5 partiden 7 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası mecliste: İsimleri açıklandı

Gündem (Amida Haber) - Amida Haber | 04.10.2024 - 15:19, Güncelleme: 04.10.2024 - 15:19 1919 kez okundu.
 

5 partiden 7 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası mecliste: İsimleri açıklandı

CHP, DEM Parti, Demokrat Parti, MHP ve İYİ Parti’den 7 milletvekilinin dokunulmazlık tezkeresi meclise gönderildi. İşte o isimler.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), dokunulmazlıkların kaldırılması için gönderilen yeni dosyaları kabul etti. TBMM başkanlığına ulaşan tezkereler, Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'a gönderildi. Dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle dosyaları TBMM'ye gönderilen ve Karma Komisyona sevk edilen milletvekillerinin isimleri belli oldu. Dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen milletvekilleri CHP İzmir Milletvekilleri Ahmet Tuncay Özkan ve Mahir Polat, DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, DEM Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez
CHP, DEM Parti, Demokrat Parti, MHP ve İYİ Parti’den 7 milletvekilinin dokunulmazlık tezkeresi meclise gönderildi. İşte o isimler.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), dokunulmazlıkların kaldırılması için gönderilen yeni dosyaları kabul etti.

TBMM başkanlığına ulaşan tezkereler, Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'a gönderildi.

2024/05/20/dem-parti-aday.jpg

Dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle dosyaları TBMM'ye gönderilen ve Karma Komisyona sevk edilen milletvekillerinin isimleri belli oldu.

Dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen milletvekilleri

2024/08/04/chp.jpg

CHP İzmir Milletvekilleri Ahmet Tuncay Özkan ve Mahir Polat, DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, DEM Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.