Diyarbakır’ın eşsiz lezzeti bir tek orada pişiriliyor

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 05.08.2024 - 14:55, Güncelleme: 05.08.2024 - 14:55 1680+ kez okundu.
 

Diyarbakır’ın eşsiz lezzeti bir tek orada pişiriliyor

Diyarbakır’ın eski sokak lezzetlerinden biri olan yağlı simit, artık sadece Ermenilerden kalma tek fırın olan Tumas Fırını’ndan çıkıyor.
Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi Ziya Gökalp Mahallesi’nde bulunan Tumas Fırını, yaklaşık bir asırdır hizmet veriyor. Tarihi fırında eskiden ekmek de pişirilirken şuan sadece simit yapılıyor. Güneydoğu Ekspres Gazetesinde Fatman Temel'in geçtiği özel haberfde, Tumas Fırını, Diyarbakır’ın eski sokak lezzetlerinden olan yağlı simiti pişiren tek fırın olma özelliği de taşıyor. Maliyetinden dolayı diğere fırıncıların yapmayı tercih etmediği yağlı simit, Diyarbakır’da genellikle Suriçi’nde satılıyor.    “DİYARBAKIR’A HAS BİR SİMİT” Suriçi’nde simit satıcısı olan Ahmet isimli vatandaş, “Yağlı simit, Diyarbakır’a has bir simit. Diyarbakır’da sadece bir fırın yapıyor. O da Tumas Fırını. Orijinal yağdan yapıldığı için maliyeti yüksek ve o yüzden fırıncılar yapmıyor. Zaten ben ve birkaç simitçi tek satıyoruz” diye konuştu.   ALTTAN YANMALI TEK FIRIN Fırın işletmecisi Ali Emsen, Tumas Fırını ile ilgili şunları söyledi: “Bu fırın önceden Ermenilerin elineydi sadece ev ekmeği yapılırdı. 1968’den bu yana simit fırını olarak devam ediyor. 1968’den önce Ermenilerin elindeydi. Diyarbakır’daki tek aktif Ermeni fırını ve Diyarbakır’daki tek alttan yanmalı fırındır” dedi.
Diyarbakır’ın eski sokak lezzetlerinden biri olan yağlı simit, artık sadece Ermenilerden kalma tek fırın olan Tumas Fırını’ndan çıkıyor.

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi Ziya Gökalp Mahallesi’nde bulunan Tumas Fırını, yaklaşık bir asırdır hizmet veriyor. Tarihi fırında eskiden ekmek de pişirilirken şuan sadece simit yapılıyor.

Güneydoğu Ekspres Gazetesinde Fatman Temel'in geçtiği özel haberfde, Tumas Fırını, Diyarbakır’ın eski sokak lezzetlerinden olan yağlı simiti pişiren tek fırın olma özelliği de taşıyor. Maliyetinden dolayı diğere fırıncıların yapmayı tercih etmediği yağlı simit, Diyarbakır’da genellikle Suriçi’nde satılıyor. 

 

Diyarbakır’ın Eşsiz Lezzeti Bir Tek Orada Pişiriliyor4

“DİYARBAKIR’A HAS BİR SİMİT”

Suriçi’nde simit satıcısı olan Ahmet isimli vatandaş, “Yağlı simit, Diyarbakır’a has bir simit. Diyarbakır’da sadece bir fırın yapıyor. O da Tumas Fırını. Orijinal yağdan yapıldığı için maliyeti yüksek ve o yüzden fırıncılar yapmıyor. Zaten ben ve birkaç simitçi tek satıyoruz” diye konuştu.

Diyarbakır’ın Eşsiz Lezzeti Bir Tek Orada Pişiriliyor3 

ALTTAN YANMALI TEK FIRIN

Fırın işletmecisi Ali Emsen, Tumas Fırını ile ilgili şunları söyledi: “Bu fırın önceden Ermenilerin elineydi sadece ev ekmeği yapılırdı. 1968’den bu yana simit fırını olarak devam ediyor. 1968’den önce Ermenilerin elindeydi. Diyarbakır’daki tek aktif Ermeni fırını ve Diyarbakır’daki tek alttan yanmalı fırındır” dedi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.