Vatandaş da esnaf da fiyatlardan şikâyetçi!

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 16.05.2024 - 15:14, Güncelleme: 16.05.2024 - 15:14 2117+ kez okundu.
 

Vatandaş da esnaf da fiyatlardan şikâyetçi!

Silvan’da yaptığımız sokak röportajında vatandaş, "Semt pazarına giderken, endişeyle gidiyoruz. Acaba paramız yetecek mi?" diye yüksek fiyatlara tepki gösterdi. Pazarcı esnafı ise, kira ve akaryakıt fiyatlarına dikkat çekti.
Haber: İhsan YILMAZ Silvan’da yaz aylarına girilmesine rağmen sebze-meyve fiyatları halen yüksek olması vatandaşı endişelendiriyorken, Çarşı ve pazarlara alışveriş için çıkan vatandaşlar çoğu zaman tezgâhların yanından geçip sadece bakmakla yetiniyor. Vatandaş, eskiden kilo kilo aldıklarımızı şimdi taneyle almak zorunda kalıyoruz. “ENDİŞEYLE PAZARA GİDİYORUZ” Silvan’da pazarın çok pahalı olduğunu ifade eden bir vatandaş, “Silvan’da şu an fiyatlar çok yüksek olduğu için endişeyle pazara gidiyoruz. Eskiden biz bu parayla altın alıyorduk. Şimdi çilek alamıyoruz. Ama inanın şu anda pazarda bile bin 1000-2000 liranın altında istediklerimizi bile alamıyoruz. Eskiden 5-10 kilo aldığımız şeyi biz şu anda gramla ya da taneyle alıyoruz. Karpuzun bile dilimle satıldığı bir dönem yaşıyoruz. Bazen istediğimiz her şeyi de alamıyoruz. Mesela meyveler çok uçuk fiyatta. Mevsim sebzeleri keza aynı şekilde. Gerçekten de çok zor. İnsanlar karnını doyurma peşinde. Şu an değil ki başka şeyleri alalım insanlar pazarın tamamını pazar yapamıyor. Karnını doyuramıyor” diye konuştu. “KARPUZU DİLİMLE ALIYORUZ” Mevsimi olmasına rağmen birçok ürünün hala çok pahalı olduğunu söyleyen bir başka vatandaş ise, “Kışa göre pazar fiyatları biraz düşmüş gibi ama değişen bir şey yok. Pahalı. Her dönem kendine göre pahalı. Mecburuz ne yapalım. Yemeğe mecburuz. Giyiminden kısabiliriz ama yemekten kısamıyoruz. Evde çoluk çocuk yemek pişirmek gerek. Yeni ürün çıkıyor almak istiyorsun. Çocuğu karpuz istedi Karpuzun kilosu 60 TL bir küçük karpuz alsam 300 TL tutar. Bizde dilimle alıyoruz. Çilek yarım kilo ya da bir kiloyu tamamlamıyorum. O şekilde alıyorum” dedi.  “BİZDE YÜKSEK FİYATTAN ALIYORUZ” 20 yıldır Pazarda esnaflık yaptığını söyleyen bir başka esnaf, “20 yıldır pazarcı esnafı olarak işyeri işletiyorum. Hayatımda ilk kez bu kadar sebze ve meyvenin bu kadar pahalı olduğuna şahit oluyorum. Vatandaş torbayla, kilo kilo aldıklarını gramla almaya başladı. Bizimde giderlerimiz, maliyetlerimiz kat be kat artmış durumda eskiden 2 bin ile 3 bine tezgahlarımızı dolduruyorduk. Şimdi aynı tezgah, 10 bin liradan aşağı değil. Ne kadar çarkın döndüğünü söylesek de dönmüyor. Şu an bizde zar zor tezgahımızı çeviriyoruz. Çalıştığım halde yine zorla geçiniyorum. Allah yardımcımız olsun” diye konuştu. “FİYATLAR NE ZAMAN GERİLEYECEK MERAK EDİYORUZ” Silvan’da Kış ayında bile domates 30-40 TL iken yaz mevsimine girdiğimiz şu günlerde bile domates marketlerde 40-50 TL’den satılıyor. Pazarda ise 25-30 TL’den satılıyor. Silvan’da biber fiyatı şu anda 25-30 liradan satılıyor. Oda kış ayında 75-80 liradan satılıyordu. Bunun sebebi havaların soğuk olması ve maliyetlerin yüksek olması. Masraflarımız ağır, maliyetler yüksek. Domatesi geçen yaz 5 liradan satıyorduk. şu anda en kötü domates 25 ile 30 liradan satılıyor. Silvan’da sebze fideleri satılmaya başlandı. Kısa süre sonra yerli sebzeler çıkmaya başlar o zaman fiyatlarda düşer sanırım” diye ifade etti.
Silvan’da yaptığımız sokak röportajında vatandaş, "Semt pazarına giderken, endişeyle gidiyoruz. Acaba paramız yetecek mi?" diye yüksek fiyatlara tepki gösterdi. Pazarcı esnafı ise, kira ve akaryakıt fiyatlarına dikkat çekti.

Haber: İhsan YILMAZ

Silvan’da yaz aylarına girilmesine rağmen sebze-meyve fiyatları halen yüksek olması vatandaşı endişelendiriyorken, Çarşı ve pazarlara alışveriş için çıkan vatandaşlar çoğu zaman tezgâhların yanından geçip sadece bakmakla yetiniyor. Vatandaş, eskiden kilo kilo aldıklarımızı şimdi taneyle almak zorunda kalıyoruz.

“ENDİŞEYLE PAZARA GİDİYORUZ”

Silvan’da pazarın çok pahalı olduğunu ifade eden bir vatandaş, “Silvan’da şu an fiyatlar çok yüksek olduğu için endişeyle pazara gidiyoruz. Eskiden biz bu parayla altın alıyorduk. Şimdi çilek alamıyoruz. Ama inanın şu anda pazarda bile bin 1000-2000 liranın altında istediklerimizi bile alamıyoruz. Eskiden 5-10 kilo aldığımız şeyi biz şu anda gramla ya da taneyle alıyoruz. Karpuzun bile dilimle satıldığı bir dönem yaşıyoruz. Bazen istediğimiz her şeyi de alamıyoruz. Mesela meyveler çok uçuk fiyatta. Mevsim sebzeleri keza aynı şekilde. Gerçekten de çok zor. İnsanlar karnını doyurma peşinde. Şu an değil ki başka şeyleri alalım insanlar pazarın tamamını pazar yapamıyor. Karnını doyuramıyor” diye konuştu.

“KARPUZU DİLİMLE ALIYORUZ”

Mevsimi olmasına rağmen birçok ürünün hala çok pahalı olduğunu söyleyen bir başka vatandaş ise, “Kışa göre pazar fiyatları biraz düşmüş gibi ama değişen bir şey yok. Pahalı. Her dönem kendine göre pahalı. Mecburuz ne yapalım. Yemeğe mecburuz. Giyiminden kısabiliriz ama yemekten kısamıyoruz. Evde çoluk çocuk yemek pişirmek gerek. Yeni ürün çıkıyor almak istiyorsun. Çocuğu karpuz istedi Karpuzun kilosu 60 TL bir küçük karpuz alsam 300 TL tutar. Bizde dilimle alıyoruz. Çilek yarım kilo ya da bir kiloyu tamamlamıyorum. O şekilde alıyorum” dedi. 

“BİZDE YÜKSEK FİYATTAN ALIYORUZ”

20 yıldır Pazarda esnaflık yaptığını söyleyen bir başka esnaf, “20 yıldır pazarcı esnafı olarak işyeri işletiyorum. Hayatımda ilk kez bu kadar sebze ve meyvenin bu kadar pahalı olduğuna şahit oluyorum. Vatandaş torbayla, kilo kilo aldıklarını gramla almaya başladı. Bizimde giderlerimiz, maliyetlerimiz kat be kat artmış durumda eskiden 2 bin ile 3 bine tezgahlarımızı dolduruyorduk. Şimdi aynı tezgah, 10 bin liradan aşağı değil. Ne kadar çarkın döndüğünü söylesek de dönmüyor. Şu an bizde zar zor tezgahımızı çeviriyoruz. Çalıştığım halde yine zorla geçiniyorum. Allah yardımcımız olsun” diye konuştu.

“FİYATLAR NE ZAMAN GERİLEYECEK MERAK EDİYORUZ”

Silvan’da Kış ayında bile domates 30-40 TL iken yaz mevsimine girdiğimiz şu günlerde bile domates marketlerde 40-50 TL’den satılıyor. Pazarda ise 25-30 TL’den satılıyor. Silvan’da biber fiyatı şu anda 25-30 liradan satılıyor. Oda kış ayında 75-80 liradan satılıyordu. Bunun sebebi havaların soğuk olması ve maliyetlerin yüksek olması. Masraflarımız ağır, maliyetler yüksek. Domatesi geçen yaz 5 liradan satıyorduk. şu anda en kötü domates 25 ile 30 liradan satılıyor. Silvan’da sebze fideleri satılmaya başlandı. Kısa süre sonra yerli sebzeler çıkmaya başlar o zaman fiyatlarda düşer sanırım” diye ifade etti.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.