Kayyımın yaptırdığı otogar 2 yıldır faaliyete girmedi

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 23.08.2024 - 14:54, Güncelleme: 23.08.2024 - 15:22 1532 kez okundu.
 

Kayyımın yaptırdığı otogar 2 yıldır faaliyete girmedi

Büyükşehir Belediyesi, Silvan’da toplu taşıma araçlarının vatandaşlara daha iyi hizmet vermesini sağlamak ve oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak için ilçede yapılan otogar neden açılmadı.
Haber: M.ROMEDİ YILMAZ Fen İşleri Daire Başkanlığınca hazırlanan projede ilçe otogarında 9 toplu taşıma peronu, 4 gişe ve 100 araçlık depolama alanı bulunacak. 12 bin 500 metrekarelik alana yapılan Yeni otogar 2 yıldır faaliyete girmedi. Vatandaşlar, otogarın açılmamasına tepki gösterdi. Fen İşleri Daire Başkanlığınca hazırlanan projede ilçe otogarında 9 toplu taşıma peronu, 4 gişe ve 100 araçlık depolama alanı bulunacak. 12 bin 500 metrekarelik alana yapılacak otogarda, 350 metrekare kapalı alan, 8 bilet satış noktası, bekleme salonu, kadın-erkek-engelli wc, mescit, bebek bakım odası, teknik oda, amir odası, kafeterya, ticari alan ve su deposu yer alıyor. İlçe otogarının neden faaliyete geçmedi öğrenilemezken, DBB yetkilileri de sessiz kalmayı tercih etti. Silvan’da kayyım tarafından milyonlarca para harcanarak yapılan ve 2024’ün başında açılışı yapılmayı planlanan otogar halen faaliyete sokulmadı. Silvan ilçesi Diyarbakır Caddesi TOKİ yanında 2022 yılında büyük bedellerle inşa edilen ilçe otogarı halen faaliyete girmemesi vatandaşlar arasında tepkilere neden oldu. MAĞDURİYET ARTIYOR Silvan’da toplu taşıma yapan Minibüs sürücüleri ve Kooperatif Başkanları soruna çözüm bulunması isterken, Vatandaşlar büyük mağduriyetler yaşandığını dile getirdi. Kooperatif Başkanları, 2 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen Yeni Otogar faaliyet sokulmadı. Bu belirsizlik bizlerinde canının sıkılmasına neden oluyor. Otogarın faaliyet girmesiyle birlikte hem minibüsler hem de Büyükşehir’e ait otobüslerin otogar ’da hareket etmeleriyle birlikte ilçe genelinde trafik akışında bir rahatlama olacaktır. Bir an önce çözüm üretilmesi gerekiyor. Yolcularımız büyük mağduriyetler yaşıyor. Merkeze en uzak ilçedeki otogarın faaliyete sokulmaması İlçe sakinlerinin mağdur olmasına neden oluyor. Yoğun yolcu sirkülasyonun olduğu İlçede, Minibüs ve otobüs firmalarının da kentin en işlek caddelerinde durması aynı zamanda trafiğin de aksamasına neden oluyor. Söz konusu durumdan kaynaklı ilçe sakinleri farklı merkezlere gitmek için uzun bir süre minibüs veya otobüs beklemek zorunda kalıyor. Büyük mağduriyetler mağduriyet yaşadığını söyleyen, “Diyarbakır ve Batman’a gitmek için saatlerce yolcuların dolmasını bekliyoruz. Doğal olarak bekleme esnasında yoğun çay ve su içmek zorunda kalıyoruz ve sık sık tuvalet ihtiyacımız oluyor. Burada her hangi tuvalet yok, bu anlamda bayanlar daha çok mağduriyet yaşıyor. Acile otogar faaliyette geçmesi gerekiyor.  DBB BİLGİ VERMEDİ  İlçe otogarının neden faaliyete geçmedi öğrenilemezken, DBB yetkilileri de sessiz kalmayı tercih etti.
Büyükşehir Belediyesi, Silvan’da toplu taşıma araçlarının vatandaşlara daha iyi hizmet vermesini sağlamak ve oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak için ilçede yapılan otogar neden açılmadı.

Haber: M.ROMEDİ YILMAZ

Fen İşleri Daire Başkanlığınca hazırlanan projede ilçe otogarında 9 toplu taşıma peronu, 4 gişe ve 100 araçlık depolama alanı bulunacak. 12 bin 500 metrekarelik alana yapılan Yeni otogar 2 yıldır faaliyete girmedi. Vatandaşlar, otogarın açılmamasına tepki gösterdi.

Fen İşleri Daire Başkanlığınca hazırlanan projede ilçe otogarında 9 toplu taşıma peronu, 4 gişe ve 100 araçlık depolama alanı bulunacak. 12 bin 500 metrekarelik alana yapılacak otogarda, 350 metrekare kapalı alan, 8 bilet satış noktası, bekleme salonu, kadın-erkek-engelli wc, mescit, bebek bakım odası, teknik oda, amir odası, kafeterya, ticari alan ve su deposu yer alıyor.

İlçe otogarının neden faaliyete geçmedi öğrenilemezken, DBB yetkilileri de sessiz kalmayı tercih etti.

Silvan’da kayyım tarafından milyonlarca para harcanarak yapılan ve 2024’ün başında açılışı yapılmayı planlanan otogar halen faaliyete sokulmadı.

Silvan ilçesi Diyarbakır Caddesi TOKİ yanında 2022 yılında büyük bedellerle inşa edilen ilçe otogarı halen faaliyete girmemesi vatandaşlar arasında tepkilere neden oldu.

MAĞDURİYET ARTIYOR

Silvan’da toplu taşıma yapan Minibüs sürücüleri ve Kooperatif Başkanları soruna çözüm bulunması isterken, Vatandaşlar büyük mağduriyetler yaşandığını dile getirdi. Kooperatif Başkanları, 2 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen Yeni Otogar faaliyet sokulmadı. Bu belirsizlik bizlerinde canının sıkılmasına neden oluyor. Otogarın faaliyet girmesiyle birlikte hem minibüsler hem de Büyükşehir’e ait otobüslerin otogar ’da hareket etmeleriyle birlikte ilçe genelinde trafik akışında bir rahatlama olacaktır. Bir an önce çözüm üretilmesi gerekiyor. Yolcularımız büyük mağduriyetler yaşıyor.

Merkeze en uzak ilçedeki otogarın faaliyete sokulmaması İlçe sakinlerinin mağdur olmasına neden oluyor. Yoğun yolcu sirkülasyonun olduğu İlçede, Minibüs ve otobüs firmalarının da kentin en işlek caddelerinde durması aynı zamanda trafiğin de aksamasına neden oluyor. Söz konusu durumdan kaynaklı ilçe sakinleri farklı merkezlere gitmek için uzun bir süre minibüs veya otobüs beklemek zorunda kalıyor.

Büyük mağduriyetler mağduriyet yaşadığını söyleyen, “Diyarbakır ve Batman’a gitmek için saatlerce yolcuların dolmasını bekliyoruz. Doğal olarak bekleme esnasında yoğun çay ve su içmek zorunda kalıyoruz ve sık sık tuvalet ihtiyacımız oluyor. Burada her hangi tuvalet yok, bu anlamda bayanlar daha çok mağduriyet yaşıyor. Acile otogar faaliyette geçmesi gerekiyor. 

DBB BİLGİ VERMEDİ 

İlçe otogarının neden faaliyete geçmedi öğrenilemezken, DBB yetkilileri de sessiz kalmayı tercih etti.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.