‘Silvan Belediyesi kendiişlerini taşeronlara mı? Yaptırıyor’

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 24.07.2024 - 12:29, Güncelleme: 24.07.2024 - 13:14 1540+ kez okundu.
 

‘Silvan Belediyesi kendiişlerini taşeronlara mı? Yaptırıyor’

DEM Parti’li Silvan belediye başkanlığı, Silvan ilçesinde yapması gereken işleri ilçe dışında taşeronlara yaptırması esnafın tepkisine neden oldu.
Haber: İhsan YILMAZ DEM Silvan İlçe Belediye Başkanlığı ilçenin giriş ve çıkışlarındaki tabelalar tek dilliden 3 dilliye çevirdi. “Silvan Belediyesi ilçede yapması gereken işleri ilçe dışında taşeronlara mı yaptırıyor. Burada amaç birilerine menfaat sağlamak mı?” İlçedeki esnafın tepkisine neden oldu. Silvan’da faaliyet gösteren 4 özel Tabela ve Reklam firmasının olmasına rağmen ilçedeki firmalardan fiyat almadan ilçe dışında firmalardan 3 dilli tabela yapması tepkiye neden oldu. Esnaf, “İlçemizde faaliyet gösteren 4 özel Tabela ve Reklam firması olmasına rağmen Silvan Belediye ilçe dışındaki firmalarda yapması gereken işleri taşeron firmalara yapmaktadır. Aldığımız duyumlara göre 2 sene önce Kayyım döneminde Silvan giriş ve çıkışlarına Türkçe tabela yine ilçe dışındaki firmalara yaptırıldı. Kayyım gitti, DEM Partili Belediye kayyım taktiğini uygulayarak aynı yöntemle Belediye işleri Silvan’daki esnaflardan değil de ilçe dışındaki firmalara yaptırmayı tercih ediyor. Dün kayyımdan şikayetçi olduğumuz konular, bugün DEM Partili belediyeden şikayetçiyiz. Bizler buranın esnaflarıyız bizlerden de teklif alınsın Hak eden, uygun teklif veren Silvan esnafından işler yaptırılsın. Dışardaki adam gelsin sizlere oy versin, gelsin çöp vergisini Silvan’a yatırsın. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz” diye tepki gösterdi. Tasarruf tedbirleri göz ardı eden Silvan Belediyesi  "Çok dilli belediyecilik" hizmetleri kapsamında Silvan ilçesinde yapması gereken tabela ilçe dışındaki firmalara yaptırdığı öğrenildi. DEM Partili Silvan Belediyesi tabelaları 3 dile çevirdi Silvan ilçesinin girişine Türkçenin yanı sıra Kürtçe ve İngilizcenin de yer aldığı "Hoşgeldiniz" tabelası asıldı Silvan Belediye Eşbaşkanı Kadri Esen, tabelanın önceki ile son halini paylaştı Diyarbakır’ın Silvan ilçesinin girişindeki tabelalar tek dilliden 3 dilliye çevrildi. Tabelalarda artık Türkçe, Kürtçe ve İngilizce ibareler yer alıyor. Belediyemiz daha önce Kürtçe anons ile başlattığı “Çok dilli belediyecilik” hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek ilçenin iki ayrı girişine Kürtçe, Türkçe ve İngilizce "İlçemize hoş geldiniz" tabelası astı. Kürtçe’yi tüm alanlarda kullanma çabası içinde olan belediyemiz, daha önce bilgilendirme anonslarını da Kürtçe ve Türkçe yapmaya başlamıştı. Belediye hizmet binasından yapılan ve ilçenin değişik yerlerine bırakılan hoparlörlerle, belediyemize ait yapılan tüm duyurular Kürtçe ve Türkçe olarak yapılırken, “Çok dilli belediyecilik” hizmeti kapsamında iki ayrı girişine Kürtçe, Türkçe ve İngilizce "İlçemize hoş geldiniz" tabelası astı.”
DEM Parti’li Silvan belediye başkanlığı, Silvan ilçesinde yapması gereken işleri ilçe dışında taşeronlara yaptırması esnafın tepkisine neden oldu.

Haber: İhsan YILMAZ

DEM Silvan İlçe Belediye Başkanlığı ilçenin giriş ve çıkışlarındaki tabelalar tek dilliden 3 dilliye çevirdi. “Silvan Belediyesi ilçede yapması gereken işleri ilçe dışında taşeronlara mı yaptırıyor. Burada amaç birilerine menfaat sağlamak mı?” İlçedeki esnafın tepkisine neden oldu.

Silvan’da faaliyet gösteren 4 özel Tabela ve Reklam firmasının olmasına rağmen ilçedeki firmalardan fiyat almadan ilçe dışında firmalardan 3 dilli tabela yapması tepkiye neden oldu.

Esnaf, “İlçemizde faaliyet gösteren 4 özel Tabela ve Reklam firması olmasına rağmen Silvan Belediye ilçe dışındaki firmalarda yapması gereken işleri taşeron firmalara yapmaktadır. Aldığımız duyumlara göre 2 sene önce Kayyım döneminde Silvan giriş ve çıkışlarına Türkçe tabela yine ilçe dışındaki firmalara yaptırıldı. Kayyım gitti, DEM Partili Belediye kayyım taktiğini uygulayarak aynı yöntemle Belediye işleri Silvan’daki esnaflardan değil de ilçe dışındaki firmalara yaptırmayı tercih ediyor. Dün kayyımdan şikayetçi olduğumuz konular, bugün DEM Partili belediyeden şikayetçiyiz. Bizler buranın esnaflarıyız bizlerden de teklif alınsın Hak eden, uygun teklif veren Silvan esnafından işler yaptırılsın. Dışardaki adam gelsin sizlere oy versin, gelsin çöp vergisini Silvan’a yatırsın. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz” diye tepki gösterdi.

Tasarruf tedbirleri göz ardı eden Silvan Belediyesi  "Çok dilli belediyecilik" hizmetleri kapsamında Silvan ilçesinde yapması gereken tabela ilçe dışındaki firmalara yaptırdığı öğrenildi.

DEM Partili Silvan Belediyesi tabelaları 3 dile çevirdi

Silvan ilçesinin girişine Türkçenin yanı sıra Kürtçe ve İngilizcenin de yer aldığı "Hoşgeldiniz" tabelası asıldı Silvan Belediye Eşbaşkanı Kadri Esen, tabelanın önceki ile son halini paylaştı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinin girişindeki tabelalar tek dilliden 3 dilliye çevrildi. Tabelalarda artık Türkçe, Kürtçe ve İngilizce ibareler yer alıyor.

Belediyemiz daha önce Kürtçe anons ile başlattığı “Çok dilli belediyecilik” hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek ilçenin iki ayrı girişine Kürtçe, Türkçe ve İngilizce "İlçemize hoş geldiniz" tabelası astı.

Kürtçe’yi tüm alanlarda kullanma çabası içinde olan belediyemiz, daha önce bilgilendirme anonslarını da Kürtçe ve Türkçe yapmaya başlamıştı. Belediye hizmet binasından yapılan ve ilçenin değişik yerlerine bırakılan hoparlörlerle, belediyemize ait yapılan tüm duyurular Kürtçe ve Türkçe olarak yapılırken, “Çok dilli belediyecilik” hizmeti kapsamında iki ayrı girişine Kürtçe, Türkçe ve İngilizce "İlçemize hoş geldiniz" tabelası astı.”

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.