"Dağkapı Devlet Hastanesi’nde Kriz Büyüyor: Sağlık Emekçileri Destek Personeli Eksikliği Nedeniyle Tükenmiş Durumda!"

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 26.09.2024 - 12:08, Güncelleme: 26.09.2024 - 12:08 1955 kez okundu.
 

"Dağkapı Devlet Hastanesi’nde Kriz Büyüyor: Sağlık Emekçileri Destek Personeli Eksikliği Nedeniyle Tükenmiş Durumda!"

Diyarbakır Dağkapı Devlet Hastanesi, sağlık çalışanlarının yaşadığı ağır çalışma koşulları ve kritik destek personeli eksikliği ile gündemde.
Haber: İhsan YILMAZ MALABADİ HABER: Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şubesi’nin yayımladığı rapora göre, özellikle yoğun bakım ve servislerde hasta bakımını destekleyecek yeterli personel bulunmaması, hem sağlık çalışanlarını hem de hastaları zor durumda bırakıyor. SES Amed Şubesi, yoğun bakım hemşirelerinin bir ayda bir serviste bir ay yoğun bakımda çalıştırılmak zorunda bırakıldığını, temizlik personeli ve sekreter eksikliğinin ise iş yükünü artırdığını belirtti. Hastane yönetimi ile görüşme taleplerine olumsuz yanıt aldıklarını ifade eden sağlık emekçileri, liyakatten yoksun idarecilerin sorunları çözmek yerine, bu durumu daha da ağırlaştırdığını savunuyor. Özellikle yoğun bakım ünitelerinde merkezi monitör eksikliğinin yanı sıra, sürekli yer değişikliklerinin çalışan motivasyonunu olumsuz etkilediği, sağlık çalışanlarının neredeyse tükenme noktasına geldiği vurgulanıyor. Raporda, yemeklerin yağlı ve doyurucu olmaması, temizlik personeli yetersizliği ve fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi gibi sorunlar da yer alıyor. Özellikle karma kliniklerde gece nöbetlerinde temizlik personeli bulunmadığı için hemşirelerin temizlik işlerini yapmak zorunda kaldığı ifade ediliyor. SES Amed Şubesi, başhekimle görüşme taleplerinin liyakat sahibi olmayan yöneticiler tarafından reddedildiğini belirterek, bu sorunun sağlık hizmetlerinin kalitesini doğrudan etkilediğini dile getirdi. Sağlık çalışanları, bu duruma daha fazla kayıtsız kalınmaması gerektiğini ve acil çözümler üretilmesini talep ediyor. Hastanenin işleyişine dair yapılan uyarıların ve raporların ciddiye alınmaması, hastalarla birebir ilgilenen sağlık emekçilerini ağlayacak duruma getirirken, hastaların sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanamaması gibi kritik sonuçlar doğuruyor. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), yaşanan bu sorunların çözülmemesi durumunda, hastane içindeki sağlık hizmetlerinin daha da kötüye gideceğini ve bu durumun hasta güvenliğini tehlikeye atacağını vurguluyor.
Diyarbakır Dağkapı Devlet Hastanesi, sağlık çalışanlarının yaşadığı ağır çalışma koşulları ve kritik destek personeli eksikliği ile gündemde.

Haber: İhsan YILMAZ

MALABADİ HABER: Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şubesi’nin yayımladığı rapora göre, özellikle yoğun bakım ve servislerde hasta bakımını destekleyecek yeterli personel bulunmaması, hem sağlık çalışanlarını hem de hastaları zor durumda bırakıyor. SES Amed Şubesi, yoğun bakım hemşirelerinin bir ayda bir serviste bir ay yoğun bakımda çalıştırılmak zorunda bırakıldığını, temizlik personeli ve sekreter eksikliğinin ise iş yükünü artırdığını belirtti.

Hastane yönetimi ile görüşme taleplerine olumsuz yanıt aldıklarını ifade eden sağlık emekçileri, liyakatten yoksun idarecilerin sorunları çözmek yerine, bu durumu daha da ağırlaştırdığını savunuyor. Özellikle yoğun bakım ünitelerinde merkezi monitör eksikliğinin yanı sıra, sürekli yer değişikliklerinin çalışan motivasyonunu olumsuz etkilediği, sağlık çalışanlarının neredeyse tükenme noktasına geldiği vurgulanıyor.

Raporda, yemeklerin yağlı ve doyurucu olmaması, temizlik personeli yetersizliği ve fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi gibi sorunlar da yer alıyor. Özellikle karma kliniklerde gece nöbetlerinde temizlik personeli bulunmadığı için hemşirelerin temizlik işlerini yapmak zorunda kaldığı ifade ediliyor.

SES Amed Şubesi, başhekimle görüşme taleplerinin liyakat sahibi olmayan yöneticiler tarafından reddedildiğini belirterek, bu sorunun sağlık hizmetlerinin kalitesini doğrudan etkilediğini dile getirdi. Sağlık çalışanları, bu duruma daha fazla kayıtsız kalınmaması gerektiğini ve acil çözümler üretilmesini talep ediyor.

Hastanenin işleyişine dair yapılan uyarıların ve raporların ciddiye alınmaması, hastalarla birebir ilgilenen sağlık emekçilerini ağlayacak duruma getirirken, hastaların sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanamaması gibi kritik sonuçlar doğuruyor.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), yaşanan bu sorunların çözülmemesi durumunda, hastane içindeki sağlık hizmetlerinin daha da kötüye gideceğini ve bu durumun hasta güvenliğini tehlikeye atacağını vurguluyor.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.