Silvan’da Sanat Kırsalla Buluşuyor

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 09.12.2024 - 12:29, Güncelleme: 09.12.2024 - 12:29 1871 kez okundu.
 

Silvan’da Sanat Kırsalla Buluşuyor

Silvan’da hayata geçirilen projeyle, kırsal mahallelerdeki öğretmenler ve öğrenciler müziğin birleştirici gücüyle buluşuyor. Müzik öğretmenlerinden oluşan koro, köy konserleri turnesine hazırlanırken, öğrenciler de sahne alarak yeteneklerini sergileme fırsatı yakalayacak.
Haber: M.Romedi YILMAZ  Silvan ilçesinde, kırsal mahallelerdeki öğretmen ve öğrencilerin motivasyonunu artırmak amacıyla "Sanat Kırsalla Buluşuyor" projesi hayata geçirildi. İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, hem öğretmenler hem de öğrenciler için sanatı erişilebilir kılmayı hedefliyor.  Müzik Öğretmenlerinden Oluşan Koro  Proje kapsamında, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde görev yapan 16 müzik öğretmeni bir araya gelerek bir koro oluşturdu. Koro, boş zamanlarında ilçe merkezindeki kültür merkezinde toplanarak çeşitli müzik eserleri üzerinde çalışmalar yapıyor.  Unutulmaz Parçalarla Dinleyicilerin Karşısında  Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesinde yer alan habere göre, koro üyeleri sazdan bateriye, neyden gitara kadar birçok enstrüman çalarak şehit müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın adıyla özdeşleşen "Magosa Limanı", Âşık Veysel’in "Benim Sadık Yârim Kara Topraktır" ve Diyarbakır’ın anonim türkülerini seslendiriyor.  İlk Konser Öğretmenler Günü'nde Verildi  Koro, ilk konserini 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde meslektaşlarına verdi. Şimdi ise kırsal mahallelerde "köy konserleri turnesi" düzenlemek için hazırlıklarını sürdürüyor. Öğretmenler, ayrıca kendi okullarında yeteneklerini keşfettikleri öğrencilerine bu konserlerde sahneye çıkma şansı sunacak.  "Sanatı Kentten Köye Taşıyoruz"  İlçeye bağlı Bayrambaşı Mahallesi’ndeki Şehit Abdulselam Dikici İmam Hatip Ortaokulunda iki yıldır müzik öğretmenliği yapan İlhan Gelturan, projenin önemine şu sözlerle dikkat çekti:  "Sanatı kentten köye taşıyoruz. Koroyla köylere giderek müziği her yaştan insanla buluşturacağız. Bu proje, öğretmenler olarak bizim sosyalleşmemize de katkı sağlıyor. Müziğin birleştirici bir dili var. Öğretmen mutluysa öğrenci de mutludur. Velilerimizle, öğrencilerimizle bir araya geleceğiz ve müziğin birleştirici gücünü hep birlikte hissedeceğiz."  Müziğin Birleştirici Gücü  "Sanat Kırsalla Buluşuyor" projesi, kırsal kesimde yaşayan öğrenci ve velilerin sanatla tanışmasına olanak tanırken, müzik öğretmenlerine de sosyalleşme ve kendini geliştirme fırsatı sunuyor. Bu anlamlı proje, sanatın gücünü kırsala taşımayı amaçlayarak toplumun her kesimine ilham vermeye devam ediyor.   
Silvan’da hayata geçirilen projeyle, kırsal mahallelerdeki öğretmenler ve öğrenciler müziğin birleştirici gücüyle buluşuyor. Müzik öğretmenlerinden oluşan koro, köy konserleri turnesine hazırlanırken, öğrenciler de sahne alarak yeteneklerini sergileme fırsatı yakalayacak.

Haber: M.Romedi YILMAZ 

Silvan ilçesinde, kırsal mahallelerdeki öğretmen ve öğrencilerin motivasyonunu artırmak amacıyla "Sanat Kırsalla Buluşuyor" projesi hayata geçirildi. İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, hem öğretmenler hem de öğrenciler için sanatı erişilebilir kılmayı hedefliyor. 

Müzik Öğretmenlerinden Oluşan Koro 

Proje kapsamında, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde görev yapan 16 müzik öğretmeni bir araya gelerek bir koro oluşturdu. Koro, boş zamanlarında ilçe merkezindeki kültür merkezinde toplanarak çeşitli müzik eserleri üzerinde çalışmalar yapıyor. 

Unutulmaz Parçalarla Dinleyicilerin Karşısında 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesinde yer alan habere göre, koro üyeleri sazdan bateriye, neyden gitara kadar birçok enstrüman çalarak şehit müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın adıyla özdeşleşen "Magosa Limanı", Âşık Veysel’in "Benim Sadık Yârim Kara Topraktır" ve Diyarbakır’ın anonim türkülerini seslendiriyor. 

İlk Konser Öğretmenler Günü'nde Verildi 

Koro, ilk konserini 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde meslektaşlarına verdi. Şimdi ise kırsal mahallelerde "köy konserleri turnesi" düzenlemek için hazırlıklarını sürdürüyor. Öğretmenler, ayrıca kendi okullarında yeteneklerini keşfettikleri öğrencilerine bu konserlerde sahneye çıkma şansı sunacak. 

"Sanatı Kentten Köye Taşıyoruz" 

İlçeye bağlı Bayrambaşı Mahallesi’ndeki Şehit Abdulselam Dikici İmam Hatip Ortaokulunda iki yıldır müzik öğretmenliği yapan İlhan Gelturan, projenin önemine şu sözlerle dikkat çekti: 
"Sanatı kentten köye taşıyoruz. Koroyla köylere giderek müziği her yaştan insanla buluşturacağız. Bu proje, öğretmenler olarak bizim sosyalleşmemize de katkı sağlıyor. Müziğin birleştirici bir dili var. Öğretmen mutluysa öğrenci de mutludur. Velilerimizle, öğrencilerimizle bir araya geleceğiz ve müziğin birleştirici gücünü hep birlikte hissedeceğiz." 

Müziğin Birleştirici Gücü 

"Sanat Kırsalla Buluşuyor" projesi, kırsal kesimde yaşayan öğrenci ve velilerin sanatla tanışmasına olanak tanırken, müzik öğretmenlerine de sosyalleşme ve kendini geliştirme fırsatı sunuyor. Bu anlamlı proje, sanatın gücünü kırsala taşımayı amaçlayarak toplumun her kesimine ilham vermeye devam ediyor. 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.