Diyarbakır Çocuk Hastanesi'nde tehlike çanları çalıyor

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 29.08.2024 - 13:29, Güncelleme: 29.08.2024 - 13:31 1563 kez okundu.
 

Diyarbakır Çocuk Hastanesi'nde tehlike çanları çalıyor

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde su baskınları ve çürüme sorunu endişe yaratıyor. Sağlık emekçileri, 6 Şubat depremleri sonrasında binada gözlenen çatlaklar ve rutubet sorunlarına dikkat çekerek, önlem alınması çağrısında bulundu.
Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde su basmaları ve çürüme kaygı verici boyutta. Hastaneyle ilgili yapılan ayrıntılı raporun kendileriyle paylaşılması için yetkililere seslenen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) İşyeri Temsilcisi Serdar Büyükdeniz, 6 Şubat depremlerini hatırlatarak; “Hastanenin İskenderun Devlet Hastanesi gibi olmaması için çabalıyoruz” dedi. Yaklaşık 60 yıl önce yapılarak SSK’den Sağlık Bakanlığı’na devredilen Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 2008 ve 2013’te yıkım kararı çıkmasına karşın bütçe yetersizliği nedeniyle yıkımı gerçekleşmedi. 6 Şubat depremlerinin ardından hastanenin birçok noktasında çatlaklar oluştu. Binanın depreme dayanıklılık testi yapıldı. Yapılan testlerde kolonların röntgeni çekildi. Ancak test sonuçları, kamuoyuyla da sağlık emekçileriyle de paylaşılmadı. Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, sağlıkçılara binanın ayrıntılı raporunun bakanlığa gönderildiği ve sonucun bakanlık tarafından açıklanacağı söylendi. Ancak, emek meslek örgütleri aylardır sonuca ilişkin yanıt alamıyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) İşyeri Temsilcisi Serdar Büyükdeniz, çatısında ve temelinde su basmalarının yaşandığı, birçok noktasında rutubet ve çürümenin olduğu hastanenin yıllık 1 milyondan fazla kişiye hizmet verdiğini söyleyerek endişelerini ifade etti: “Hastanenin İskenderun Devlet Hastanesi gibi olmaması için çabalıyoruz. İskenderun Devlet Hastanesi de SSK’den devredilen eski ve çürük bir hastaneydi, önlem almadılar. Göz göre göre onlarca insan öldü. Hastanenin İskenderun Devlet Hastanesi gibi olmaması için çabalıyoruz.” Haber Merkezi
Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde su baskınları ve çürüme sorunu endişe yaratıyor. Sağlık emekçileri, 6 Şubat depremleri sonrasında binada gözlenen çatlaklar ve rutubet sorunlarına dikkat çekerek, önlem alınması çağrısında bulundu.

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde su basmaları ve çürüme kaygı verici boyutta. Hastaneyle ilgili yapılan ayrıntılı raporun kendileriyle paylaşılması için yetkililere seslenen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) İşyeri Temsilcisi Serdar Büyükdeniz, 6 Şubat depremlerini hatırlatarak; “Hastanenin İskenderun Devlet Hastanesi gibi olmaması için çabalıyoruz” dedi.

Yaklaşık 60 yıl önce yapılarak SSK’den Sağlık Bakanlığı’na devredilen Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 2008 ve 2013’te yıkım kararı çıkmasına karşın bütçe yetersizliği nedeniyle yıkımı gerçekleşmedi. 6 Şubat depremlerinin ardından hastanenin birçok noktasında çatlaklar oluştu. Binanın depreme dayanıklılık testi yapıldı. Yapılan testlerde kolonların röntgeni çekildi. Ancak test sonuçları, kamuoyuyla da sağlık emekçileriyle de paylaşılmadı. Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, sağlıkçılara binanın ayrıntılı raporunun bakanlığa gönderildiği ve sonucun bakanlık tarafından açıklanacağı söylendi. Ancak, emek meslek örgütleri aylardır sonuca ilişkin yanıt alamıyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) İşyeri Temsilcisi Serdar Büyükdeniz, çatısında ve temelinde su basmalarının yaşandığı, birçok noktasında rutubet ve çürümenin olduğu hastanenin yıllık 1 milyondan fazla kişiye hizmet verdiğini söyleyerek endişelerini ifade etti:

“Hastanenin İskenderun Devlet Hastanesi gibi olmaması için çabalıyoruz. İskenderun Devlet Hastanesi de SSK’den devredilen eski ve çürük bir hastaneydi, önlem almadılar. Göz göre göre onlarca insan öldü. Hastanenin İskenderun Devlet Hastanesi gibi olmaması için çabalıyoruz.” Haber Merkezi

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.