Silvan’da Elektrik Trafoları Tehlike Saçıyor

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 27.03.2024 - 11:52, Güncelleme: 27.03.2024 - 11:52 1089+ kez okundu.
 

Silvan’da Elektrik Trafoları Tehlike Saçıyor

Silvan İlçesinde DEDAŞ'ın kaldırımların üzerine kurduğu trafolar bir taraftan tehlike saçarken, bir taraftan da kaldırımları işgal ediyor.
Haber: Azad Berdan YILMAZ Silvan ilçesinde elektrik sayaçlarının evlerin dışına çıkarılması çalışmaları kapsamında trafolar birçok mahallede kaldırımlara kuruldu. Kaldırımlara kurulan trafolar bir taraftan tehlike saçıyor bir taraftan da kaldırımları işgal ediyor. MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİLİ Silvan İlçesi Bağlar Mahallesi Fırat Simpil Caddesi üzerinde bulunan DEDAŞ’a ait trafo kapakları fırtına nedeniyle kapılarının açık olmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Mahalle Sakinleri, “DEDAŞ’a ait elektrik trafoları geçtiğimiz günlerde ilçede çıkan fırtına nedeniyle kapakları düştü. Kapakları düştükten sonra trafo kapıları açık bir şekilde tehlike saçıyor. Çocuklarımız her gün sokakta oyun oynuyorlar trafonun içindeki kablolar açıkta Allah korusun çocuklarımız trafonun içindeki kablolarla oynarlarsa büyük bir tehlike olacak. Yetkililer bir an önce önlem almalıdır” diye tepki gösterdi. ESNAF KAYGILI Esnafların iş yerlerinin önüne kurulan trafoların kapakları sürekli açık kalıyor. Fırtına veya rüzgarlı havalarda trafoların kapaklarının açılması endişe uyandırırken, mahalle sakinleri de çocukların trafolarla oynaması durumunda zarar görmesinden kaygılanıyor.  TRAFOLAR KALDIRIMI İŞGAL EDİYOR Bir taraftan tehlike saçan bir taraftan da kaldırımları işgal etmesi nedeniyle esnafın da mahalle sakinlerinin de tepkisini çeken trafoların kaldırılmasını isteyen vatandaşlar, olası bir tehlikeden Dicle Elektrik Dağıtım şirketinin (DEDAŞ) sorumlu olacağına dikkat çekti.   
Silvan İlçesinde DEDAŞ'ın kaldırımların üzerine kurduğu trafolar bir taraftan tehlike saçarken, bir taraftan da kaldırımları işgal ediyor.

Haber: Azad Berdan YILMAZ

Silvan ilçesinde elektrik sayaçlarının evlerin dışına çıkarılması çalışmaları kapsamında trafolar birçok mahallede kaldırımlara kuruldu. Kaldırımlara kurulan trafolar bir taraftan tehlike saçıyor bir taraftan da kaldırımları işgal ediyor.

MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİLİ

Silvan İlçesi Bağlar Mahallesi Fırat Simpil Caddesi üzerinde bulunan DEDAŞ’a ait trafo kapakları fırtına nedeniyle kapılarının açık olmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Mahalle Sakinleri, “DEDAŞ’a ait elektrik trafoları geçtiğimiz günlerde ilçede çıkan fırtına nedeniyle kapakları düştü. Kapakları düştükten sonra trafo kapıları açık bir şekilde tehlike saçıyor. Çocuklarımız her gün sokakta oyun oynuyorlar trafonun içindeki kablolar açıkta Allah korusun çocuklarımız trafonun içindeki kablolarla oynarlarsa büyük bir tehlike olacak. Yetkililer bir an önce önlem almalıdır” diye tepki gösterdi.

ESNAF KAYGILI

Esnafların iş yerlerinin önüne kurulan trafoların kapakları sürekli açık kalıyor. Fırtına veya rüzgarlı havalarda trafoların kapaklarının açılması endişe uyandırırken, mahalle sakinleri de çocukların trafolarla oynaması durumunda zarar görmesinden kaygılanıyor. 

TRAFOLAR KALDIRIMI İŞGAL EDİYOR

Bir taraftan tehlike saçan bir taraftan da kaldırımları işgal etmesi nedeniyle esnafın da mahalle sakinlerinin de tepkisini çeken trafoların kaldırılmasını isteyen vatandaşlar, olası bir tehlikeden Dicle Elektrik Dağıtım şirketinin (DEDAŞ) sorumlu olacağına dikkat çekti. 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.