Silvan'ın Kasımlı Köyü’nde petrol aranacak

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 15.04.2024 - 15:40, Güncelleme: 17.04.2024 - 14:39 1245 kez okundu.
 

Silvan'ın Kasımlı Köyü’nde petrol aranacak

Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO), Silvan ilçesine bağlı Kasımlı Kırsal Mahallesinde petrol kuyusu açılarak, petrol aranacak. İşte haberin detayları…
ilvan sınırları içerisinde bir adet sondaj kuyusu açılarak petrol arayacağını duyurdu. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır’ın, Silvan İlçesi Kasımlı Köyü sınırları içerisinde bir adet tespit kuyusu açılması planlanıyor. AR/TPO/K/3340-4857 ruhsat numaralı arazi içinde Döner (Rotary) Sondaj tekniği ile Hazro-1 tespit kuyusu açılacak. 9 MİLYONLUK PROJEDE SADECE PETROL ARANACAĞI AÇIKLANDI TPAO, Silvan’da başlatacağı 9 milyon lira bedelli proje kapsamında sadece petrol kaynağı tespiti yapılacağını açıkladı. Petrol çalışması dışında herhangi bir üretim yapılmayacağı belirtildi. Proje ile bölgede ham petrol rezerv varlığının ve varsa miktarının tespit edilmesi amaçlanıyor.
Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO), Silvan ilçesine bağlı Kasımlı Kırsal Mahallesinde petrol kuyusu açılarak, petrol aranacak. İşte haberin detayları…

ilvan sınırları içerisinde bir adet sondaj kuyusu açılarak petrol arayacağını duyurdu. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır’ın, Silvan İlçesi Kasımlı Köyü sınırları içerisinde bir adet tespit kuyusu açılması planlanıyor. AR/TPO/K/3340-4857 ruhsat numaralı arazi içinde Döner (Rotary) Sondaj tekniği ile Hazro-1 tespit kuyusu açılacak.

9 MİLYONLUK PROJEDE SADECE PETROL ARANACAĞI AÇIKLANDI
TPAO, Silvan’da başlatacağı 9 milyon lira bedelli proje kapsamında sadece petrol kaynağı tespiti yapılacağını açıkladı. Petrol çalışması dışında herhangi bir üretim yapılmayacağı belirtildi. Proje ile bölgede ham petrol rezerv varlığının ve varsa miktarının tespit edilmesi amaçlanıyor.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.