Diyarbakır’a Kürtçe öğrenmeye geldi! “Kimse konuşmuyor” dedi

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 12.08.2024 - 09:43, Güncelleme: 12.08.2024 - 09:43 1578+ kez okundu.
 

Diyarbakır’a Kürtçe öğrenmeye geldi! “Kimse konuşmuyor” dedi

Diyarbakır'a Kürtçesini geliştirmek için Fransa'dan gelen bir kadın: ''Cadde ve sokaklarda Kürtçe duyamıyorum, hayal kırıklığına uğradım.''
Diyarbakır'a Kürtçe öğrenmeye gelen Fransız bir kadının sözleri sosyal medyayı ikiye böldü. Mori Production’a konuşan Fransız kadın, “Diyarbakır’da cadde ve sokaklarda Kürtçe duyamıyorum, hayal kırıklığına uğradım. Herkes Türkçe konuşuyor. Mücadele gazetesinde yer alan habere göre, Bismil’e gittim yine aynı kimse Kürtçe konuşmuyor. Batman’da ise insanlar azda olsa Kürtçe konuşuyor. İnsanlar Kürtçe konuşunca çok hoşuma gidiyor” ifadelerini kullandı.  Fransız kadının Diyarbakırlıların Kürtçe konuşmuyor yorumuna kimisi hak verirken kimisi ise tepki gösterdi. Sosyal medyada vatandaşların yaptığı bazı yorumlar ise şöyle:  “- Doğru söylemiş, üzücü bir durum !!!! - Herkes eninde sonunda Eğitim diliyle konuşacak bundan kimse kaçamaz. - Diyarbakır'da Kürtler iki dil biliyor, Türkçe dilin kelimeleri içinde bile Kürtçe var değişik bir Türkçe geliştirmişler. - Köyde doğdum ama şehirde büyüdüm halde elimde geldiğince Kürtçe konuşurum Kürtçe bilmeyenle mecbur Türkçe konuşurum.”    
Diyarbakır'a Kürtçesini geliştirmek için Fransa'dan gelen bir kadın: ''Cadde ve sokaklarda Kürtçe duyamıyorum, hayal kırıklığına uğradım.''

Diyarbakır'a Kürtçe öğrenmeye gelen Fransız bir kadının sözleri sosyal medyayı ikiye böldü. Mori Production’a konuşan Fransız kadın, “Diyarbakır’da cadde ve sokaklarda Kürtçe duyamıyorum, hayal kırıklığına uğradım. Herkes Türkçe konuşuyor.

Mücadele gazetesinde yer alan habere göre, Bismil’e gittim yine aynı kimse Kürtçe konuşmuyor. Batman’da ise insanlar azda olsa Kürtçe konuşuyor. İnsanlar Kürtçe konuşunca çok hoşuma gidiyor” ifadelerini kullandı. 

Fransız kadının Diyarbakırlıların Kürtçe konuşmuyor yorumuna kimisi hak verirken kimisi ise tepki gösterdi.

Sosyal medyada vatandaşların yaptığı bazı yorumlar ise şöyle: 

“- Doğru söylemiş, üzücü bir durum !!!!

- Herkes eninde sonunda Eğitim diliyle konuşacak bundan kimse kaçamaz.

- Diyarbakır'da Kürtler iki dil biliyor, Türkçe dilin kelimeleri içinde bile Kürtçe var değişik bir Türkçe geliştirmişler.

- Köyde doğdum ama şehirde büyüdüm halde elimde geldiğince Kürtçe konuşurum Kürtçe bilmeyenle mecbur Türkçe konuşurum.”

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.