Selahattin Mahallesine Üniversite Mezunu kadın muhtar adayı

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 22.03.2024 - 13:04, Güncelleme: 23.03.2024 - 16:56 1534+ kez okundu.
 

Selahattin Mahallesine Üniversite Mezunu kadın muhtar adayı

Üniversite mezunu Gizem Gündüz 100 bin nüfuslu ilçenin en büyük mahallesine talip oldu. Selahattin Mahallesi Muhtar adayı Üniversite Mezunu Gizem Gündüz, sokak hayvanları, gençler ve kadınlara öncelik verdiği projelerini hayata geçireceğine söyledi.
Haber: Muhammet Romedi YILMAZ Silvan’da 93 mahallesi bulunan Silvan ilçesinin Üniversite Mezunu olan kadın muhtar adayı, Silvan’ın en büyük mahallelerinde olan Selahattin Mahallesine talip oldu. 87 bin 707 nüfusu bulunan Silvan ilçesinde 93 mahalle bulunuyor. İlçenin en büyük mahallesi olan Selahattin Mahallesinde şimdiye kadar 9 aday başvurulduğu öğrenildi kadın muhtar adayı 25 yaşındaki Gizem Gündüz, sokak hayvanları, gençler ve kadınlara öncelik verdiği projeleri ile mahalleyi yönetmeye talip oldu. “ÇOCUKLAR KORKU İÇİNDE YAŞAMAYACAK” Silvan’ın en büyük Mahallesine talip olan Gündüz, “Mahallemizde özellikle sokak hayvanları, gençler, çocuklar ve kadınlarımız için yapacağım çok şey var. Mahallenin altyapısı ve üst yapısına önem vererek çocuklarımız için oyun parkları, gençlerimiz spor sahaları ile sosyal etkinlik alanlarını oluşturmak için çalışmalar yapacağız. Sokak hayvanlarının aşılatılıp ilgili birimlerle iş birliği içinde olacağız.  Alt yapı ve üst yapı çalışmaları içinde belediyeyle koordineli bir şekilde diyalog içerisinde olacağız. Mahallede özellikle çocukların korku endişesinin ortadan kalkmasını sağlayacağım. İçin sokak hayvanlarımızın aşılarını zamanında yaptıracağız. Mahalledeki İhtiyaç sahipleri faydalansın diye her sokağa giysi kutuları yerleştireceğim” dedi. Projelerinin büyük bölümü çocuklara ve kadınlara yönelik olduğunu belirten Gündüz, gençlerin, çocukları kötü alışkanlıklardan alıkoymak ve bunlara yeltenmelerini engellemek için spor aktivite çalışmalarını planlayacağını söyledi. “KADINLARI SOSYAL HAYATA DÂHİL EDECEĞİZ” Mahallede akran grupları oluşturup yatkın oldukları spor faaliyetleri neyse o dallarda gençlik merkezinde belli günler ayarlayacağını dile getiren Gündüz, “Sokaklarımız haftada iki gün sokak temizleme aracıyla temizlenecek. Kadınlarımızı sosyal ortamlara dahil etmek için aile destek merkezlerinde mevcut halk eğitim merkezinde bulunan hangi kursa yatkınlarsa kurslara kayıtlarını yaptıracağım ve ihtiyaç sahibi olan kursiyerlere ödenek çıkarılmasını sağlayacağım” ifadelerine yer verdi. DSİ KANALI VATANDAŞI RAHATSIZ EDİYOR Silvan İlçesinde bulunan Devlet Su İşleri ait atık su kanalın çevreye kötü koku nedeniyle vatandaşları rahatsız ediyor. Genç Muhtar adayı Gündüz, DSİ’ye ait kanalın yaz aylarında çevreye kötü koku saldığı için gerekli çalışmalar kapsamında girişimler yapılarak kanalın ıslah edilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca, Mahalle sakinlerinin daha fazla mağduriyet yaşamaması için Mahallemizin sınırları dâhilinde olan TOKİ bölgesine bankalarla görüşülerek bir ATM veya Mini şubenin açılması için çalışmalarımız mevcuttur. Yine aynı şekilde mahalle sakinlerinin en büyük arzusu şehiriçi güzergâhında yeni bir düzenlemenin yapılması ile ilgili çalışmalarımız bulunmaktadır.    
Üniversite mezunu Gizem Gündüz 100 bin nüfuslu ilçenin en büyük mahallesine talip oldu. Selahattin Mahallesi Muhtar adayı Üniversite Mezunu Gizem Gündüz, sokak hayvanları, gençler ve kadınlara öncelik verdiği projelerini hayata geçireceğine söyledi.

Haber: Muhammet Romedi YILMAZ

Silvan’da 93 mahallesi bulunan Silvan ilçesinin Üniversite Mezunu olan kadın muhtar adayı, Silvan’ın en büyük mahallelerinde olan Selahattin Mahallesine talip oldu.

87 bin 707 nüfusu bulunan Silvan ilçesinde 93 mahalle bulunuyor. İlçenin en büyük mahallesi olan Selahattin Mahallesinde şimdiye kadar 9 aday başvurulduğu öğrenildi kadın muhtar adayı 25 yaşındaki Gizem Gündüz, sokak hayvanları, gençler ve kadınlara öncelik verdiği projeleri ile mahalleyi yönetmeye talip oldu.

“ÇOCUKLAR KORKU İÇİNDE YAŞAMAYACAK”

Silvan’ın en büyük Mahallesine talip olan Gündüz, “Mahallemizde özellikle sokak hayvanları, gençler, çocuklar ve kadınlarımız için yapacağım çok şey var. Mahallenin altyapısı ve üst yapısına önem vererek çocuklarımız için oyun parkları, gençlerimiz spor sahaları ile sosyal etkinlik alanlarını oluşturmak için çalışmalar yapacağız. Sokak hayvanlarının aşılatılıp ilgili birimlerle iş birliği içinde olacağız.  Alt yapı ve üst yapı çalışmaları içinde belediyeyle koordineli bir şekilde diyalog içerisinde olacağız. Mahallede özellikle çocukların korku endişesinin ortadan kalkmasını sağlayacağım. İçin sokak hayvanlarımızın aşılarını zamanında yaptıracağız. Mahalledeki İhtiyaç sahipleri faydalansın diye her sokağa giysi kutuları yerleştireceğim” dedi.

Projelerinin büyük bölümü çocuklara ve kadınlara yönelik olduğunu belirten Gündüz, gençlerin, çocukları kötü alışkanlıklardan alıkoymak ve bunlara yeltenmelerini engellemek için spor aktivite çalışmalarını planlayacağını söyledi.

“KADINLARI SOSYAL HAYATA DÂHİL EDECEĞİZ”

Mahallede akran grupları oluşturup yatkın oldukları spor faaliyetleri neyse o dallarda gençlik merkezinde belli günler ayarlayacağını dile getiren Gündüz, “Sokaklarımız haftada iki gün sokak temizleme aracıyla temizlenecek. Kadınlarımızı sosyal ortamlara dahil etmek için aile destek merkezlerinde mevcut halk eğitim merkezinde bulunan hangi kursa yatkınlarsa kurslara kayıtlarını yaptıracağım ve ihtiyaç sahibi olan kursiyerlere ödenek çıkarılmasını sağlayacağım” ifadelerine yer verdi.

DSİ KANALI VATANDAŞI RAHATSIZ EDİYOR

Silvan İlçesinde bulunan Devlet Su İşleri ait atık su kanalın çevreye kötü koku nedeniyle vatandaşları rahatsız ediyor. Genç Muhtar adayı Gündüz, DSİ’ye ait kanalın yaz aylarında çevreye kötü koku saldığı için gerekli çalışmalar kapsamında girişimler yapılarak kanalın ıslah edilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.

Ayrıca, Mahalle sakinlerinin daha fazla mağduriyet yaşamaması için Mahallemizin sınırları dâhilinde olan TOKİ bölgesine bankalarla görüşülerek bir ATM veya Mini şubenin açılması için çalışmalarımız mevcuttur.

Yine aynı şekilde mahalle sakinlerinin en büyük arzusu şehiriçi güzergâhında yeni bir düzenlemenin yapılması ile ilgili çalışmalarımız bulunmaktadır.

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.