Silvan'da anız yangını! Müdahale 3 saat sürdü

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 23.07.2024 - 13:06, Güncelleme: 23.07.2024 - 16:52 1435+ kez okundu.
 

Silvan'da anız yangını! Müdahale 3 saat sürdü

Silvan ilçesinde anız yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın, itfaiye ekiplerinin yetersiz kaldığı yangın 3 saat süren müdahale sonucu vatandaşlarında yardımıyla kontrol altına alınarak söndürüldü.
Haber: İhsan YILMAZ Silvan ilçesinde çıkan anız yangını rüzgarın da etkisiyle büyürken, Orman İşletme ve itfaiye ekipleri ile vatandaşlar yangının söndürülmesi için çalışmaya devam ediyor. KISA SÜREDE YAYILDI Edinilen bilgiye göre, Selahattin Mahallesi Gaza Topé mevkiindeki bir anız tarlasında, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine bölgeye Silvan Orman İşletme şefliği ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgedeki mahalle sakinlerinin de traktörleri ile destek verdiği alevler, rüzgarın yön değiştirmesiyle Gaza topé sınırlarındaki anız tarlasında büyümeye başladı. İTFAİYE YETERSİZ KALDI Silvan şehir merkezine doğru ilerleyen yangını söndürmek için çalışmalar devam ederken, yangın söndürme çalışmalarında Silvan'da bulunan Diyarbakır büyükşehir belediyesine ait itfaiye ekipleri yetersiz kalınca vatandaşlar yardım etmeye başladı. Yaklaşık 3 saat süren yangın kontrol altına alındı. KAYMAKAM YANGIN YERİNDE Silvan İlçemiz Selahattin Mahallesi Gaza Topé mevkiinden çıkan anız yangın çalışmalarını incelemek üzere Kaymakam Hasan Uğuz, beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bekir Çiler ve İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Koçak ile beraber yangın hakkında bilgi aldı. Selahattin Mahallesi kırsalında çıkan ve geniş bir alana yayılan anız yangınını söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Kaymakam Uğuz, Yangın; polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda geç saatlerde kontrol altına alındı.
Silvan ilçesinde anız yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın, itfaiye ekiplerinin yetersiz kaldığı yangın 3 saat süren müdahale sonucu vatandaşlarında yardımıyla kontrol altına alınarak söndürüldü.

Haber: İhsan YILMAZ

Silvan ilçesinde çıkan anız yangını rüzgarın da etkisiyle büyürken, Orman İşletme ve itfaiye ekipleri ile vatandaşlar yangının söndürülmesi için çalışmaya devam ediyor.

KISA SÜREDE YAYILDI

Edinilen bilgiye göre, Selahattin Mahallesi Gaza Topé mevkiindeki bir anız tarlasında, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine bölgeye Silvan Orman İşletme şefliği ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgedeki mahalle sakinlerinin de traktörleri ile destek verdiği alevler, rüzgarın yön değiştirmesiyle Gaza topé sınırlarındaki anız tarlasında büyümeye başladı.

İTFAİYE YETERSİZ KALDI

Silvan şehir merkezine doğru ilerleyen yangını söndürmek için çalışmalar devam ederken, yangın söndürme çalışmalarında Silvan'da bulunan Diyarbakır büyükşehir belediyesine ait itfaiye ekipleri yetersiz kalınca vatandaşlar yardım etmeye başladı. Yaklaşık 3 saat süren yangın kontrol altına alındı.

Resim

KAYMAKAM YANGIN YERİNDE

Silvan İlçemiz Selahattin Mahallesi Gaza Topé mevkiinden çıkan anız yangın çalışmalarını incelemek üzere Kaymakam Hasan Uğuz, beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bekir Çiler ve İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Koçak ile beraber yangın hakkında bilgi aldı.

Selahattin Mahallesi kırsalında çıkan ve geniş bir alana yayılan anız yangınını söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Kaymakam Uğuz, Yangın; polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda geç saatlerde kontrol altına alındı.

Resim

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.