Silvan’da şok İddia: “Yangın çıkaran memurlar mı var?”

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 14.07.2024 - 15:16, Güncelleme: 14.07.2024 - 15:16 2094+ kez okundu.
 

Silvan’da şok İddia: “Yangın çıkaran memurlar mı var?”

DEM Parti Silvan Belediye Eşbaşkanı Kadri Esen, Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü memuru M.S.'yi yangın çıkartırken belediye personellerince yakalandığını iddia etti.
Haber : İhsan YILMAZ Silvan Belediye Eşbaşkanı Kadri Esen’in katıldığı Medya Haber’in Amed’ten Bakış programında açıklamalarda bulundu. Esen, kayyım işe aldığı bir şahsın belediye aracıyla kaza yaptığını ve aracın hurdaya atıldığı belirterek,  Silvan Orman İşletme şefliğinde görevli M.S.’ın yangın çıkarttığını iller sürdü. Yangını çıkarttığını illeri süren belediye personelinin ne işi vardı orada kafalarda soru işareti? Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazı Dağı'nda çıkan ve 15 kişinin ölümüne sebep olan anız yangınını hatırlatan Esen, Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü memuru M.S'nin yangın çıkartırken yakalandığını öne sürerek, "yangın çıkartma memurları mı var?" dedi. Konuya ilişkin açıklamanın yapılmasını ve M.S.nin akıbetini açıklanmasını bekliyoruz" diyen Esen'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımının tamamı şöyle: "TEDAŞ’ın ihmalkarlığı yüzünden Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan ve 15 yurttaşın ölümüne sebep olan yangından sonra ilçemiz Silvan’da ilginç bir olay yaşandı. Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü memuru M.S. ilçede bulunan Elbat Dağı’nda yangın çıkartırken belediyemizin personelleri tarafından yakalanıp polise teslim edildi. Orman memuru M.S.’nin yakalanmasından sonra ateş çevreye fazla zarar vermeden vatandaşlar tarafından söndürüldü. Konuya ilişkin açıklamanın yapılmasını ve M.S.nin akıbetini açıklanmasını bekliyoruz. Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü memuru M.S. ilçede bulunan Elbat Dağı’nda yangın çıkartırken belediyemizin personelleri tarafından yakalanıp polise teslim edildi." Kaymakamlık’ tan İddialara yanıt Bir kamu görevlisi tarafından bilinçli şekilde yangın çıkarıldığına dair bazı sosyal medya hesaplarında dile getirilen iddialar hakkında Silvan Kaymakamlığı bir basın duyurusunu yayınladı. Duyuruda; “Silvan İlçemizde 12.07.2024 tarihinde saat 16.00’da Yenişehir Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi arkasındaki dağlık alanda yangın çıktığı ihbarı gelmesi üzerine itfaiye, orman işletme şefliği personeli ve polis ekiplerimiz ivedi şekilde yangına müdahale etmek amacıyla olay yerine intikal etmiştir. Dağlık alan olması sebebiyle itfaiye araçları yangına müdahale edememiş, yangın bölgesine yaya olarak intikal eden orman işletme personeli tarafından can ve mal kaybı yaşanmadan kısa sürede söndürülmüştür. Yangına sebep olan şahıs veya şahıslar hakkında herhangi bir kişi veya kurumun adli ve idari mercilere ihbarı bulunmamakla birlikte olay yerine gelerek yangın söndürme çalışmalarına katılmıştır”. Yangını kesin çıkış sebebi ile ilgili incelemeler devam etmekte olup, yangının bir kamu görevlisi tarafından çıkarıldığına dair bası sosyal medya hesaplarında dile getirilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.   
DEM Parti Silvan Belediye Eşbaşkanı Kadri Esen, Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü memuru M.S.'yi yangın çıkartırken belediye personellerince yakalandığını iddia etti.

Haber : İhsan YILMAZ

Silvan Belediye Eşbaşkanı Kadri Esen’in katıldığı Medya Haber’in Amed’ten Bakış programında açıklamalarda bulundu. Esen, kayyım işe aldığı bir şahsın belediye aracıyla kaza yaptığını ve aracın hurdaya atıldığı belirterek,  Silvan Orman İşletme şefliğinde görevli M.S.’ın yangın çıkarttığını iller sürdü. Yangını çıkarttığını illeri süren belediye personelinin ne işi vardı orada kafalarda soru işareti?

Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazı Dağı'nda çıkan ve 15 kişinin ölümüne sebep olan anız yangınını hatırlatan Esen, Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü memuru M.S'nin yangın çıkartırken yakalandığını öne sürerek, "yangın çıkartma memurları mı var?" dedi.

Konuya ilişkin açıklamanın yapılmasını ve M.S.nin akıbetini açıklanmasını bekliyoruz" diyen Esen'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımının tamamı şöyle:

"TEDAŞ’ın ihmalkarlığı yüzünden Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan ve 15 yurttaşın ölümüne sebep olan yangından sonra ilçemiz Silvan’da ilginç bir olay yaşandı. Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü memuru M.S. ilçede bulunan Elbat Dağı’nda yangın çıkartırken belediyemizin personelleri tarafından yakalanıp polise teslim edildi.
Orman memuru M.S.’nin yakalanmasından sonra ateş çevreye fazla zarar vermeden vatandaşlar tarafından söndürüldü.
Konuya ilişkin açıklamanın yapılmasını ve M.S.nin akıbetini açıklanmasını bekliyoruz.
Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü memuru M.S. ilçede bulunan Elbat Dağı’nda yangın çıkartırken belediyemizin personelleri tarafından yakalanıp polise teslim edildi."

Kaymakamlık’ tan İddialara yanıt

Bir kamu görevlisi tarafından bilinçli şekilde yangın çıkarıldığına dair bazı sosyal medya hesaplarında dile getirilen iddialar hakkında Silvan Kaymakamlığı bir basın duyurusunu yayınladı.

Duyuruda; “Silvan İlçemizde 12.07.2024 tarihinde saat 16.00’da Yenişehir Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi arkasındaki dağlık alanda yangın çıktığı ihbarı gelmesi üzerine itfaiye, orman işletme şefliği personeli ve polis ekiplerimiz ivedi şekilde yangına müdahale etmek amacıyla olay yerine intikal etmiştir.

Dağlık alan olması sebebiyle itfaiye araçları yangına müdahale edememiş, yangın bölgesine yaya olarak intikal eden orman işletme personeli tarafından can ve mal kaybı yaşanmadan kısa sürede söndürülmüştür.

Yangına sebep olan şahıs veya şahıslar hakkında herhangi bir kişi veya kurumun adli ve idari mercilere ihbarı bulunmamakla birlikte olay yerine gelerek yangın söndürme çalışmalarına katılmıştır”.

Yangını kesin çıkış sebebi ile ilgili incelemeler devam etmekte olup, yangının bir kamu görevlisi tarafından çıkarıldığına dair bası sosyal medya hesaplarında dile getirilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.   

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.