Silvan’da ulaşıma zam

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 05.07.2024 - 14:21, Güncelleme: 05.07.2024 - 14:21 3316+ kez okundu.
 

Silvan’da ulaşıma zam

Silvan ilçesinde şehir içi toplu taşıma ücretlerine beklenen zam açıklandı. Yeni tarifeye göre tam bilet ücreti 15 TL, öğrenci bileti ise 10 TL olarak belirlendi. Silvan Diyarbakır arası yolu taşıma ücreti 95 TL olarak belirlendi.
Haber: M.Romedi YILMAZ Silvan’da ilçe minibüsleri fiyatlarına %33 oranında zam yapıldı. Yeni tarifeye göre, Silvan’dan toplu ulaşım ücretleri şu şekilde belirlendi: Silvan-Diyarbakır 95 TL Silvan-Batman 80 TL Silvan – Bismil: 60 TL  Silvan – Hazro: 47 TL Silvan – Kulp: 95 TL Silvan’da şehir içi yolcu taşıması 15 TL, ise öğrenci 10 TL olarak belirlendi. Ulaşım Daire başkanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, artan maliyetler ve enflasyon oranları gerekçe gösterilerek toplu taşıma ücretlerinde düzenlemeye gidildi. Yetkililer, son yıllarda artan yakıt fiyatları, bakım giderleri ve çalışan maaşlarındaki artışların bu zammı kaçınılmaz hale getirdiğini belirtti. Şehir içi ulaşımda en yaygın kullanılan minibüs araçlarını kullanan vatandaşlar, yeni ücret tarifesinin geçerli olduğu tarihten itibaren zamlı fiyatlardan yararlanmak durumunda kalacaklar. Özellikle iş ve okul gibi rutin yolculuklarını toplu taşıma ile yapan bireyler, bu zamların bütçelerini nasıl etkileyeceği konusunda endişeli. Öğrenci bilet fiyatlarının 10 TL'ye yükselmesi, eğitim hayatını sürdüren gençler ve aileleri için ek bir mali yük oluşturacak. Birçok öğrenci ve veli, bu durumun eğitim masraflarını daha da artıracağından endişe duyduklarını dile getirdi. Silvan’da 84 adet Minibüsün bulunduğunu ve günde sadece 30 aracın yolcu taşıdığını söyleyen Karakan, ücret tarifesinin değiştirilmesi için Büyükşehir belediyesinin almış bir karar olduğunu söyledi. Karakan, “Hem mesafe olarak hem de uygunluk bakımında Silvan Diyarbakır arası yaklaşık 90 kilometre ve 95 TL yolcu taşıma tarifi belirlendi. Mesafe gerçekten uzun ücret düşük, Diyarbakır çevresindeki emsal ilçelerde yolcu taşıma ücreti 100 TL’nin üstü. Silvan’da gerçekten uygun bir şekilde yolcu taşıması yapılmaktadır. Maliyetler çok arttı. Araç Bakımı, Çalışan maaşı, Yakın ücretiyle beraber yüksek bir maliyet ortaya çıkıyor. Öte yandan Diyarbakır’da şehir içi ulaşıma en son 29 Eylül 2023 yılında zam yapılmıştı. Taksilerde indi-bindi 90 TL’ye yükseldi. Ticari taksilerde ise indi-bindi 60 TL'den 90 TL olurken, kilometre başı ücrette 13 TL'den 18 TL'ye yükseltildi.
Silvan ilçesinde şehir içi toplu taşıma ücretlerine beklenen zam açıklandı. Yeni tarifeye göre tam bilet ücreti 15 TL, öğrenci bileti ise 10 TL olarak belirlendi. Silvan Diyarbakır arası yolu taşıma ücreti 95 TL olarak belirlendi.

Haber: M.Romedi YILMAZ

Silvan’da ilçe minibüsleri fiyatlarına %33 oranında zam yapıldı. Yeni tarifeye göre, Silvan’dan toplu ulaşım ücretleri şu şekilde belirlendi:

Silvan-Diyarbakır 95 TL

Silvan-Batman 80 TL

Silvan – Bismil: 60 TL

 Silvan – Hazro: 47 TL

Silvan – Kulp: 95 TL

Silvan’da şehir içi yolcu taşıması 15 TL, ise öğrenci 10 TL olarak belirlendi.

Ulaşım Daire başkanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, artan maliyetler ve enflasyon oranları gerekçe gösterilerek toplu taşıma ücretlerinde düzenlemeye gidildi. Yetkililer, son yıllarda artan yakıt fiyatları, bakım giderleri ve çalışan maaşlarındaki artışların bu zammı kaçınılmaz hale getirdiğini belirtti.

Şehir içi ulaşımda en yaygın kullanılan minibüs araçlarını kullanan vatandaşlar, yeni ücret tarifesinin geçerli olduğu tarihten itibaren zamlı fiyatlardan yararlanmak durumunda kalacaklar. Özellikle iş ve okul gibi rutin yolculuklarını toplu taşıma ile yapan bireyler, bu zamların bütçelerini nasıl etkileyeceği konusunda endişeli.

Öğrenci bilet fiyatlarının 10 TL'ye yükselmesi, eğitim hayatını sürdüren gençler ve aileleri için ek bir mali yük oluşturacak. Birçok öğrenci ve veli, bu durumun eğitim masraflarını daha da artıracağından endişe duyduklarını dile getirdi.

Silvan’da 84 adet Minibüsün bulunduğunu ve günde sadece 30 aracın yolcu taşıdığını söyleyen Karakan, ücret tarifesinin değiştirilmesi için Büyükşehir belediyesinin almış bir karar olduğunu söyledi.

Karakan, “Hem mesafe olarak hem de uygunluk bakımında Silvan Diyarbakır arası yaklaşık 90 kilometre ve 95 TL yolcu taşıma tarifi belirlendi. Mesafe gerçekten uzun ücret düşük, Diyarbakır çevresindeki emsal ilçelerde yolcu taşıma ücreti 100 TL’nin üstü. Silvan’da gerçekten uygun bir şekilde yolcu taşıması yapılmaktadır. Maliyetler çok arttı. Araç Bakımı, Çalışan maaşı, Yakın ücretiyle beraber yüksek bir maliyet ortaya çıkıyor.

Öte yandan Diyarbakır’da şehir içi ulaşıma en son 29 Eylül 2023 yılında zam yapılmıştı.

Taksilerde indi-bindi 90 TL’ye yükseldi.

Ticari taksilerde ise indi-bindi 60 TL'den 90 TL olurken, kilometre başı ücrette 13 TL'den 18 TL'ye yükseltildi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.