Silvanlı Dikici, dünya şampiyonu oldu!

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 21.08.2024 - 14:28, Güncelleme: 21.08.2024 - 14:28 1466+ kez okundu.
 

Silvanlı Dikici, dünya şampiyonu oldu!

Türkiye'nin gururu Silvanlı Zührenaz Dikici (15), Moldova'da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda sol kolda dünya şampiyonu olarak altın madalya alırken, sağ kolda ise bronz madalya kazandı.
Moldova'da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda, yıldızlar kategorisinde 55 kilo sıkletinde yarışan Silvanlı Zührenaz Dikici, sol kolda dünya şampiyonu olarak altın madalya, sağ kolda ise bronz madalya kazanarak memleketine döndü. Silvan ilçesi Kale Mahallesinde yaşayan 15 yaşındaki Zührenaz Dikici, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 55 kiloda dünya birincisi oldu. Final müsabakasına kalan Dikici, Slovakyalı rakibi ile karşı karşıya geldi. Yapılan final müsabakalarda rakibini yenen Silvanlı Dikici, sol kolda dünya şampiyonu oldu, sağ kolda ise bronz madalya aldı. Öte yandan Dikici bir süre önce Slovakya'da düzenlenen Avrupa şampiyonluğunda iki tane altın madalya almıştı. Türkiye'nin gururu Zührenaz Dikici, memleketi Silvan'a döndü.  
Türkiye'nin gururu Silvanlı Zührenaz Dikici (15), Moldova'da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda sol kolda dünya şampiyonu olarak altın madalya alırken, sağ kolda ise bronz madalya kazandı.

Moldova'da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda, yıldızlar kategorisinde 55 kilo sıkletinde yarışan Silvanlı Zührenaz Dikici, sol kolda dünya şampiyonu olarak altın madalya, sağ kolda ise bronz madalya kazanarak memleketine döndü.

Silvan ilçesi Kale Mahallesinde yaşayan 15 yaşındaki Zührenaz Dikici, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 55 kiloda dünya birincisi oldu. Final müsabakasına kalan Dikici, Slovakyalı rakibi ile karşı karşıya geldi. Yapılan final müsabakalarda rakibini yenen Silvanlı Dikici, sol kolda dünya şampiyonu oldu, sağ kolda ise bronz madalya aldı.

Öte yandan Dikici bir süre önce Slovakya'da düzenlenen Avrupa şampiyonluğunda iki tane altın madalya almıştı. Türkiye'nin gururu Zührenaz Dikici, memleketi Silvan'a döndü.
 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.