Dernek Başkanı Ateş’ten Karayoluna Tepki!

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 26.06.2024 - 14:14, Güncelleme: 26.06.2024 - 14:27 2670+ kez okundu.
 

Dernek Başkanı Ateş’ten Karayoluna Tepki!

Karayolu 9. Bölge Müdürlüğü tarafında 7 ay önce Silvan İlçesinde yapılan 3, 5 kilometrelik Şehir geçişinin belirli kısımlarındaki çökmeler nedeniyle trafik kazaların yaşanmasına Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, karayoluna tepki gösterdi.
HABER: İHSAN YILMAZ Silvan ilçesinde 2023 yılının Ekim ayında sıcak asfalt serimi yapılan karayolunun belirli kısımlarda çökmeler meydana geldi. Karayolun belirli kısımlarındaki çökmeler trafik kazalarının yaşanmasına neden olunca Muhtarlar Dernek Başkanı Murat Ateş, “Tedbir alınması için Ölümlü kazaların mı yaşanması” gerekiyor diye Karayollarına tepki gösterdi. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafında Silvan İlçesi Şehir geçişi olan 3,5 kilometrelik karayolunda sıcak asfalt çalışmasının üzerinde 7 ay geçmeden yolda çökmeler meydana geldi. Sık sık trafik kazalarının yaşanmasının ardından vatandaş ve sürücülerden tepki geldi.  “İLLAKİ BİRİLERİ Mİ ÖLMESİ LAZIM” 2023 Yılının Ekim ayında sıcak asfalt dökülen Silvan-Diyarbakır Silvan-Batman karayolunun şehir merkezi geçişi 7 ay geçmeden çökmeye başladığını belirten Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, “Silvan şehir merkezi geçişi olan 3,5 kilometrelik yolun çeşitli bölgelerinde 7 ay geçmeden çökmeler meydana geldi. Bu çökmeler nedeniyle zaman zaman trafik kazalarına neden oluyor. Defalarca haber yapılmasına rağmen her hangi bir önlem alınmadı. Geçtiğimiz gün Belediye mevkiinde çökelmelerin meydana geldiği yerde bakım onarım çalışması yapıldı. Ancak bir hafta geçmeden aynı yerde yine çökmeler meydana geldi. Bugün yine Bir dershanenin karışındaki karayolunda çökme nedeniyle kaza meydana geldi. Peki, soruyorum bu kazaların sorumlusu kim, karayolları neden önlem almıyor. Neden sağlıklı bir yol yapılmadı. Önlem alınması için illaki ölümlü kazaların mı? Yaşanması gerekiyor. Yazıklar olsun başka bir şey demiyorum ”diye tepki gösterdi. “ACİL ÖNLEM ALINMALI” Araç sürücüsü Ali Sürmen, “Her gün Diyarbakır’a gidip geliyorum. Silvan şehir geçişince yapılan sıcak asfalt çalışmalarının ardında belirli kısımlarda çömeler meydana geldi. Bu çöken yerleri bildiğimiz için dikkatli gidip geliyoruz. Ancak yabancı araç sürücüleri çökmeleri görmediği için veya geç fark ettikleri için kazalar meydana geliyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü acilen bu yola çözüm üretmelidir. Yoksa birilerinin canına mal olacak. Daha sonra yapsalar da bir anlam ifade etmiyor” dedi.
Karayolu 9. Bölge Müdürlüğü tarafında 7 ay önce Silvan İlçesinde yapılan 3, 5 kilometrelik Şehir geçişinin belirli kısımlarındaki çökmeler nedeniyle trafik kazaların yaşanmasına Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, karayoluna tepki gösterdi.

HABER: İHSAN YILMAZ

Silvan ilçesinde 2023 yılının Ekim ayında sıcak asfalt serimi yapılan karayolunun belirli kısımlarda çökmeler meydana geldi. Karayolun belirli kısımlarındaki çökmeler trafik kazalarının yaşanmasına neden olunca Muhtarlar Dernek Başkanı Murat Ateş, “Tedbir alınması için Ölümlü kazaların mı yaşanması” gerekiyor diye Karayollarına tepki gösterdi.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafında Silvan İlçesi Şehir geçişi olan 3,5 kilometrelik karayolunda sıcak asfalt çalışmasının üzerinde 7 ay geçmeden yolda çökmeler meydana geldi. Sık sık trafik kazalarının yaşanmasının ardından vatandaş ve sürücülerden tepki geldi.

 “İLLAKİ BİRİLERİ Mİ ÖLMESİ LAZIM”

2023 Yılının Ekim ayında sıcak asfalt dökülen Silvan-Diyarbakır Silvan-Batman karayolunun şehir merkezi geçişi 7 ay geçmeden çökmeye başladığını belirten Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, “ Silvan şehir merkezi geçişi olan 3,5 kilometrelik yolun çeşitli bölgelerinde 7 ay geçmeden çökmeler meydana geldi. Bu çökmeler nedeniyle zaman zaman trafik kazalarına neden oluyor. Defalarca haber yapılmasına rağmen her hangi bir önlem alınmadı. Geçtiğimiz gün Belediye mevkiinde çökelmelerin meydana geldiği yerde bakım onarım çalışması yapıldı. Ancak bir hafta geçmeden aynı yerde yine çökmeler meydana geldi. Bugün yine Bir dershanenin karışındaki karayolunda çökme nedeniyle kaza meydana geldi. Peki, soruyorum bu kazaların sorumlusu kim, karayolları neden önlem almıyor. Neden sağlıklı bir yol yapılmadı. Önlem alınması için illaki ölümlü kazaların mı? Yaşanması gerekiyor. Yazıklar olsun başka bir şey demiyorum ”diye tepki gösterdi.

“ACİL ÖNLEM ALINMALI”

Araç sürücüsü Ali Sürmen, “Her gün Diyarbakır’a gidip geliyorum. Silvan şehir geçişince yapılan sıcak asfalt çalışmalarının ardında belirli kısımlarda çömeler meydana geldi. Bu çöken yerleri bildiğimiz için dikkatli gidip geliyoruz. Ancak yabancı araç sürücüleri çökmeleri görmediği için veya geç fark ettikleri için kazalar meydana geliyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü acilen bu yola çözüm üretmelidir. Yoksa birilerinin canına mal olacak. Daha sonra yapsalar da bir anlam ifade etmiyor” dedi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.