Silvan’da sokaklar çöpten geçilmiyor

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 10.05.2023 - 10:53, Güncelleme: 10.05.2023 - 10:53 2300+ kez okundu.
 

Silvan’da sokaklar çöpten geçilmiyor

Silvan ilçesinde çöpler toplanmıyor, Silvan’ın en eski mahallesi olan Şeftali sokakta temizlik yapılmıyor. Vatandaşlar sokak temizliğin yapılmamasına tepki gösterirken, Vatandaş, Tarihi Silvan ilçesine yakışmayan görüntüler.
Haber: Muhammet Romedi YILMAZ Silvan İlçesi Kale Mahallesi Şeftali Sokak kaderine ter edilirken, vatandaşlar temizlik yapılmamasına tepki gösterdi. Vatandaş, Silvan’ın en eski mahallelerinde biri olan Kale Mahallesi şeftali sokakta biriken çöpler, sokakların temizlenmemesi vatandaşları rahatsız etmeye başlayınca vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.   Temizlik Personeli nereyi temizliyor?   Vatandaş, Tarihi Silvan İlçesi’nde sokakların temizlenmemesi ve çöplerin yeterli düzeyde toplanmaması sonucu sokaklar çöpten ve kokudan geçilmiyor. Tarihi yapıların olduğu mahallelerde çöpler 2 aydan fazladır düzenli olarak toplanmıyor ve mahalle temizliği yapılmıyor. Başta Kale Mahallesi Şeftali Sokak, Sur üstü sokak, başta olmak üzere sokakların dikkat çeken çöplerin düzenli toplanmaması mahallelilerin tepkisini çekiyor. Geçen Silvan Belediyesi Personel A.Ş. kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 20 kişilik temizlik personeli çalıştırılmak üzere alınan personel nerede görevlendirildi. Neden Silvan’da temizlik yapılmıyor diye tepki gösterdi.   ‘KOKUDAN DURAMIYORUZ’   2 çocuk babası Mehmet Şerif (63), Sokaklardaki çöp ve kokudan kaynaklı çocuklarını sokağa bırakmadığını ifade ederek, “Kokudan sokaktan geçemiyoruz. Havalar ısındı, Gündüz sıcak, gece biraz hava serinliyor ama biz kokudan pencerelerimizi açamıyoruz. Arıyoruz, geleceğiz diyorlar, gelen yok. Ardından konuştuğumuz Arif adındaki esnaf ise, “Aramıyoruz artık, zaten arayınca gelmiyorlar. Bu hale bak temizlik yapılsa böyle mi olur?” diye sordu.  ‘ARA SOKAKLAR TEMİZLENMİYOR’  Cemil, adındaki bir diğer yurttaş ise Belediye duyarsızlığının sadece ara sokaklara özgü olduğunu belirterek, “Temizlik, ilaçlama yok. Gelip bu sokakların halini görsünler. Sokakları çöp götürüyor. Sadece görünen caddelerde belirli saatlerde temizlik yapılıyor. Hani Temiz bir Silvan için gece gündüz çalışmalar yapılıyordu. Kış sezonu bittiği günden beri sokaklarımızda her hangi bir temizlik çalışması yapılmamıştır. Bu sokaklara temizlikçi gönderip, denetlesinler. Daha sonra söze giren Ahmet adındaki mahalle sakini ise “Belediye çalışıyor diyorlar, buralar hep böyle her yerde çalışıyor ama sadece görünen caddelerde çalışma yapılıyor. Burada yaşayanlar insan değil mi? diye sordu. Özellikle ara sokakların hali perişan. Hiçbir ara sokakta temizlik yapılmıyor. Tarihi mekanların etrafı temizlenmiyor. Silvan Belediye Başkan Vekili Hasan Uğuz’a duyurulur.  
Silvan ilçesinde çöpler toplanmıyor, Silvan’ın en eski mahallesi olan Şeftali sokakta temizlik yapılmıyor. Vatandaşlar sokak temizliğin yapılmamasına tepki gösterirken, Vatandaş, Tarihi Silvan ilçesine yakışmayan görüntüler.

Haber: Muhammet Romedi YILMAZ

Silvan İlçesi Kale Mahallesi Şeftali Sokak kaderine ter edilirken, vatandaşlar temizlik yapılmamasına tepki gösterdi.

Vatandaş, Silvan’ın en eski mahallelerinde biri olan Kale Mahallesi şeftali sokakta biriken çöpler, sokakların temizlenmemesi vatandaşları rahatsız etmeye başlayınca vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

 

Temizlik Personeli nereyi temizliyor?

 

Vatandaş, Tarihi Silvan İlçesi’nde sokakların temizlenmemesi ve çöplerin yeterli düzeyde toplanmaması sonucu sokaklar çöpten ve kokudan geçilmiyor. Tarihi yapıların olduğu mahallelerde çöpler 2 aydan fazladır düzenli olarak toplanmıyor ve mahalle temizliği yapılmıyor. Başta Kale Mahallesi Şeftali Sokak, Sur üstü sokak, başta olmak üzere sokakların dikkat çeken çöplerin düzenli toplanmaması mahallelilerin tepkisini çekiyor.

Geçen Silvan Belediyesi Personel A.Ş. kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 20 kişilik temizlik personeli çalıştırılmak üzere alınan personel nerede görevlendirildi. Neden Silvan’da temizlik yapılmıyor diye tepki gösterdi.

 

‘KOKUDAN DURAMIYORUZ’

 

2 çocuk babası Mehmet Şerif (63), Sokaklardaki çöp ve kokudan kaynaklı çocuklarını sokağa bırakmadığını ifade ederek, “Kokudan sokaktan geçemiyoruz. Havalar ısındı, Gündüz sıcak, gece biraz hava serinliyor ama biz kokudan pencerelerimizi açamıyoruz. Arıyoruz, geleceğiz diyorlar, gelen yok. Ardından konuştuğumuz Arif adındaki esnaf ise, “Aramıyoruz artık, zaten arayınca gelmiyorlar. Bu hale bak temizlik yapılsa böyle mi olur?” diye sordu. 

‘ARA SOKAKLAR TEMİZLENMİYOR’ 

Cemil, adındaki bir diğer yurttaş ise Belediye duyarsızlığının sadece ara sokaklara özgü olduğunu belirterek, “Temizlik, ilaçlama yok. Gelip bu sokakların halini görsünler. Sokakları çöp götürüyor. Sadece görünen caddelerde belirli saatlerde temizlik yapılıyor. Hani Temiz bir Silvan için gece gündüz çalışmalar yapılıyordu. Kış sezonu bittiği günden beri sokaklarımızda her hangi bir temizlik çalışması yapılmamıştır. Bu sokaklara temizlikçi gönderip, denetlesinler. Daha sonra söze giren Ahmet adındaki mahalle sakini ise “ Belediye çalışıyor diyorlar, buralar hep böyle her yerde çalışıyor ama sadece görünen caddelerde çalışma yapılıyor. Burada yaşayanlar insan değil mi? diye sordu.

Özellikle ara sokakların hali perişan.

Hiçbir ara sokakta temizlik yapılmıyor.

Tarihi mekanların etrafı temizlenmiyor.

Silvan Belediye Başkanı etiketli tüm içerik için tıklayınız"> Belediye Başkan Vekili Hasan Uğuz’a duyurulur.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.