Silvan’da Eğitimde Vekâlet Krizi: Öğrenci ve Veliler Kaygılı

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 18.09.2024 - 10:55, Güncelleme: 18.09.2024 - 10:55 666 kez okundu.
 

Silvan’da Eğitimde Vekâlet Krizi: Öğrenci ve Veliler Kaygılı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapan Önder Andiç, Silvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine atanarak vekâleten Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne getirildi. Ancak, Silvan'da yıllardır Milli Eğitim Müdürlüğü'nün vekâletle yürütülmesi, öğrenci ve velilerde büyük endişe yaratıyor.
Haber: İhsan YILMAZ Silvan, 100 bin nüfusa sahip olmasına rağmen, uzun süredir asaleten bir müdür atanmamış olması dikkat çekiyor. Eğitimdeki bu belirsizlik, ilçede eğitim kalitesine ve yönetimdeki eksikliklere dair endişeleri artırıyor. Birçok öğrenci ve veli, eğitimin sürekliliği ve yöneticilikteki istikrarın sağlanamaması nedeniyle, özellikle yeni eğitim-öğretim yılında yaşanabilecek aksaklıklardan kaygı duyduklarını dile getiriyor. Vekâleten yürütülen Milli Eğitim Müdürlüğü görevinin, ilçede eğitim politikalarının tam anlamıyla uygulanmasını zorlaştırdığı yönündeki eleştiriler artarken, Silvanlılar artık kalıcı bir müdür atanmasını talep ediyor. Uzun yıllar devam eden bu vekâlet süreci, Silvan’ın eğitimde hak ettiği yönetimsel kaliteye ulaşmasını engelliyor mu sorusu sıkça sorulmakta. Yerel eğitim çevrelerinden bazıları, yönetimsel belirsizliklerin okullardaki eksiklikleri çözme süreçlerini yavaşlattığını, bunun da özellikle öğretmen açıklarının kapanmaması, yeni projelerin hayata geçirilmemesi gibi sorunları derinleştirdiğini belirtiyor. Veliler ise çocuklarının geleceği konusunda tedirgin olduklarını ifade ederken, Silvan'daki eğitim sistemine dair daha fazla destek ve yatırım talep ediyor. Silvan gibi büyük bir ilçeye asaleten bir müdür atanıp atanmayacağı merak edilirken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu duruma ne zaman kalıcı bir çözüm getireceği sorusu kamuoyunda yankı bulmaya devam ediyor.  
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapan Önder Andiç, Silvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine atanarak vekâleten Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne getirildi. Ancak, Silvan'da yıllardır Milli Eğitim Müdürlüğü'nün vekâletle yürütülmesi, öğrenci ve velilerde büyük endişe yaratıyor.

Haber: İhsan YILMAZ

Silvan, 100 bin nüfusa sahip olmasına rağmen, uzun süredir asaleten bir müdür atanmamış olması dikkat çekiyor. Eğitimdeki bu belirsizlik, ilçede eğitim kalitesine ve yönetimdeki eksikliklere dair endişeleri artırıyor. Birçok öğrenci ve veli, eğitimin sürekliliği ve yöneticilikteki istikrarın sağlanamaması nedeniyle, özellikle yeni eğitim-öğretim yılında yaşanabilecek aksaklıklardan kaygı duyduklarını dile getiriyor.

Vekâleten yürütülen Milli Eğitim Müdürlüğü görevinin, ilçede eğitim politikalarının tam anlamıyla uygulanmasını zorlaştırdığı yönündeki eleştiriler artarken, Silvanlılar artık kalıcı bir müdür atanmasını talep ediyor. Uzun yıllar devam eden bu vekâlet süreci, Silvan’ın eğitimde hak ettiği yönetimsel kaliteye ulaşmasını engelliyor mu sorusu sıkça sorulmakta.

Yerel eğitim çevrelerinden bazıları, yönetimsel belirsizliklerin okullardaki eksiklikleri çözme süreçlerini yavaşlattığını, bunun da özellikle öğretmen açıklarının kapanmaması, yeni projelerin hayata geçirilmemesi gibi sorunları derinleştirdiğini belirtiyor. Veliler ise çocuklarının geleceği konusunda tedirgin olduklarını ifade ederken, Silvan'daki eğitim sistemine dair daha fazla destek ve yatırım talep ediyor.

Silvan gibi büyük bir ilçeye asaleten bir müdür atanıp atanmayacağı merak edilirken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu duruma ne zaman kalıcı bir çözüm getireceği sorusu kamuoyunda yankı bulmaya devam ediyor.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.