Meral Akşener hangi siyasi cinayetleri kast etti?

Siyaset (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 19.01.2024 - 10:33, Güncelleme: 19.01.2024 - 10:33 1611+ kez okundu.
 

Meral Akşener hangi siyasi cinayetleri kast etti?

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” sözlerine tepki gösterdi. Peki Akşener hangi siyasi cinayetleri kast etti?
MALABADİ HABER : İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” sözleri siyasette gündem etkisi yarattı. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve kızı ile yaşadığı bir anı anlatan Meral Akşener, “Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için hiçbirimiz korkmadık ama o çocuğun babasını katledenler torbacı” ifadelerini kullandı. Peki Akşener bu sözlerinde hangi siyasi cinayetleri kast etti?. Türkiye kamuoyu bu soruya yanıt ararken, Akşener’in bu sözleri birçok kesimin tepkisine yol açtı. 'Namertçe olduğunu biliyorduk' DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Akşener’in sözlerine sert yanıt verdi. Bakırhan, “Cinayet ve katliam failleri, köy boşaltanlar suçlarını birer birer itiraf ediyor. Musa Anter, Mehmet sincar, Muhsin Melik, Hrant Dink ve daha adını sayamadığımız binlerce faili meçhulun namertçe olduğunu biliyorduk. Şimdi kendiniz itiraf ediyorsunuz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında mücadele namertler ile onurlu barış mücadelesi yürütenler arasındadır. Üçüncü bir seçenek yoktur. Barış ve demokrasi mücadelesi yarattığınız karanlığa son verecek” ifadelerini kullandı. ‘Bu cinayetler alçakça ve korkakçaydı’ DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, “Bizde siyasi cinayetlere şahit olduk; bu cinayetler kalleşçe, alçakça ve korkakçaydı…” dedi. Haber Merkezi
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” sözlerine tepki gösterdi. Peki Akşener hangi siyasi cinayetleri kast etti?

MALABADİ HABER : İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” sözleri siyasette gündem etkisi yarattı.

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve kızı ile yaşadığı bir anı anlatan Meral Akşener, “Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için hiçbirimiz korkmadık ama o çocuğun babasını katledenler torbacı” ifadelerini kullandı.

Peki Akşener bu sözlerinde hangi siyasi cinayetleri kast etti?. Türkiye kamuoyu bu soruya yanıt ararken, Akşener’in bu sözleri birçok kesimin tepkisine yol açtı.

'Namertçe olduğunu biliyorduk'

DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Akşener’in sözlerine sert yanıt verdi. Bakırhan, “Cinayet ve katliam failleri, köy boşaltanlar suçlarını birer birer itiraf ediyor. Musa Anter, Mehmet sincar, Muhsin Melik, Hrant Dink ve daha adını sayamadığımız binlerce faili meçhulun namertçe olduğunu biliyorduk. Şimdi kendiniz itiraf ediyorsunuz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında mücadele namertler ile onurlu barış mücadelesi yürütenler arasındadır. Üçüncü bir seçenek yoktur. Barış ve demokrasi mücadelesi yarattığınız karanlığa son verecek” ifadelerini kullandı.

‘Bu cinayetler alçakça ve korkakçaydı’

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, “Bizde siyasi cinayetlere şahit olduk; bu cinayetler kalleşçe, alçakça ve korkakçaydı…” dedi. Haber Merkezi

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.