Başkan Vekili Nedim Şimşek’in Irak Kürdistan Bölgesi’nde yayın yapan Rudaw TV’ye Kürtçe röportaj vermesi nedeniyle dernekteki görevlerinden uzaklaştırılması kararını büyük bir üzüntü ve endişeyle öğrenmiş bulunuyoruz.   Bir sivil toplum örgütü olan Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği’nin yaptığı açıklamada bünyesinde üyelerimizin de bulunduğu yüzlerce meslektaşımızı istihdam eden Rudaw TV hakkında “Rudaw TV adlı sözde yayın organı” ifadesini kullanmasını kabul etmiyoruz.

Bunu basın emekçilerine yapılmış büyük bir hakaret olarak değerlendiriyoruz.  Medya kuruluşları, hangi dilde yayın yaparsa yapsın, meslek etiği ve sorumluluğu çerçevesinde faaliyet göstermektedir. Irak Kürdistan Bölgesi merkezli Kürtçe yayın yapan Rudaw TV ve çalışanlarına yönelik bu ayrımcı ifadeleri kesinlikle kabul etmiyor, bu açıklamayı yapanları şiddetle kınıyoruz.  Bu açıklama ve yaklaşım ifade özgürlüğü ve basın hürriyetine doğrudan bir müdahale niteliği taşımaktadır. Basın özgürlüğü, demokratik bir toplumun temel taşlarından biridir ve farklı dillerde yapılan yayınlar, basın dünyamızın zenginliğini ve çeşitliliğini yansıtır. Bu nedenle, Nedim Şimşek’e yapılan bu haksızlığı asla kabul etmiyoruz.  

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak, basın özgürlüğüne ve farklı dillerde yapılan yayınlara yönelik her türlü baskı ve ayrımcılığa karşı durmaya devam edeceğimizi bildirir, basın camiasının emeğine ve haklarına yapılan saldırılara karşı sessiz kalmayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi. (GGC Bülten)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.