Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ismi Diyarbakır’da kütüphaneye verildi

Diyarbakır (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 01.05.2023 - 12:06, Güncelleme: 01.05.2023 - 13:08 2397+ kez okundu.
 

Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ismi Diyarbakır’da kütüphaneye verildi

DİYARBAKIR'da Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ismi, 3500 metrekarelik alan üzerine yapılan bebek ve oyuncak kütüphanesine verildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 kütüphane’ projesi kapsamında Kayapınar Kaymakamlığı ile ortaklaşa 3500 metre karelik alan üzerinde yapılan Prof. Dr. Aziz Sancar Bebek ve Çocuk Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Mahabad Bulvarı’nda kütüphanenin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, kaymakamlar, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Programda söz alan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, yeni bir kütüphanenin daha açılışına katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bakanlık olarak kütüphanemize ismini verdiğimiz, Nobel Ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar, bu topraklarda doğup büyümüş ve adını bilim tarihine parlak harflerle yazdırmış, hepimiz için gurur kaynağı olan bir vatan evladıdır. Ülkemizin umudu çocuklarımıza Prof. Dr. Aziz Sancar’dan daha iyi kim örnek olabilir? İşte bu nedenle, bu değerli bilim insanımızın adını bebek ve çocuk kütüphanemizde yaşatacak olmamızı, çok önemsiyorum” dedi. ‘KÜTÜPHANELERİMİZİ YAŞAYAN KÜTÜPHANE YAKLAŞIMIYLA YAPILANDIRIYORUZ’ Bakanlık olarak, özellikle son yıllarda, kütüphaneleri yaşayan kütüphane yaklaşımıyla yapılandırdıklarını söyleyen Yavuz, “Kütüphanelerimizi şehirlerin simge yapıları olacak ve kültürel üretimini daha üst seviyeye çıkartacak şekilde tasarlıyoruz. Kütüphanelerimiz artık, yenilikçi süreçleri besleyen, teknolojik ve bilimsel gelişmelerin yakından takip edilmesine imkan veren, hayatın her alanındaki bilgi üretimine destek olan yapılardır. 2023 yılında Bakanlığımıza bağlı olarak hizmet veren kütüphane sayısı bin 271’e ulaştı. 253 halk kütüphanesini yeniden yapılandırdık, 68 halk kütüphanesinde de iyileştirilme çalışmalarına devam ediyoruz. Artık vatandaşımızın olduğu her yerde kütüphane kuruyoruz. Diyarbakır’ımızda Bakanlığımıza bağlı 18 kütüphanemiz mevcuttur. Bunların 9’unu son yirmi yılda açtık ya da yeniledik” dedi. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su da, “Her alanda ilimizde muhteşem eserler, çok güzel hizmetler yapılıyor ve yapılmaya devam ediliyor. İşte bugün bu hizmet halkasına bir yenisini daha ekliyoruz. Bugün mimarisiyle ödül kazanmış, bebek ve çocuklara hitap eden bir kütüphane açıyoruz” diye konuştu.
DİYARBAKIR'da Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ismi, 3500 metrekarelik alan üzerine yapılan bebek ve oyuncak kütüphanesine verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 kütüphane’ projesi kapsamında Kayapınar Kaymakamlığı ile ortaklaşa 3500 metre karelik alan üzerinde yapılan Prof. Dr. Aziz Sancar Bebek ve Çocuk Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Mahabad Bulvarı’nda kütüphanenin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, kaymakamlar, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Programda söz alan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, yeni bir kütüphanenin daha açılışına katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bakanlık olarak kütüphanemize ismini verdiğimiz, Nobel Ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar, bu topraklarda doğup büyümüş ve adını bilim tarihine parlak harflerle yazdırmış, hepimiz için gurur kaynağı olan bir vatan evladıdır. Ülkemizin umudu çocuklarımıza Prof. Dr. Aziz Sancar’dan daha iyi kim örnek olabilir? İşte bu nedenle, bu değerli bilim insanımızın adını bebek ve çocuk kütüphanemizde yaşatacak olmamızı, çok önemsiyorum” dedi.


‘KÜTÜPHANELERİMİZİ YAŞAYAN KÜTÜPHANE YAKLAŞIMIYLA YAPILANDIRIYORUZ’
Bakanlık olarak, özellikle son yıllarda, kütüphaneleri yaşayan kütüphane yaklaşımıyla yapılandırdıklarını söyleyen Yavuz, “Kütüphanelerimizi şehirlerin simge yapıları olacak ve kültürel üretimini daha üst seviyeye çıkartacak şekilde tasarlıyoruz. Kütüphanelerimiz artık, yenilikçi süreçleri besleyen, teknolojik ve bilimsel gelişmelerin yakından takip edilmesine imkan veren, hayatın her alanındaki bilgi üretimine destek olan yapılardır. 2023 yılında Bakanlığımıza bağlı olarak hizmet veren kütüphane sayısı bin 271’e ulaştı. 253 halk kütüphanesini yeniden yapılandırdık, 68 halk kütüphanesinde de iyileştirilme çalışmalarına devam ediyoruz. Artık vatandaşımızın olduğu her yerde kütüphane kuruyoruz. Diyarbakır’ımızda Bakanlığımıza bağlı 18 kütüphanemiz mevcuttur. Bunların 9’unu son yirmi yılda açtık ya da yeniledik” dedi.
Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su da, “Her alanda ilimizde muhteşem eserler, çok güzel hizmetler yapılıyor ve yapılmaya devam ediliyor. İşte bugün bu hizmet halkasına bir yenisini daha ekliyoruz. Bugün mimarisiyle ödül kazanmış, bebek ve çocuklara hitap eden bir kütüphane açıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.