Amedi seviyorum, kirletmiyorum" kampanyası sürüyor

Diyarbakır (Tigris ) - Tigris Gazetesi | 28.08.2024 - 16:51, Güncelleme: 28.08.2024 - 16:57 1798 kez okundu.
 

Amedi seviyorum, kirletmiyorum" kampanyası sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı öncülüğünde başlatılan "Amed"i Seviyorum, Kirletmiyorum " temizlik kampanyası devam ediyor. Belediye ekipleri, gece sur içi ve Yenişehir bölgesini arozözlerle yıkayarak, sabah için hazırladı.
Binlerce yıllık tarihiyle popülerliği her geçen gün artan ve yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Diyarbakır'da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan "Amed"i Seviyorum, Kirletmiyorum " temizlik kampanyası devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Sur ve Yenişehir ilçe Belediyeleri temizlik ekipleri gece saat 24.00'den sonra caddeleri temizledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına ait Yol Yıkama Araçları ile Sur ve Yenişehir temizlik ekipleri, Yenişehir ilçesinin Ekinciler, Gevran caddeleri, Valilik çevresindeki cadde ve kaldırımlar ile Sur ilçesinde trafik ve insan sirkülasyonun en fazla olduğu yer olan Gazi Caddesini çevreye ve doğaya zarar vermeyen malzemelerle temizledi. Gazi Caddesindeki Tarihi Ulucaminin önündeki meydanda tazyikli suyla yıkandı. Ekiplerin temizliği sabah saatlerine kadar devam etti. Bu semtlerdeki esnaf ve vatandaşlar cadde ve kaldırımların yıkanmasından memnun kalırken, çalışmaların aksatılmadan devam etmesini istedi. "KİRLETEN DE, TEMİZLEYEN DE İNSAN" Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, Çevreyi kirletenin de, temizleyenin de insan olduğunu belirterek, " Bir süre önce başlattığımız temizlik kampanyamız çerçevesinde zaman zaman merkezi cadde ve sokakları da merkez ilçe belediyelerimizle birlikte temizleyip yıkıyoruz. Bu konuda halkımızda duyarlı olmalı. Temizlik bir kültürel yaklaşımdır. Dolayısıyla bu farkındalığın ve duyarlılığın gelişmesi için halkımızın özellikle kampanyaya destek sunması gerekiyor. 'kirletenin de, temizleyenin de insan' olduğu bilinciyle hareket edildiğinde daha çok yol kat edeceğimize inanıyorum. Bütün çabamız örnek alınacak temiz bir Diyarbakır." >>Ramazan Yavuz
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı öncülüğünde başlatılan "Amed"i Seviyorum, Kirletmiyorum " temizlik kampanyası devam ediyor. Belediye ekipleri, gece sur içi ve Yenişehir bölgesini arozözlerle yıkayarak, sabah için hazırladı.

Binlerce yıllık tarihiyle popülerliği her geçen gün artan ve yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Diyarbakır'da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan "Amed"i Seviyorum, Kirletmiyorum " temizlik kampanyası devam ediyor.

amedi-seviyorum-temiz-tutuyorum-2.jpeg

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Sur ve Yenişehir ilçe Belediyeleri temizlik ekipleri gece saat 24.00'den sonra caddeleri temizledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına ait Yol Yıkama Araçları ile Sur ve Yenişehir temizlik ekipleri, Yenişehir ilçesinin Ekinciler, Gevran caddeleri, Valilik çevresindeki cadde ve kaldırımlar ile Sur ilçesinde trafik ve insan sirkülasyonun en fazla olduğu yer olan Gazi Caddesini çevreye ve doğaya zarar vermeyen malzemelerle temizledi. Gazi Caddesindeki Tarihi Ulucaminin önündeki meydanda tazyikli suyla yıkandı. Ekiplerin temizliği sabah saatlerine kadar devam etti. Bu semtlerdeki esnaf ve vatandaşlar cadde ve kaldırımların yıkanmasından memnun kalırken, çalışmaların aksatılmadan devam etmesini istedi.

amedi-seviyorum-temiz-tutuyorum-5.jpeg

"KİRLETEN DE, TEMİZLEYEN DE İNSAN"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, Çevreyi kirletenin de, temizleyenin de insan olduğunu belirterek, " Bir süre önce başlattığımız temizlik kampanyamız çerçevesinde zaman zaman merkezi cadde ve sokakları da merkez ilçe belediyelerimizle birlikte temizleyip yıkıyoruz. Bu konuda halkımızda duyarlı olmalı. Temizlik bir kültürel yaklaşımdır. Dolayısıyla bu farkındalığın ve duyarlılığın gelişmesi için halkımızın özellikle kampanyaya destek sunması gerekiyor. 'kirletenin de, temizleyenin de insan' olduğu bilinciyle hareket edildiğinde daha çok yol kat edeceğimize inanıyorum. Bütün çabamız örnek alınacak temiz bir Diyarbakır." >>Ramazan Yavuz

amedi-seviyorum-temiz-tutuyorum-4.jpeg

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.