Silvan’da Beş Gündür Su Krizi: Halkın Tepkisi Büyüyor

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 07.10.2024 - 14:41, Güncelleme: 07.10.2024 - 14:41 1613 kez okundu.
 

Silvan’da Beş Gündür Su Krizi: Halkın Tepkisi Büyüyor

Silvan ilçesinde beş gündür süren su kesintisi, ilçe sakinlerini zor durumda bıraktı. Mahallelerde su akmaması, özellikle sıcak hava koşullarında büyük bir kriz haline dönüştü.
Haber: M.Romedi YILMAZ İhtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar, yetkililerden bir açıklama beklerken DİSKİ (Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi) sessizliğini sürdürüyor. Halkın sabrı tükenirken, tepkiler giderek artıyor. Mahallelerde Susuzluk Krizi Özellikle Bağlar, Tekel ve Feridun mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, beş gündür evlerine su verilemediğini ifade ediyor. Vatandaşlar, günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiklerini ve su temin etmek için kilometrelerce yol gitmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Bazı mahalle sakinleri, bidonlarla sokak çeşmelerinden su taşırken, DİSKİ’nin bu soruna acil çözüm getirmemesi büyük tepki topladı. Vatandaşların Tepkileri Mahalle sakini Ahmet Yıldız, su kesintisinin artık dayanılmaz bir hal aldığını belirterek, “Beş gündür evlerimizde su yok. Ne çamaşır yıkayabiliyoruz ne de temizlik yapabiliyoruz. Küçük çocuklarımız, yaşlılarımız var. Bu sıcakta susuz kalmak büyük bir eziyet. Yetkililerden bir açıklama istiyoruz ama kimse bizimle ilgilenmiyor,” şeklinde konuştu. Bir diğer mahalle sakini Zeynep Aksoy ise yaşanan bu duruma tepki göstererek, “Sular kesildiğinden beri yaşam durdu. Ne yemek yapabiliyoruz ne de duş alabiliyoruz. Böyle bir durumda DİSKİ’nin sessiz kalması kabul edilemez. En azından bir bilgilendirme yapılmalıydı,” dedi. DİSKİ’nin Sessizliği Vatandaşlar, yetkililerden sorunun kaynağına ve ne zaman çözüleceğine dair bir açıklama beklerken, DİSKİ’nin suskunluğu halk arasında gerginliği artırıyor. Sosyal medya üzerinden de seslerini duyurmaya çalışan Silvanlılar, yetkililerin bu duruma derhal el atması gerektiğini söylüyor. Yetkililere Çağrı Silvan halkı, sorunun bir an önce çözülmesi ve su kesintisinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor. İlçede her geçen gün büyüyen tepki, özellikle mahallelerdeki sağlık koşullarını da olumsuz etkiliyor. Beş gündür süren bu susuzluk krizi çözülmezse, halkın daha büyük eylemler başlatabileceği konuşuluyor. Silvan’daki su krizi, ilçeyi neredeyse durma noktasına getirmiş durumda. Halk, su kesintisinin derhal sona erdirilmesini ve yetkililerin acil müdahalede bulunmasını bekliyor.
Silvan ilçesinde beş gündür süren su kesintisi, ilçe sakinlerini zor durumda bıraktı. Mahallelerde su akmaması, özellikle sıcak hava koşullarında büyük bir kriz haline dönüştü.

Haber: M.Romedi YILMAZ

İhtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar, yetkililerden bir açıklama beklerken DİSKİ (Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi) sessizliğini sürdürüyor. Halkın sabrı tükenirken, tepkiler giderek artıyor.

Mahallelerde Susuzluk Krizi

Özellikle Bağlar, Tekel ve Feridun mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, beş gündür evlerine su verilemediğini ifade ediyor. Vatandaşlar, günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiklerini ve su temin etmek için kilometrelerce yol gitmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Bazı mahalle sakinleri, bidonlarla sokak çeşmelerinden su taşırken, DİSKİ’nin bu soruna acil çözüm getirmemesi büyük tepki topladı.

Vatandaşların Tepkileri

Mahalle sakini Ahmet Yıldız, su kesintisinin artık dayanılmaz bir hal aldığını belirterek, “Beş gündür evlerimizde su yok. Ne çamaşır yıkayabiliyoruz ne de temizlik yapabiliyoruz. Küçük çocuklarımız, yaşlılarımız var. Bu sıcakta susuz kalmak büyük bir eziyet. Yetkililerden bir açıklama istiyoruz ama kimse bizimle ilgilenmiyor,” şeklinde konuştu.

Bir diğer mahalle sakini Zeynep Aksoy ise yaşanan bu duruma tepki göstererek, “Sular kesildiğinden beri yaşam durdu. Ne yemek yapabiliyoruz ne de duş alabiliyoruz. Böyle bir durumda DİSKİ’nin sessiz kalması kabul edilemez. En azından bir bilgilendirme yapılmalıydı,” dedi.

DİSKİ’nin Sessizliği

Vatandaşlar, yetkililerden sorunun kaynağına ve ne zaman çözüleceğine dair bir açıklama beklerken, DİSKİ’nin suskunluğu halk arasında gerginliği artırıyor. Sosyal medya üzerinden de seslerini duyurmaya çalışan Silvanlılar, yetkililerin bu duruma derhal el atması gerektiğini söylüyor.

Yetkililere Çağrı

Silvan halkı, sorunun bir an önce çözülmesi ve su kesintisinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor. İlçede her geçen gün büyüyen tepki, özellikle mahallelerdeki sağlık koşullarını da olumsuz etkiliyor. Beş gündür süren bu susuzluk krizi çözülmezse, halkın daha büyük eylemler başlatabileceği konuşuluyor.

Silvan’daki su krizi, ilçeyi neredeyse durma noktasına getirmiş durumda. Halk, su kesintisinin derhal sona erdirilmesini ve yetkililerin acil müdahalede bulunmasını bekliyor.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.