"Dünya Palyatif Bakım Günü" Moral Etkinliği

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 13.10.2024 - 15:08, Güncelleme: 13.10.2024 - 15:08 980 kez okundu.
 

"Dünya Palyatif Bakım Günü" Moral Etkinliği

Silvan ilçesinde bulunan Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi, 13 Ekim "Dünya Palyatif Bakım Günü" kapsamında, palyatif bakım servisinde yatan hasta ve hasta yakınları için moral dolu bir etkinlik düzenledi. Etkinlik, hem hastaların hem de yakınlarının moral ve motivasyonunu yükseltmek amacıyla organize edildi.
Haber: M.Romedi YILMAZ Etkinlik müzik dinletisiyle başladı. Hastane Başhekimi Dr. Fesih Uyan, elinde sazıyla hasta ve yakınlarına keyifli anlar yaşatırken, organizasyon boyunca katılımcılara kırmızı güller ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Dr. Uyan, palyatif bakımın önemi hakkında da bilgilendirmeler yaparak, Türkiye’de bu alanda verilen hizmetlerin son yıllarda giderek arttığını belirtti. Ayrıca, Dünya Palyatif Bakım Günü’nün küresel düzeyde palyatif bakıma verilen önemi vurgulayan bir gün olduğunu ifade etti. Serviste yaklaşık altı aydır tedavi gören Ayşe Ş. isimli hasta, etkinliğin kendisi ve diğer hastalar için büyük bir moral kaynağı olduğunu dile getirdi. Ayşe Ş., “Bu etkinlik bize hem moral hem de motivasyon sağladı. Hastane yönetimine ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim,” şeklinde duygularını ifade etti. Palyatif bakım, özellikle yaşamı sınırlayan hastalıklarla mücadele eden hastalar için hem fiziksel hem de psikolojik destek sağlamayı amaçlayan önemli bir hizmet. Bu tür etkinlikler, hastaların iyileşme süreçlerini hızlandırmakla kalmayıp, moral olarak da güçlenmelerine katkı sunuyor.
Silvan ilçesinde bulunan Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi, 13 Ekim "Dünya Palyatif Bakım Günü" kapsamında, palyatif bakım servisinde yatan hasta ve hasta yakınları için moral dolu bir etkinlik düzenledi. Etkinlik, hem hastaların hem de yakınlarının moral ve motivasyonunu yükseltmek amacıyla organize edildi.

Haber: M.Romedi YILMAZ

Etkinlik müzik dinletisiyle başladı. Hastane Başhekimi Dr. Fesih Uyan, elinde sazıyla hasta ve yakınlarına keyifli anlar yaşatırken, organizasyon boyunca katılımcılara kırmızı güller ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Dr. Uyan, palyatif bakımın önemi hakkında da bilgilendirmeler yaparak, Türkiye’de bu alanda verilen hizmetlerin son yıllarda giderek arttığını belirtti. Ayrıca, Dünya Palyatif Bakım Günü’nün küresel düzeyde palyatif bakıma verilen önemi vurgulayan bir gün olduğunu ifade etti.

Serviste yaklaşık altı aydır tedavi gören Ayşe Ş. isimli hasta, etkinliğin kendisi ve diğer hastalar için büyük bir moral kaynağı olduğunu dile getirdi. Ayşe Ş., “Bu etkinlik bize hem moral hem de motivasyon sağladı. Hastane yönetimine ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim,” şeklinde duygularını ifade etti.

Palyatif bakım, özellikle yaşamı sınırlayan hastalıklarla mücadele eden hastalar için hem fiziksel hem de psikolojik destek sağlamayı amaçlayan önemli bir hizmet. Bu tür etkinlikler, hastaların iyileşme süreçlerini hızlandırmakla kalmayıp, moral olarak da güçlenmelerine katkı sunuyor.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.