Muhtarlar Günü Mesajında Duygusal Vurgular

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 18.10.2024 - 17:10, Güncelleme: 19.10.2024 - 14:06 385 kez okundu.
 

Muhtarlar Günü Mesajında Duygusal Vurgular

Silvan ilçesinde Muhtarlar Günü, düzenlenen törenle kutlandı. Muhtarlar Derneği Başkanı Ateş, Diyarbakır’da Narin, Van’da Rojin ve Tekirdağ’da yaşanan trajik olaylar hatırlatılarak, şiddet olaylarını kınandı.
Haber: M.Romedi YILMAZ Silvan’da 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Silvan Muhtarlar Derneği tarafından Silvan’da Hükümet Konağı Meydanındaki Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni gerçekleştirildi.  Silvan Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Harbi Yalçınkaya’nın katıldığı törende Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş açıklamalarda bulundu. Ateş, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yapılan bir konuşmada, muhtarların toplumdaki rolüne ve önemine vurgu yapıldı. Konuşmada, muhtarların herhangi bir siyasi partiye bağlı olmaksızın mahalle ve köy halkı tarafından seçilen, hukukun üstünlüğüne inanan ve halkın isteklerini, sıkıntılarını doğrudan yetkililere ileten kişiler olduğu belirtildi. Muhtarlık görevinin fedakarlık gerektiren bir görev olduğunun altı çizildi. Türkiye genelinde 50 bin 370 muhtarın, arkasında herhangi bir güç olmadan sadece hizmet amacıyla bu göreve talip olduğu ifade edildi. Muhtarların, halkın taleplerini ve ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde yerine getirme konusunda kilit rol oynadıkları vurgulandı. Ayrıca, muhtarların düğün ve cenaze işlemlerinden altyapı çalışmalarına kadar geniş bir sorumluluk yelpazesinde, vatandaşların birinci derece muhatabı oldukları ifade edildi. Muhtarların mahallelerde devletin temel taşı olduğu belirtildi. Konuşmanın sonunda, özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve istismar olaylarına da değinildi. Diyarbakır’da Narin, Van’da Rojin ve Tekirdağ’da yaşanan trajik olaylar hatırlatılarak, bu tür şiddet olaylarının kınandığı ve tüm mağdurların anıldığı ifade edildi. Muhtarlar Günü vesilesiyle tüm muhtarların kutlandığı mesaj, "Saygılarımla..." ifadeleriyle son buldu.
Silvan ilçesinde Muhtarlar Günü, düzenlenen törenle kutlandı. Muhtarlar Derneği Başkanı Ateş, Diyarbakır’da Narin, Van’da Rojin ve Tekirdağ’da yaşanan trajik olaylar hatırlatılarak, şiddet olaylarını kınandı.

Haber: M.Romedi YILMAZ

Silvan’da 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Silvan Muhtarlar Derneği tarafından Silvan’da Hükümet Konağı Meydanındaki Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni gerçekleştirildi. 

Silvan Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Harbi Yalçınkaya’nın katıldığı törende Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş açıklamalarda bulundu.

Ateş, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yapılan bir konuşmada, muhtarların toplumdaki rolüne ve önemine vurgu yapıldı. Konuşmada, muhtarların herhangi bir siyasi partiye bağlı olmaksızın mahalle ve köy halkı tarafından seçilen, hukukun üstünlüğüne inanan ve halkın isteklerini, sıkıntılarını doğrudan yetkililere ileten kişiler olduğu belirtildi. Muhtarlık görevinin fedakarlık gerektiren bir görev olduğunun altı çizildi. Türkiye genelinde 50 bin 370 muhtarın, arkasında herhangi bir güç olmadan sadece hizmet amacıyla bu göreve talip olduğu ifade edildi.

Muhtarların, halkın taleplerini ve ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde yerine getirme konusunda kilit rol oynadıkları vurgulandı. Ayrıca, muhtarların düğün ve cenaze işlemlerinden altyapı çalışmalarına kadar geniş bir sorumluluk yelpazesinde, vatandaşların birinci derece muhatabı oldukları ifade edildi. Muhtarların mahallelerde devletin temel taşı olduğu belirtildi.

Konuşmanın sonunda, özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve istismar olaylarına da değinildi. Diyarbakır’da Narin, Van’da Rojin ve Tekirdağ’da yaşanan trajik olaylar hatırlatılarak, bu tür şiddet olaylarının kınandığı ve tüm mağdurların anıldığı ifade edildi. Muhtarlar Günü vesilesiyle tüm muhtarların kutlandığı mesaj, "Saygılarımla..." ifadeleriyle son buldu.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.