Tanrıkulu, Newroz’da çocuklara şiddeti Meclis’e taşıdı

Gündem (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 25.03.2024 - 14:39, Güncelleme: 25.03.2024 - 14:39 883+ kez okundu.
 

Tanrıkulu, Newroz’da çocuklara şiddeti Meclis’e taşıdı

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 6 çocuğa kolluk kuvvetlerince şiddet uygulandığına dair iddiaları Meclis’e taşıdı.
20 Mart’ta düzenlenen Newroz kutlamaları sonrası yaşanan olayla ilgili Şırnak Barosu’nun da suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. “KOLLUK KUVVETLERİ HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI MI?” Tanrıkulu, Bakan Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti: "20 Mart günü Cizre'de gerçekleşen mitingde kayda geçen ihbar veya olay var mıdır? Miting sonrası yurttaşlarımızın dağılması hangi güvenlik önlemleriyle sağlanmıştır? İlgili tarihte kolluk güçlerince Yafes Köprüsü’nde 6 çocuğun önünün kesilmesinin sebebi nedir? Çocuklara dönük ulusal ve uluslararası yasalarca işkence ve kötü muamele olarak adlandırılan insanlık dışı ve onur kırıcı bu muameleyi gerçekleştirilen kolluk kuvvetleri hakkında işlem başlatılmış mıdır? Şiddet uygulanarak gözaltına alınan çocukların akıbeti nedir? Gözaltı işleminin yasal gerekçesi nedir? Çocuklar gözaltına alındıktan sonra Baroya ve Savcılığa haber verilmiş midir? Gözaltına alınan çocuklara uygulanan işlemler nedir? Gözaltı işleminin ardından çocuklar ne kadar sürede savcılığa sevk edilmiştir? KAYNAK: HABER MERKEZİ
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 6 çocuğa kolluk kuvvetlerince şiddet uygulandığına dair iddiaları Meclis’e taşıdı.

20 Mart’ta düzenlenen Newroz kutlamaları sonrası yaşanan olayla ilgili Şırnak Barosu’nun da suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

“KOLLUK KUVVETLERİ HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI MI?”

Tanrıkulu, Bakan Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

"20 Mart günü Cizre'de gerçekleşen mitingde kayda geçen ihbar veya olay var mıdır? Miting sonrası yurttaşlarımızın dağılması hangi güvenlik önlemleriyle sağlanmıştır?

İlgili tarihte kolluk güçlerince Yafes Köprüsü’nde 6 çocuğun önünün kesilmesinin sebebi nedir?

Çocuklara dönük ulusal ve uluslararası yasalarca işkence ve kötü muamele olarak adlandırılan insanlık dışı ve onur kırıcı bu muameleyi gerçekleştirilen kolluk kuvvetleri hakkında işlem başlatılmış mıdır?

Şiddet uygulanarak gözaltına alınan çocukların akıbeti nedir? Gözaltı işleminin yasal gerekçesi nedir?

Çocuklar gözaltına alındıktan sonra Baroya ve Savcılığa haber verilmiş midir? Gözaltına alınan çocuklara uygulanan işlemler nedir?

Gözaltı işleminin ardından çocuklar ne kadar sürede savcılığa sevk edilmiştir? KAYNAK: HABER MERKEZİ

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.