Lozan'da olan Baydemir ve Demirbaş'tan ‘ciğer’ paylaşımı

Siyaset (Amida Haber) - Amida Haber | 14.06.2023 - 17:38, Güncelleme: 15.06.2023 - 01:38 2475+ kez okundu.
 

Lozan'da olan Baydemir ve Demirbaş'tan ‘ciğer’ paylaşımı

Haklarındaki davalar nedeniyle ‘sürgünde’ olan ve uzun yıllardır memleket hasreti çeken eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş bir araya geldi. İkili Diyarbakır ciğeri için sözleşti.
İsviçre’de Kürdistan Diasporası adlı bir oluşumun düzenlediği Lozan’ın 100. yılı konferansı devam ediyor. Lozan kentindeki konferansa haklarındaki davalar nedeniyle Avrupa’da bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş katıldı. ‘Neno’nun yetimlerini unutmadık’ Eski Sur Belediyesi Başkanı Demirbaş, Baydemir ile birlikte toplantı salonundan fotoğraf paylaşarak şu yorumu yaptı, “Parçalanmışlığımızın yüzyılında Lozan’da konferansında yeniden Osman başkan la buluştuk. Tekrar Diyarbakır (Amed)’de ciğer yemek için sözleştik. Tabi Neno’nun yetimlerini unutmadık” paylaşımı yaptı. ‘Lozan Kürtlere giydirilmiş kefendir’ Kürt siyasetçi Osman Baydemir, Lozan sürecine benzer bir fırsatın Kürtler açısından doğduğunu ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi. Baydemir "Lozan Kürtlere giydirilmiş kefendir açıklaması yapmıştı. Lozan Antlaşması Nedir? Lozan Antlaşması ya da Lozan Barış Antlaşması; Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileri ile İngiltere, Fransa, SSCB, Japonya, Bulgaristan, İtalya, Romanya, Yugoslavya, Yunanistan, Belçika ve Portekiz arasında imzalanmış olan bir barış antlaşmasıdır. 1. Dünya Savaşı’nın son barış antlaşması olarak karşımıza çıkan ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin tasdiki olan Lozan Antlaşması tarihi 24 Temmuz 1923’tür. İsviçre’nin Lozan şehrinde imzalanan Lozan Barış Antlaşması’nda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni İsmet Paşa önderliğinde, Sağlık Bakanı Rıza Nur ve eski İktisat Bakanı Hasan Bey temsil etmiştir. 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Antlaşması’nı Türkiye adına İsmet Paşa imzalamıştır.
Haklarındaki davalar nedeniyle ‘sürgünde’ olan ve uzun yıllardır memleket hasreti çeken eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş bir araya geldi. İkili Diyarbakır ciğeri için sözleşti.

İsviçre’de Kürdistan Diasporası adlı bir oluşumun düzenlediği Lozan’ın 100. yılı konferansı devam ediyor. Lozan kentindeki konferansa haklarındaki davalar nedeniyle Avrupa’da bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş katıldı.

baydemir-demirbas.jpg

‘Neno’nun yetimlerini unutmadık’

Eski Sur Belediyesi Başkanı Demirbaş, Baydemir ile birlikte toplantı salonundan fotoğraf paylaşarak şu yorumu yaptı, “Parçalanmışlığımızın yüzyılında Lozan’da konferansında yeniden Osman başkan la buluştuk. Tekrar Diyarbakır (Amed)’de ciğer yemek için sözleştik. Tabi Neno’nun yetimlerini unutmadık” paylaşımı yaptı.

‘Lozan Kürtlere giydirilmiş kefendir’

Kürt siyasetçi Osman Baydemir, Lozan sürecine benzer bir fırsatın Kürtler açısından doğduğunu ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi. Baydemir "Lozan Kürtlere giydirilmiş kefendir açıklaması yapmıştı.

Lozan Antlaşması Nedir?

Lozan Antlaşması ya da Lozan Barış Antlaşması; Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileri ile İngiltere, Fransa, SSCB, Japonya, Bulgaristan, İtalya, Romanya, Yugoslavya, Yunanistan, Belçika ve Portekiz arasında imzalanmış olan bir barış antlaşmasıdır. 1. Dünya Savaşı’nın son barış antlaşması olarak karşımıza çıkan ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin tasdiki olan Lozan Antlaşması tarihi 24 Temmuz 1923’tür.

İsviçre’nin Lozan şehrinde imzalanan Lozan Barış Antlaşması’nda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni İsmet Paşa önderliğinde, Sağlık Bakanı Rıza Nur ve eski İktisat Bakanı Hasan Bey temsil etmiştir. 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Antlaşması’nı Türkiye adına İsmet Paşa imzalamıştır.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.