Silvan Milli Eğitim’de ‘vekalet müdür’ tepkisi: İstikrarsızlığa yol açıyor

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 26.08.2024 - 13:34, Güncelleme: 26.08.2024 - 14:22 1675 kez okundu.
 

Silvan Milli Eğitim’de ‘vekalet müdür’ tepkisi: İstikrarsızlığa yol açıyor

Silvan'da yıllardır vekâleten yönetilen Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eğitimde kaliteyi düşürdüğü iddia edildi. İlçeye asaleten atanacak bir müdürün uzun vadeli programlarla eğitime katkı sunacağı belirtiliyor.
Haber: İhsan YILMAZ Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Lice Milli Eğitim Şube Müdürü Önder Andıç vekaleten atandı. Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde son dönemde yaşanan değişiklikler, ilçede eğitim ile ilgili endişelerin artmasına neden oluyor. Uzun süredir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini vekâleten yürüten İlhan Beklen’in yerine okulların açılmasına az bir süre kala yine vekâleten bir atama yapıldı. Lice Milli Eğitim Şube Müdürü Önder Andıç, vekil müdür olarak Silvan’a atanırken, bu durum vatandaşların tepkisine neden oldu. Kalıcı Çözüm Beklentisi Silvanlı vatandaşlar, ilçede sürekli olarak vekil müdürler görevlendirilmesinden rahatsız olduklarını belirterek, eğitimde istikrarın sağlanabilmesi için asaleten müdür atanması gerektiğini vurguladı. Vekil müdürlerin sık sık değişmesi, eğitimde süreklilik ve kalitenin olumsuz etkilendiğine dair endişeleri beraberinde getiriyor. Özellikle eğitimde yaşanan sorunların çözüme kavuşabilmesi için kalıcı bir yönetim gerektiğini savunan vatandaşlar, Millî Eğitim Bakanlığı’nın taleplerine kulak vermesini bekliyor. Eğitimde İstikrar İçin Asaleten Atama Şart Silvan’da vekil müdürlerin atanması, eğitim camiasında da tartışmalara yol açtı. Eğitimciler, asaleten atanacak bir müdürün, uzun vadeli planlar yaparak ilçede eğitim kalitesini artırabileceğine vurgu yapıyor. Vekil müdürlerin, görev sürelerinin belirsizliği nedeniyle kalıcı çözümler üretmekte zorlandıkları ve bu durumun öğrenciler ile öğretmenler üzerinde olumsuz etkiler yarattığı ifade ediliyor. Vatandaşların Talepleri Yetkililere İletildi Silvan halkı, bu konuda bir an önce adım atılmasını ve eğitimde istikrarın sağlanması için asaleten bir müdürün atanmasını talep ediyor. Yetkililere seslenen vatandaşlar, ilçenin eğitim sorunlarının çözülmesi için daha kararlı ve uzun vadeli bir yönetim anlayışının benimsenmesi gerektiğini belirtiyor. Silvan’daki bu gelişmeler, ilçede eğitimin geleceğine dair önemli soruları gündeme getirirken, vatandaşlar ve eğitimciler, Millî Eğitim Bakanlığı'nın bu duruma ivedilikle müdahale etmesini bekliyor.
Silvan'da yıllardır vekâleten yönetilen Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eğitimde kaliteyi düşürdüğü iddia edildi. İlçeye asaleten atanacak bir müdürün uzun vadeli programlarla eğitime katkı sunacağı belirtiliyor.

Haber: İhsan YILMAZ

Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Lice Milli Eğitim Şube Müdürü Önder Andıç vekaleten atandı.

Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde son dönemde yaşanan değişiklikler, ilçede eğitim ile ilgili endişelerin artmasına neden oluyor.

Uzun süredir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini vekâleten yürüten İlhan Beklen’in yerine okulların açılmasına az bir süre kala yine vekâleten bir atama yapıldı. Lice Milli Eğitim Şube Müdürü Önder Andıç, vekil müdür olarak Silvan’a atanırken, bu durum vatandaşların tepkisine neden oldu.

Kalıcı Çözüm Beklentisi

Silvanlı vatandaşlar, ilçede sürekli olarak vekil müdürler görevlendirilmesinden rahatsız olduklarını belirterek, eğitimde istikrarın sağlanabilmesi için asaleten müdür atanması gerektiğini vurguladı. Vekil müdürlerin sık sık değişmesi, eğitimde süreklilik ve kalitenin olumsuz etkilendiğine dair endişeleri beraberinde getiriyor. Özellikle eğitimde yaşanan sorunların çözüme kavuşabilmesi için kalıcı bir yönetim gerektiğini savunan vatandaşlar, Millî Eğitim Bakanlığı’nın taleplerine kulak vermesini bekliyor.

Eğitimde İstikrar İçin Asaleten Atama Şart

Silvan’da vekil müdürlerin atanması, eğitim camiasında da tartışmalara yol açtı. Eğitimciler, asaleten atanacak bir müdürün, uzun vadeli planlar yaparak ilçede eğitim kalitesini artırabileceğine vurgu yapıyor. Vekil müdürlerin, görev sürelerinin belirsizliği nedeniyle kalıcı çözümler üretmekte zorlandıkları ve bu durumun öğrenciler ile öğretmenler üzerinde olumsuz etkiler yarattığı ifade ediliyor.

Vatandaşların Talepleri Yetkililere İletildi

Silvan halkı, bu konuda bir an önce adım atılmasını ve eğitimde istikrarın sağlanması için asaleten bir müdürün atanmasını talep ediyor. Yetkililere seslenen vatandaşlar, ilçenin eğitim sorunlarının çözülmesi için daha kararlı ve uzun vadeli bir yönetim anlayışının benimsenmesi gerektiğini belirtiyor.

Silvan’daki bu gelişmeler, ilçede eğitimin geleceğine dair önemli soruları gündeme getirirken, vatandaşlar ve eğitimciler, Millî Eğitim Bakanlığı'nın bu duruma ivedilikle müdahale etmesini bekliyor.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.