Silvan’da et fiyatı 10 günde 50 lira düştü!

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 21.05.2024 - 14:50, Güncelleme: 21.05.2024 - 14:50 2264+ kez okundu.
 

Silvan’da et fiyatı 10 günde 50 lira düştü!

Silvan İlçesinde et fiyatı 10 günde 50 lira düştü! Son altı ayda Silvan’da et fiyatlarında yaşanan artış, yerini düşüşe bıraktı. Silvan’da etin kilogramı 10 günde 50 TL geriledi.
Haber: İhsan YILMAZ Silvan’da Kırmızı ette fiyatların gerilemesini tüketimde yüzde 30’a yakın düşüşe bağlayan sektör temsilcileri, ayrıca yurt dışından ithalatı artırmasının da önemli bir etken olduğunu vurguluyor.   KIRMIZI ET FİYATLARINDA DÜŞÜŞ: Silvan’da Perakendeci Kasap Mehmet Can Yürük’e göre, Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) yurt dışından canlı ve karkas et ithalatını artırması, et fiyatlarında düşüşe neden oldu. Yürük, Silvan’da et fiyatlarının geçen hafta 20 lira, bu hafta ise 30 lira düştüğünü ve düşüş eğiliminin devam edeceğini belirtti. Silvan’da Daha önce 480 TL’den satılan etin kilosunu şimdi 430 TL’den satıyoruz. Son 10 günde kilogram başına ortalama 50 ile 60 lira arasında geriledi. DAHA DA DÜŞECEK Angora Kasabı işletmecisi Mehmet Can Yürük, “Son 10 günde et fiyatlarında 50 TL civarında bir düşüş yaşandı. Büyük Marketlerde halen etin kilosu 600 ile 700 TL arasında satılıyor. Et fiyatlarının yükselmesinin ardından et satışlarında ciddi anlamda bir düşüş yaşandı. Bu düşüşten kasap esnafı elbette ki etkilendi. Yurt dışından ithalatı artırmasının da önemli bir etkisi oldu. Ancak son günlerde ette yaşanan düşüş piyasaları elbette olumlu etkiledi. Ancak, bu düşüş yeterli mi? yeterli değil. Bundan sonrada ette düşüş devam edecektir. Kurban Bayramının etkisi de bu düşüşlerde olacaktır.        ESK'nin et tedarikindeki rolü: ESK'nin büyük market gruplarına et tedarik etmesi, düşük fiyatlarla geniş kesimlere ulaşılmasını sağlıyor. Ayrıca kurbanlık kesimi yapan vakıflara ve yemek işletmelerine de hayvan tedarik edilmesi piyasayı rahatlatıyor.  
Silvan İlçesinde et fiyatı 10 günde 50 lira düştü! Son altı ayda Silvan’da et fiyatlarında yaşanan artış, yerini düşüşe bıraktı. Silvan’da etin kilogramı 10 günde 50 TL geriledi.

Haber: İhsan YILMAZ

Silvan’da Kırmızı ette fiyatların gerilemesini tüketimde yüzde 30’a yakın düşüşe bağlayan sektör temsilcileri, ayrıca yurt dışından ithalatı artırmasının da önemli bir etken olduğunu vurguluyor.

 

KIRMIZI ET FİYATLARINDA DÜŞÜŞ:

Silvan’da Perakendeci Kasap Mehmet Can Yürük’e göre, Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) yurt dışından canlı ve karkas et ithalatını artırması, et fiyatlarında düşüşe neden oldu. Yürük, Silvan’da et fiyatlarının geçen hafta 20 lira, bu hafta ise 30 lira düştüğünü ve düşüş eğiliminin devam edeceğini belirtti. Silvan’da Daha önce 480 TL’den satılan etin kilosunu şimdi 430 TL’den satıyoruz. Son 10 günde kilogram başına ortalama 50 ile 60 lira arasında geriledi.

DAHA DA DÜŞECEK

Angora Kasabı işletmecisi Mehmet Can Yürük, “Son 10 günde et fiyatlarında 50 TL civarında bir düşüş yaşandı. Büyük Marketlerde halen etin kilosu 600 ile 700 TL arasında satılıyor. Et fiyatlarının yükselmesinin ardından et satışlarında ciddi anlamda bir düşüş yaşandı. Bu düşüşten kasap esnafı elbette ki etkilendi. Yurt dışından ithalatı artırmasının da önemli bir etkisi oldu. Ancak son günlerde ette yaşanan düşüş piyasaları elbette olumlu etkiledi. Ancak, bu düşüş yeterli mi? yeterli değil. Bundan sonrada ette düşüş devam edecektir. Kurban Bayramının etkisi de bu düşüşlerde olacaktır.      

 ESK'nin et tedarikindeki rolü: ESK'nin büyük market gruplarına et tedarik etmesi, düşük fiyatlarla geniş kesimlere ulaşılmasını sağlıyor. Ayrıca kurbanlık kesimi yapan vakıflara ve yemek işletmelerine de hayvan tedarik edilmesi piyasayı rahatlatıyor.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.