Kayyım, Diyarbakır’a ait tesisi bakanlığa bedelsiz devretti

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 26.03.2024 - 14:17, Güncelleme: 26.03.2024 - 14:17 1011+ kez okundu.
 

Kayyım, Diyarbakır’a ait tesisi bakanlığa bedelsiz devretti

Diyarbakır’da kayyımla yönetilen Büyükşehir Belediyesi ve alt kademe belediyeler, seçime az bir zaman kala varlıklarını farklı kurumlara devretti. Son olarak Hazar Gölü Sosyal Tesisleri 25 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredildi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile merkez alt kamede belediyeleri, son iki yıl içinde belediyeye ait taşınmazları, yaklaşan yerel seçimler öncesinde farklı kamu kurumlarına devretme kararı aldı. Hız kazanan bu durum geçtiğimiz haftaya kadar devam etti. Belediyenin DEM Parti’ye geçmesi ihtimalini göz önünde bulundurarak kamuya ait taşınmazları belediye bünyesinden çıkarıp diğer kamu kurumlarına bedelsiz devreden kayyumlar, yine başta Büyükşehir olmak üzere Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar belediyelerine ait kentin değişik noktalarında imarlı, ifrazlı mali değeri yüksek arazileri de parsel parsel sattı. İçi boşaltılan belediyeler bir enkaz yığını haline geldi. Dicle ilçesinde yapımı tamamlanan yeni belediye hizmet binası Dicle Kaymakamlığı’na bedelsiz olarak devredildi. 25 yıllığına devredilen belediye binasının kadın yaşam merkezi ve bilgi evi, kültürel ve sosyal hizmetlerde kullanılacağı ileri sürüldü. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hazar Gölü Gezin Tesisleri HAZAR GÖLÜ’NDEKİ TESİS 25 YILLIĞINA BAKANLIĞA TAHSİS EDİLDİ Sözcü Gazetesi’nin aktardığı haberde, son olarak Diyarbakır Büyükşehir’e ait çocuk ve gençler için yaz kampı olarak kullanılan Elazığ’ın Gezin ilçesi yakınlarındaki Hazar Gölü Sosyal Tesisleri de kayyum tarafından 25 yıllığına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak tahsis edildi. DEM PARTİ MİLLETVEKİLLERİ SESSİZ KALDI Belediyelerin sanki İçişleri Bakanlığı’na bağlı resmi bir kurum değilmiş gibi tüm varlıklarının ve taşınmazlarının devrine seçmenlerden tepkiler yükselirken, iktidar partisinin üç milletvekili ile DEM Partili sekiz milletvekilinin de bu konuya kayıtsız ve duyarsız kalmaları kentte tepkilere neden oldu. Tüm bunlar olurken belediyenin varlıklarının seçim arifesinde farklı kamu kurumlarına devredilmesine karşı tepki göstermeyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ile DEM Parti İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Meral Danış Beştaş ile Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren’in karşılıklı hakarete varan sözleri ve birbirlerine sarf ettikleri söz düellosu da seçmende kırgınlık yarattı. Her iki parti tabanından da sesler yükseldi ve seçmenler, “Belediyenin varlıkları birer birer devredilirken, bizim vekiller sus pus olmuş. Millet onları birbirlerine hakaret etsinler diye seçmedi, bu kentin can yakıcı asli sorunlarına çözüm olmaları için meclise gönderdi, yazıklar olsun” diye tepki gösterdi. Kaynak:HABER MERKEZİ
Diyarbakır’da kayyımla yönetilen Büyükşehir Belediyesi ve alt kademe belediyeler, seçime az bir zaman kala varlıklarını farklı kurumlara devretti. Son olarak Hazar Gölü Sosyal Tesisleri 25 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile merkez alt kamede belediyeleri, son iki yıl içinde belediyeye ait taşınmazları, yaklaşan yerel seçimler öncesinde farklı kamu kurumlarına devretme kararı aldı.

Hız kazanan bu durum geçtiğimiz haftaya kadar devam etti. Belediyenin DEM Parti’ye geçmesi ihtimalini göz önünde bulundurarak kamuya ait taşınmazları belediye bünyesinden çıkarıp diğer kamu kurumlarına bedelsiz devreden kayyumlar, yine başta Büyükşehir olmak üzere Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar belediyelerine ait kentin değişik noktalarında imarlı, ifrazlı mali değeri yüksek arazileri de parsel parsel sattı. İçi boşaltılan belediyeler bir enkaz yığını haline geldi. Dicle ilçesinde yapımı tamamlanan yeni belediye hizmet binası Dicle Kaymakamlığı’na bedelsiz olarak devredildi. 25 yıllığına devredilen belediye binasının kadın yaşam merkezi ve bilgi evi, kültürel ve sosyal hizmetlerde kullanılacağı ileri sürüldü.

gezin-tesisleri.jpg

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hazar Gölü Gezin Tesisleri

HAZAR GÖLÜ’NDEKİ TESİS 25 YILLIĞINA BAKANLIĞA TAHSİS EDİLDİ

Sözcü Gazetesi’nin aktardığı haberde, son olarak Diyarbakır Büyükşehir’e ait çocuk ve gençler için yaz kampı olarak kullanılan Elazığ’ın Gezin ilçesi yakınlarındaki Hazar Gölü Sosyal Tesisleri de kayyum tarafından 25 yıllığına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak tahsis edildi.

DEM PARTİ MİLLETVEKİLLERİ SESSİZ KALDI

Belediyelerin sanki İçişleri Bakanlığı’na bağlı resmi bir kurum değilmiş gibi tüm varlıklarının ve taşınmazlarının devrine seçmenlerden tepkiler yükselirken, iktidar partisinin üç milletvekili ile DEM Partili sekiz milletvekilinin de bu konuya kayıtsız ve duyarsız kalmaları kentte tepkilere neden oldu.

Tüm bunlar olurken belediyenin varlıklarının seçim arifesinde farklı kamu kurumlarına devredilmesine karşı tepki göstermeyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ile DEM Parti İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Meral Danış Beştaş ile Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren’in karşılıklı hakarete varan sözleri ve birbirlerine sarf ettikleri söz düellosu da seçmende kırgınlık yarattı.

Her iki parti tabanından da sesler yükseldi ve seçmenler, “Belediyenin varlıkları birer birer devredilirken, bizim vekiller sus pus olmuş. Millet onları birbirlerine hakaret etsinler diye seçmedi, bu kentin can yakıcı asli sorunlarına çözüm olmaları için meclise gönderdi, yazıklar olsun” diye tepki gösterdi. Kaynak:HABER MERKEZİ

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.