Silvan'da Mavi Dil Hastalığı: 28 Köy Karantinaya Alındı

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 19.10.2024 - 14:10, Güncelleme: 19.10.2024 - 14:10 996 kez okundu.
 

Silvan'da Mavi Dil Hastalığı: 28 Köy Karantinaya Alındı

Silvan ilçesine bağlı Çardak kırsal mahallesinde mavi dil hastalığı tespit edilmesi üzerine, bölgedeki 28 köy karantinaya alındı.
Haber: İhsan YILMAZ Karantina süreci boyunca, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla hayvan sevkiyatları 40 gün boyunca durdurulacak. Mavi dil hastalığı, özellikle sığır ve koyun gibi hayvanlarda görülen viral bir enfeksiyon olup, ciddi ekonomik kayıplara yol açabiliyor. Silvan'ın kırsal ve merkez mahallelerinde bu karantina önlemleri, hastalığın yayılmasını kontrol altına almak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Karantina sürecinde, veterinerlik hizmetleri hastalığın kontrolü için yoğun bir şekilde çalışacak. Hayvan sahiplerine de dikkatli olmaları, herhangi bir semptom gözlemlediklerinde yetkililere bildirmeleri çağrısında bulunuldu.  
Silvan ilçesine bağlı Çardak kırsal mahallesinde mavi dil hastalığı tespit edilmesi üzerine, bölgedeki 28 köy karantinaya alındı.

Haber: İhsan YILMAZ

Karantina süreci boyunca, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla hayvan sevkiyatları 40 gün boyunca durdurulacak.

Mavi dil hastalığı, özellikle sığır ve koyun gibi hayvanlarda görülen viral bir enfeksiyon olup, ciddi ekonomik kayıplara yol açabiliyor. Silvan'ın kırsal ve merkez mahallelerinde bu karantina önlemleri, hastalığın yayılmasını kontrol altına almak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Karantina sürecinde, veterinerlik hizmetleri hastalığın kontrolü için yoğun bir şekilde çalışacak. Hayvan sahiplerine de dikkatli olmaları, herhangi bir semptom gözlemlediklerinde yetkililere bildirmeleri çağrısında bulunuldu.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.