Silvan’da Seyyar Satıcı Sorunu: Kent Meydanı Trafiği Felç Ediyor

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 01.10.2024 - 13:05, Güncelleme: 01.10.2024 - 13:05 1599 kez okundu.
 

Silvan’da Seyyar Satıcı Sorunu: Kent Meydanı Trafiği Felç Ediyor

Silvan’ın yeni yapılan Kent Meydanı etrafı, seyyar satıcıların meskeni haline geldi. Karabehlül Bey, Diyarbakır ve Fırat caddelerini işgal eden seyyar satıcılar, hem trafik akışını engelliyor hem de vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor.
Azad Berdan YILMAZ Kent Meydanı etrafı, seyyar satıcıların meskeni haline geldi. Karabehlül Bey, Diyarbakır ve Fırat caddelerini işgal eden seyyar satıcılar, hem trafik akışını engelliyor hem de vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Gıda, kuru yemiş ve çeşitli ürünler satan satıcılar, kaldırılmalarına rağmen parkın önüne akın etmeye devam ediyor. Tezgahlarını yol kenarına kuran bu satıcılar, hem araçların park etmesine engel oluyor hem de caddenin tıkanmasına yol açıyor. Araç sürücüleri, daralan yolda geçmekte zorlanırken, işportacıların kapattığı alanlarda sık sık trafik kazaları yaşanma riski artıyor. Vatandaşlar ise bu durumdan oldukça rahatsız. Seyyar satıcıların yarattığı görüntü ve gürültü kirliliği, özellikle yoğun saatlerde çileye dönüşüyor. Şikayetlerini dile getiren Silvanlılar, zabıta ekiplerini acilen göreve çağırıyor ve bu sorunun kalıcı olarak çözülmesini talep ediyor. Seyyar satıcıların kent düzenini olumsuz etkilediği bu bölge için zabıta ekiplerinin sıkı denetim yapması ve kent meydanı çevresinde trafik düzeninin sağlanması bekleniyor.  
Silvan’ın yeni yapılan Kent Meydanı etrafı, seyyar satıcıların meskeni haline geldi. Karabehlül Bey, Diyarbakır ve Fırat caddelerini işgal eden seyyar satıcılar, hem trafik akışını engelliyor hem de vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor.

Azad Berdan YILMAZ

Kent Meydanı etrafı, seyyar satıcıların meskeni haline geldi. Karabehlül Bey, Diyarbakır ve Fırat caddelerini işgal eden seyyar satıcılar, hem trafik akışını engelliyor hem de vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor.

Gıda, kuru yemiş ve çeşitli ürünler satan satıcılar, kaldırılmalarına rağmen parkın önüne akın etmeye devam ediyor. Tezgahlarını yol kenarına kuran bu satıcılar, hem araçların park etmesine engel oluyor hem de caddenin tıkanmasına yol açıyor. Araç sürücüleri, daralan yolda geçmekte zorlanırken, işportacıların kapattığı alanlarda sık sık trafik kazaları yaşanma riski artıyor.

Vatandaşlar ise bu durumdan oldukça rahatsız. Seyyar satıcıların yarattığı görüntü ve gürültü kirliliği, özellikle yoğun saatlerde çileye dönüşüyor. Şikayetlerini dile getiren Silvanlılar, zabıta ekiplerini acilen göreve çağırıyor ve bu sorunun kalıcı olarak çözülmesini talep ediyor.

Seyyar satıcıların kent düzenini olumsuz etkilediği bu bölge için zabıta ekiplerinin sıkı denetim yapması ve kent meydanı çevresinde trafik düzeninin sağlanması bekleniyor.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.