Tahir Elçi davasının karar duruşması başladı

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 12.06.2024 - 13:02, Güncelleme: 12.06.2024 - 13:02 1759+ kez okundu.
 

Tahir Elçi davasının karar duruşması başladı

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesine dair açılan davanın karar duruşması başladı.
 Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım 2015’te katledilmesine dair açılan davanın karar duruşması Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Duruşmaya, Elçi’nin eşi Türkan Elçi, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve 18 baro başkanının yanı sıra Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, DEM Parti EşGenel BaşkanıTuncer Bakırhan, DEM Parti ve CHP milletvekilleri ile çok sayıda kitle örgütü temsilcisi katıldı. Uluslararası hukuk örgütünden birçok ismin yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcisi duruşmayı takip ediyor. Davada, tutuksuz yargılanan polis Sinan Tabur, Fuat Tan ve Mesut Sevgi’ye “bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçlaması yöneltiliyor. Firari Uğur Yakışır'a ise, "2 polisi öldürmek ile devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" iddiası yöneltiliyor. Sanık polisler, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılacak.
Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesine dair açılan davanın karar duruşması başladı.

 Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım 2015’te katledilmesine dair açılan davanın karar duruşması Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Duruşmaya, Elçi’nin eşi Türkan Elçi, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve 18 baro başkanının yanı sıra Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, DEM Parti EşGenel BaşkanıTuncer Bakırhan, DEM Parti ve CHP milletvekilleri ile çok sayıda kitle örgütü temsilcisi katıldı. Uluslararası hukuk örgütünden birçok ismin yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcisi duruşmayı takip ediyor.

Davada, tutuksuz yargılanan polis Sinan Tabur, Fuat Tan ve Mesut Sevgi’ye “bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçlaması yöneltiliyor. Firari Uğur Yakışır'a ise, "2 polisi öldürmek ile devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" iddiası yöneltiliyor. Sanık polisler, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılacak.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.