Diyarbakır'da donduran ekonomi!

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 16.12.2024 - 16:13, Güncelleme: 16.12.2024 - 16:13 1727 kez okundu.
 

Diyarbakır'da donduran ekonomi!

Diyarbakır'da yüksek doğalgaz faturaları ve odun fiyatlarının çok pahalı olmasından dolayı vatandaşlar yeteri kadar ısınamıyor.
Havaların buz kestiği Diyarbakır'da vatandaşlar, odun sobasını yakmaya ve doğalgaz olan evlerde kombileri açmaya başladı. Maliyetler yüksek olduğu için vatandaşlar yeteri kadar ısınamıyor. Diyarbakır'da geçen yıl tonu, 2 bin 500 TL'den satılan odun; bu yıl 5 bin ile 7 bin TL arasında değişiyor. 300 ile bin TL arası değişen odun nakliye masrafı da ek yük olarak tüketiciye yükleniyor. Doğalgaz kullanımı ise 2+1 evlerde yalıtım durumuna göre, bin 500 ile 5 bin TL olarak faturalara yansıyor.  “ODUNLA ISINMAK DA BÜYÜK MALİYET” Kışın gelmesiyle beraber evinde odun sobası yakan yurttaşlardan Şefik Buğdaycı, bir ton odunu 5 bin TL'ye aldığını ve bin TL de nakliye parası ödediğini söyledi. Aldığı 12 bin TL emekli maaşıyla geçinen Buğdaycı, "Isınma ihtiyacımı zor karşılıyor" dedi. “VANAYI FAZLA AÇINCA, FATURA FAZLA GELİYOR” Asgari ücret alan 4 çocuk babası Mahfuz Demir, doğalgaz en düşük derecede yakmalarına rağmen bin TL fatura geldiğini ifade etti. Demir, "Peteklere elini dokundurursan, biraz ısıtacak şekilde yakıyoruz. Isınmak için fazla yakınca da fazla geliyor karşılayamıyoruz" diye konuştu.  “FATURA 5 BİNDEN FAZLA GELİYOR” Yüksek doğal gaz fiyatlarından kaynaklı ısınma ihtiyaçlarını karşılayamadıkları dile getiren Kazım Özbek, "7 kişilik bir aileyiz. Sabahtan Ulu Cami'nin önüne geliyorum. Günde ya bir kilo tütün satabiliyorum ya satamıyorum. Bir doğal gaz faturası 5 bin TL'den fazla geliyor. Bundan kaynaklı da doğalgazı açamıyoruz. Bu durumda nasıl geçineyim" diye sordu.
Diyarbakır'da yüksek doğalgaz faturaları ve odun fiyatlarının çok pahalı olmasından dolayı vatandaşlar yeteri kadar ısınamıyor.

Havaların buz kestiği Diyarbakır'da vatandaşlar, odun sobasını yakmaya ve doğalgaz olan evlerde kombileri açmaya başladı. Maliyetler yüksek olduğu için vatandaşlar yeteri kadar ısınamıyor. Diyarbakır'da geçen yıl tonu, 2 bin 500 TL'den satılan odun; bu yıl 5 bin ile 7 bin TL arasında değişiyor. 300 ile bin TL arası değişen odun nakliye masrafı da ek yük olarak tüketiciye yükleniyor. Doğalgaz kullanımı ise 2+1 evlerde yalıtım durumuna göre, bin 500 ile 5 bin TL olarak faturalara yansıyor. 

“ODUNLA ISINMAK DA BÜYÜK MALİYET”

Kışın gelmesiyle beraber evinde odun sobası yakan yurttaşlardan Şefik Buğdaycı, bir ton odunu 5 bin TL'ye aldığını ve bin TL de nakliye parası ödediğini söyledi. Aldığı 12 bin TL emekli maaşıyla geçinen Buğdaycı, "Isınma ihtiyacımı zor karşılıyor" dedi.

“VANAYI FAZLA AÇINCA, FATURA FAZLA GELİYOR”

Asgari ücret alan 4 çocuk babası Mahfuz Demir, doğalgaz en düşük derecede yakmalarına rağmen bin TL fatura geldiğini ifade etti. Demir, "Peteklere elini dokundurursan, biraz ısıtacak şekilde yakıyoruz. Isınmak için fazla yakınca da fazla geliyor karşılayamıyoruz" diye konuştu. 

“FATURA 5 BİNDEN FAZLA GELİYOR”

Yüksek doğal gaz fiyatlarından kaynaklı ısınma ihtiyaçlarını karşılayamadıkları dile getiren Kazım Özbek, "7 kişilik bir aileyiz. Sabahtan Ulu Cami'nin önüne geliyorum. Günde ya bir kilo tütün satabiliyorum ya satamıyorum. Bir doğal gaz faturası 5 bin TL'den fazla geliyor. Bundan kaynaklı da doğalgazı açamıyoruz. Bu durumda nasıl geçineyim" diye sordu.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.