Şırnak’taki petrol kuyuları Meclis’te

Siyaset (MG) - Malabadi Gazetesi | 23.07.2024 - 13:02, Güncelleme: 23.07.2024 - 13:02 1540+ kez okundu.
 

Şırnak’taki petrol kuyuları Meclis’te

DEM Parti Şırnak milletvekilleri, Şırnak’ta petrol arama ve sondaj çalışmalarındaki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.
DEM Parti Şırnak Milletvekilleri Ayşegül Doğan, Nevroz Uysal Aslan ve Mehmet Zeki İrmez, TPAO tarafından 2022’den bu yana Şırnak’ta petrol arama ve sondaj çalışmalarında yaşanan işçi güvenliği ve çevre sorunu iddiaları ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması için Meclis’e soru önergesi verdi. Bakan Bayraktar’dan şu soruların yanıtları istendi; “1)  Sondaj kulesi neden yıkılmıştır? 2)  Mevcut Lokasyon ve Cellar Havuzu'nun yapımını hangi firmalar üstlenmiştir? 3)  Yıkılan sondaj kulesinde bu firmaların sorumluluğu var mıdır? 4)  Sondaj yapan kule ekipmanları hangi aralıklarla muayene edilmekte, kontrolden geçirilmektedir?  5) Son kontrol ne zaman yapılmıştır? Bu kontrolde tesiste, kulelerde herhangi bir eksiklik tespit edilmiş midir?  6) Günlük 100 bin varil hedefi doğrultusunda mühendisler ve işçilerin gece gündüz çalıştırıldığı, mühendislerin 24 saatin üzerinde çalışmalarla yoğun stres altında çalıştırıldığı doğru mudur? 7)  Cellar Havuzu’nun çökmesi sonucu içinde bulunan kimyasal atıkların toprağa ve yeraltı suyuna karıştığı iddiaları doğru mudur?”
DEM Parti Şırnak milletvekilleri, Şırnak’ta petrol arama ve sondaj çalışmalarındaki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

DEM Parti Şırnak Milletvekilleri Ayşegül Doğan, Nevroz Uysal Aslan ve Mehmet Zeki İrmez, TPAO tarafından 2022’den bu yana Şırnak’ta petrol arama ve sondaj çalışmalarında yaşanan işçi güvenliği ve çevre sorunu iddiaları ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması için Meclis’e soru önergesi verdi.

Bakan Bayraktar’dan şu soruların yanıtları istendi;

“1)  Sondaj kulesi neden yıkılmıştır?

2)  Mevcut Lokasyon ve Cellar Havuzu'nun yapımını hangi firmalar üstlenmiştir?

3)  Yıkılan sondaj kulesinde bu firmaların sorumluluğu var mıdır?

4)  Sondaj yapan kule ekipmanları hangi aralıklarla muayene edilmekte, kontrolden geçirilmektedir?

 5) Son kontrol ne zaman yapılmıştır? Bu kontrolde tesiste, kulelerde herhangi bir eksiklik tespit edilmiş midir?

 6) Günlük 100 bin varil hedefi doğrultusunda mühendisler ve işçilerin gece gündüz çalıştırıldığı, mühendislerin 24 saatin üzerinde çalışmalarla yoğun stres altında çalıştırıldığı doğru mudur?

7)  Cellar Havuzu’nun çökmesi sonucu içinde bulunan kimyasal atıkların toprağa ve yeraltı suyuna karıştığı iddiaları doğru mudur?”

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.