Diyarbakır’da miting ısrarı: Bekleyiş sürüyor

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 13.10.2024 - 15:03, Güncelleme: 13.10.2024 - 15:03 745 kez okundu.
 

Diyarbakır’da miting ısrarı: Bekleyiş sürüyor

Diyarbakır Valiliği’nin yasak kararına rağmen düzenlenmek istenen “Özgürlük Mitingi” için kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
 Demokratik Kurumlar Platformu öncülüğünde “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Diyarbakır’da buluşuyoruz” şiarıyla yapılacak miting öncesi İstasyon Meydanı ve civarında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Mitinge katılmak için gelenlerden bir kısmı Ofis semtinde araya geldi. Miting için Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da mitinge katılmak için kente geldi. DEM Parti milletvekillerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde bulunan Göçmenler Caddesi'nde bir araya geldi. Yurttaşlar, buradan İstasyon Meydanı'na doğru yürüyüşüne polis izin vermedi. Mitinge katılmak için gelenler Yenişehir İlçesi Ofis Semti'nde bulunan AZC Plaza önünde bir araya gelmeye başladı. Mitinge çevre illerden gelmek isteyenlerin kente girişine izin verilmedi.
Diyarbakır Valiliği’nin yasak kararına rağmen düzenlenmek istenen “Özgürlük Mitingi” için kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındı

 Demokratik Kurumlar Platformu öncülüğünde “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Diyarbakır’da buluşuyoruz” şiarıyla yapılacak miting öncesi İstasyon Meydanı ve civarında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

miting-diyarbakir1-2.jpg

Mitinge katılmak için gelenlerden bir kısmı Ofis semtinde araya geldi. Miting için Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da mitinge katılmak için kente geldi.

miting-diyarbakir1-3.jpg

DEM Parti milletvekillerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde bulunan Göçmenler Caddesi'nde bir araya geldi. Yurttaşlar, buradan İstasyon Meydanı'na doğru yürüyüşüne polis izin vermedi.

Mitinge katılmak için gelenler Yenişehir İlçesi Ofis Semti'nde bulunan AZC Plaza önünde bir araya gelmeye başladı.

Mitinge çevre illerden gelmek isteyenlerin kente girişine izin verilmedi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.