PARKTAKİ ÇİMLER KURUMAYA YÜZ TUTTU

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 10.07.2024 - 14:15, Güncelleme: 10.07.2024 - 14:15 2423+ kez okundu.
 

PARKTAKİ ÇİMLER KURUMAYA YÜZ TUTTU

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafında Silvan İlçesinde yapılan 1. Kılıçarslan Kent Meydanı Parkındaki çimenler kurumaya başladı. Vatandaşlar ise tepki gösterdi.
Haber: İhsan YILMAZ  Vatandaşlar, 1. Kılıçarslan Kent Meydanı Parkı'ndaki çimlerin kuruması, parkın bakımsızlıktan şimdiden kurumaya başladı. Lütfen herkes görevini yapsın, bir memleket bu kadar mı sahipsiz bırakılır" diyerek tepkilerini dile getirdiler. ÇİMLER KURUMAYA BAŞLADI Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, tarafından 2021 yılında Silvan'da Diyarbakır Caddesi üzerindeki 14 bin 430 metrekarelik alanı kent meydanı yapımı çalışmaları başlatıldı. İlçesinin çehresini değiştiren Kent meydan projesinde, 8 bin 300 metrekarelik yeşil alana yer verilerek 2023 yılın Kasım ayında açılan Kent Meydanındaki çimenler bir yıl geçmende kurumaya başladı. Vatandaşlar, Belediye tarafında ilçemize yeni yapılan Kent Meydanındaki parkta bulunan ve kötü bir görünüm oluşturan, kuruyan çimlerin yeniden yapılmasını istiyorlar. VATANDAŞ TEPKİLİ Kurumaya yüz tutan, çimlerin kuruduğunu söyleyen vatandaşlar, “Kentin hava almasını sağlayan ve merkezdeki en büyük parklardan biri olan 1. Kılıçaarslan Parkı’ndaki çimlerin kuruması bu konuda yetkililerin gerekli duyarlılığı göstermesini istiyoruz. Yeşil alanların korunması gerekirken maalesef parkın bu hale gelmesi ve bakımsızlıktan kurumaya başladı.” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Vatandaşlar, Kent Meydanı olarak ta adlandırılan 1. Kılıçaraslan, Kent Meydanı yeni yapıldı. Parkın bu hale gelmesi, kötü bir görünüm oluşturması ilçemize yakışmıyor. Sıcak havalarda parkları tercih eden vatandaşlar Kent Meydanı Parkı'nda kuruyan çimlerin sulanmasını istiyor. Vatandaşların en çok kullandığı Kent Meydanı Parkı bu halde görmeleri, "Biz parkı bu halde görmek istemiyoruz. Park daha yeni yapıldı ne oldu da bu hale geldi. Parkın çimleri yeşermeden kurumaya başladı. Burada nasıl bir işçilik yapıldı? Sulama denen bir şey var. Yoğun ilgi gören Kent Meydanı Parkı kurumuş olan çimler kötü bir görüntü oluşturuyor. Bu parkın bir an önce ne yapılması gerekiyorsa yapılsın" diyerek sitemde bulundular. 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafında Silvan İlçesinde yapılan 1. Kılıçarslan Kent Meydanı Parkındaki çimenler kurumaya başladı. Vatandaşlar ise tepki gösterdi.

Haber: İhsan YILMAZ 

Vatandaşlar, 1. Kılıçarslan Kent Meydanı Parkı'ndaki çimlerin kuruması, parkın bakımsızlıktan şimdiden kurumaya başladı. Lütfen herkes görevini yapsın, bir memleket bu kadar mı sahipsiz bırakılır" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

ÇİMLER KURUMAYA BAŞLADI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, tarafından 2021 yılında Silvan'da Diyarbakır Caddesi üzerindeki 14 bin 430 metrekarelik alanı kent meydanı yapımı çalışmaları başlatıldı. İlçesinin çehresini değiştiren Kent meydan projesinde, 8 bin 300 metrekarelik yeşil alana yer verilerek 2023 yılın Kasım ayında açılan Kent Meydanındaki çimenler bir yıl geçmende kurumaya başladı.

Vatandaşlar, Belediye tarafında ilçemize yeni yapılan Kent Meydanındaki parkta bulunan ve kötü bir görünüm oluşturan, kuruyan çimlerin yeniden yapılmasını istiyorlar.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Kurumaya yüz tutan, çimlerin kuruduğunu söyleyen vatandaşlar, “Kentin hava almasını sağlayan ve merkezdeki en büyük parklardan biri olan 1. Kılıçaarslan Parkı’ndaki çimlerin kuruması bu konuda yetkililerin gerekli duyarlılığı göstermesini istiyoruz. Yeşil alanların korunması gerekirken maalesef parkın bu hale gelmesi ve bakımsızlıktan kurumaya başladı.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Vatandaşlar, Kent Meydanı olarak ta adlandırılan 1. Kılıçaraslan, Kent Meydanı yeni yapıldı. Parkın bu hale gelmesi, kötü bir görünüm oluşturması ilçemize yakışmıyor. Sıcak havalarda parkları tercih eden vatandaşlar Kent Meydanı Parkı'nda kuruyan çimlerin sulanmasını istiyor. Vatandaşların en çok kullandığı Kent Meydanı Parkı bu halde görmeleri, "Biz parkı bu halde görmek istemiyoruz. Park daha yeni yapıldı ne oldu da bu hale geldi. Parkın çimleri yeşermeden kurumaya başladı. Burada nasıl bir işçilik yapıldı? Sulama denen bir şey var. Yoğun ilgi gören Kent Meydanı Parkı kurumuş olan çimler kötü bir görüntü oluşturuyor. Bu parkın bir an önce ne yapılması gerekiyorsa yapılsın" diyerek sitemde bulundular. 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.