SES Amed Şubesi’nden Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi’nde İş Bırakma Eylemine Destek

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 18.09.2024 - 12:43, Güncelleme: 18.09.2024 - 12:43 2454+ kez okundu.
 

SES Amed Şubesi’nden Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi’nde İş Bırakma Eylemine Destek

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şubesi, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Hastanesi ek binasında yer alan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesindeki iş bırakma eylemini desteklediğini açıkladı. 18 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen eylem, hastane personelinin ağırlaşan çalışma koşullarına ve sağlık hizmetlerindeki ciddi yetersizliklere dikkat çekmek amacıyla yapıldı.
Haber: Baver ŞAHİNLİ SES Amed Şubesi’nden yapılan açıklamada, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının insani ve tıbbi değerlere uygun çalışma koşulları talep ettiği vurgulandı. Polikliniklerde her hastaya yalnızca 1 dakikalık randevu süresi tanınmasının, sağlık hizmetinin niteliğini düşürdüğü ve hastaların sağlık ihtiyaçlarına yeterince cevap verilemediği dile getirildi. Ayrıca, iki kliniğe bir hekimin görevlendirilmesi uygulaması, çalışanlar üzerinde büyük bir baskı yaratmış ve iş yükünü artırarak eylemin tetikleyici unsurlarından biri olmuştur. Hastanenin ameliyathane göz salonlarının yetersizliği nedeniyle hastaların uzun süre beklemek zorunda kalması, hasta mağduriyetlerini artırırken, hastaların tam iyileşmeden taburcu edilmesi ciddi bir sağlık riskine neden oluyor. Bu koşulların hem anne hem de çocuk sağlığını tehlikeye attığı belirtilirken, sağlık çalışanları bu durumun acilen düzeltilmesini talep ediyor. Asistan hekimler de bu zor koşullar altında nitelikli eğitim almanın mümkün olmadığını vurguladı. Eğitim sürecinin ciddi anlamda etkilendiği, yeterli tıbbi cihaz ve donanım eksikliğinin hem sağlık hizmetlerini aksattığı hem de asistanların gelişimini engellediği belirtildi. Fiziki koşulların elverişsizliği, hastaların sağlık problemleriyle başa çıkmayı zorlaştırırken, SES Amed Şubesi, bu eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğine dikkat çekti. Sendika ayrıca, hastane idaresinin "ben yaptım oldu" anlayışıyla hareket ettiğini ve çalışanlar üzerinde mobbing uygulandığını ifade etti. Çalışanlar üzerindeki bu baskı, iş bırakma eyleminin zorunlu hale geldiğini göstermekte. SES, anne ve çocuk sağlığını tehlikeye atan bu olumsuzluklara karşı ivedi çözümler talep etti. Hastane çalışanları, sorunların çözülmediği takdirde eylemlerin devam edeceği mesajını verdi. Sağlık emekçileri, kamuoyunun desteğini alarak, seslerini daha geniş kitlelere duyurmayı hedefliyor.  
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şubesi, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Hastanesi ek binasında yer alan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesindeki iş bırakma eylemini desteklediğini açıkladı. 18 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen eylem, hastane personelinin ağırlaşan çalışma koşullarına ve sağlık hizmetlerindeki ciddi yetersizliklere dikkat çekmek amacıyla yapıldı.

Haber: Baver ŞAHİNLİ

SES Amed Şubesi’nden yapılan açıklamada, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının insani ve tıbbi değerlere uygun çalışma koşulları talep ettiği vurgulandı. Polikliniklerde her hastaya yalnızca 1 dakikalık randevu süresi tanınmasının, sağlık hizmetinin niteliğini düşürdüğü ve hastaların sağlık ihtiyaçlarına yeterince cevap verilemediği dile getirildi. Ayrıca, iki kliniğe bir hekimin görevlendirilmesi uygulaması, çalışanlar üzerinde büyük bir baskı yaratmış ve iş yükünü artırarak eylemin tetikleyici unsurlarından biri olmuştur.

Hastanenin ameliyathane göz salonlarının yetersizliği nedeniyle hastaların uzun süre beklemek zorunda kalması, hasta mağduriyetlerini artırırken, hastaların tam iyileşmeden taburcu edilmesi ciddi bir sağlık riskine neden oluyor. Bu koşulların hem anne hem de çocuk sağlığını tehlikeye attığı belirtilirken, sağlık çalışanları bu durumun acilen düzeltilmesini talep ediyor.

Asistan hekimler de bu zor koşullar altında nitelikli eğitim almanın mümkün olmadığını vurguladı. Eğitim sürecinin ciddi anlamda etkilendiği, yeterli tıbbi cihaz ve donanım eksikliğinin hem sağlık hizmetlerini aksattığı hem de asistanların gelişimini engellediği belirtildi. Fiziki koşulların elverişsizliği, hastaların sağlık problemleriyle başa çıkmayı zorlaştırırken, SES Amed Şubesi, bu eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sendika ayrıca, hastane idaresinin "ben yaptım oldu" anlayışıyla hareket ettiğini ve çalışanlar üzerinde mobbing uygulandığını ifade etti. Çalışanlar üzerindeki bu baskı, iş bırakma eyleminin zorunlu hale geldiğini göstermekte. SES, anne ve çocuk sağlığını tehlikeye atan bu olumsuzluklara karşı ivedi çözümler talep etti.

Hastane çalışanları, sorunların çözülmediği takdirde eylemlerin devam edeceği mesajını verdi. Sağlık emekçileri, kamuoyunun desteğini alarak, seslerini daha geniş kitlelere duyurmayı hedefliyor.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.