İstiklal Marşı, Önce Vatan…

Spor (MG) - Malabadi Gazetesi | 19.08.2024 - 23:35, Güncelleme: 20.08.2024 - 11:37 1467+ kez okundu.
 

İstiklal Marşı, Önce Vatan…

Amedspor-İstanbulspor maçı sona erdi, maç öncesi ve sonrası mesajlar, yaşananlar konuşulmaya devam ediyor.
TFF 1. Lig’in ikinci maçında Diyarbakır temsilcisi Amedspor kendi saha ve seyircisi önünde İstanbulspor’u konuk etti. Karşılaşma 1-0 İstanbulspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Renkli görüntülere sahne olan karşılama öncesi ve sonrası yaşananları sizin için derledik. İki başkan birlikte izledi Sıcak havaya rağmen 33 bin kapasiteli Diyarbakır Stadyumu’nun yüzde 80’i doldu. Karşılaşma öncesi TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile Amedspor Başkanı Aziz Elaldı protokolden inerek sahayı gezdi, taraftarı selamladı. İkili, ardından protokol karşısında bulunan tribünlere giderek maçın ilk yarısını taraftarın içinde izledi. Protokolde renkli görüntüler Maçı AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepoğlu Ataman, DEM Parti Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Serra Bucak, Vali Murat Zorluoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Baro Başkanı Nahit Eren’in yanı sıra çok sayıda iş insanı izledi. Maç öncesi Serra Bucak, Vali Zorluoğlu ile AK Partili Suna Kepoğlu ile tokalaştıktan sonra kendisine ayrılan yere oturdu. Doğan Hatun krizi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun isminin protokole olmadığını görünce durumu protesto ederek maçı taraftarların içinde izledi. Bunun üzerine Eş Başkanı Sera Bucak, Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal ve Diyarbakır’daki STK temsilcileri de protokolden ayrılıp Doğan Hatun ile birlikte maçı izledi. İstanbulspor sahaya pankartla çıktı İstanbul ekibi, ısınma hareketleri için üzerine üzerinde Gaffar Okkan fotoğraflarının bulunduğu tişörtlerle sahaya çıktı. Karşılaşma için sahaya çıkan ekip, bu kez üzerinde “Önce Vatan” yazılı pankart ile sahaya geldi. İstiklal marşı alkışlandı Diyarbakır Stadyumu’nda bulunan Amedspor taraftarı, “Önce Vatan” pankartını ıslıklarla protesto etti. Amedsporlu oyuncuların da sahadaki yerini almasıyla İstiklal Marşı okundu. Marş okunduktan sonra Amedspor tribünlerinden alkış sesleri yükseldi. ‘Maçı konuşmak istemiyorum’ Maç sonrası İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz karşılaşmanın değerlendirmesini yaparken, Diyarbakır izlenimlerini aktarması büyük takdir topladı. Korkmaz, “Bugün maçı konuşmak istemiyorum. Dün Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde kaldık. İki gün boyunca gezdik. Bunu samimiyetimle söylüyorum en kısa zamanda ailemi alıp Diyarbakır’a geleceğim. Bu bugünle kalamaz çünkü Türkiye’de örnek olacak bir misafirperverlik gördüm. Kim sokakta görse bir şey ikram etmek istiyor, esnafla dostluk kurduk. Bu anlamda Diyarbakır’a geldiğimize çok mutluyuz. Maçı bir kenara bırakın, sizi tanıdığımıza çok mutluyuz. Misafirperverliğiniz örnek oldu bunun altında ezilmemek için sizleri İstanbul’da en iyi şekilde ağırlayacağımızı söylemek istiyorum. Maçı bugün biz yarın Amed kazanır. Hepinizin huzurunda Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.
Amedspor-İstanbulspor maçı sona erdi, maç öncesi ve sonrası mesajlar, yaşananlar konuşulmaya devam ediyor.

TFF 1. Lig’in ikinci maçında Diyarbakır temsilcisi Amedspor kendi saha ve seyircisi önünde İstanbulspor’u konuk etti. Karşılaşma 1-0 İstanbulspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Renkli görüntülere sahne olan karşılama öncesi ve sonrası yaşananları sizin için derledik.

İki başkan birlikte izledi

tff1.jpg

Sıcak havaya rağmen 33 bin kapasiteli Diyarbakır Stadyumu’nun yüzde 80’i doldu. Karşılaşma öncesi TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile Amedspor Başkanı Aziz Elaldı protokolden inerek sahayı gezdi, taraftarı selamladı. İkili, ardından protokol karşısında bulunan tribünlere giderek maçın ilk yarısını taraftarın içinde izledi.

Protokolde renkli görüntüler

protokol.jpeg

Maçı AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepoğlu Ataman, DEM Parti Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Serra Bucak, Vali Murat Zorluoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Baro Başkanı Nahit Eren’in yanı sıra çok sayıda iş insanı izledi. Maç öncesi Serra Bucak, Vali Zorluoğlu ile AK Partili Suna Kepoğlu ile tokalaştıktan sonra kendisine ayrılan yere oturdu.

Doğan Hatun krizi

gvaknixxkaa0vid.jpg

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun isminin protokole olmadığını görünce durumu protesto ederek maçı taraftarların içinde izledi. Bunun üzerine Eş Başkanı Sera Bucak, Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal ve Diyarbakır’daki STK temsilcileri de protokolden ayrılıp Doğan Hatun ile birlikte maçı izledi.

İstanbulspor sahaya pankartla çıktı

f85bb791-06ef-4838-b228-53d5ad2839dc.jpg

İstanbul ekibi, ısınma hareketleri için üzerine üzerinde Gaffar Okkan fotoğraflarının bulunduğu tişörtlerle sahaya çıktı. Karşılaşma için sahaya çıkan ekip, bu kez üzerinde “Önce Vatan” yazılı pankart ile sahaya geldi.

İstiklal marşı alkışlandı

Diyarbakır Stadyumu’nda bulunan Amedspor taraftarı, “Önce Vatan” pankartını ıslıklarla protesto etti. Amedsporlu oyuncuların da sahadaki yerini almasıyla İstiklal Marşı okundu. Marş okunduktan sonra Amedspor tribünlerinden alkış sesleri yükseldi.

amed1.jpg

‘Maçı konuşmak istemiyorum’

Maç sonrası İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz karşılaşmanın değerlendirmesini yaparken, Diyarbakır izlenimlerini aktarması büyük takdir topladı.

34713.jpg

Korkmaz, “Bugün maçı konuşmak istemiyorum. Dün Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde kaldık. İki gün boyunca gezdik. Bunu samimiyetimle söylüyorum en kısa zamanda ailemi alıp Diyarbakır’a geleceğim. Bu bugünle kalamaz çünkü Türkiye’de örnek olacak bir misafirperverlik gördüm. Kim sokakta görse bir şey ikram etmek istiyor, esnafla dostluk kurduk. Bu anlamda Diyarbakır’a geldiğimize çok mutluyuz. Maçı bir kenara bırakın, sizi tanıdığımıza çok mutluyuz. Misafirperverliğiniz örnek oldu bunun altında ezilmemek için sizleri İstanbul’da en iyi şekilde ağırlayacağımızı söylemek istiyorum. Maçı bugün biz yarın Amed kazanır. Hepinizin huzurunda Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.