Diyarbakır’da 41 yıllık gazete satılığa çıkarıldı

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 05.08.2024 - 14:41, Güncelleme: 05.08.2024 - 14:41 1386+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da 41 yıllık gazete satılığa çıkarıldı

Diyarbakır’da 41 yıldır yayın yapan Öz Diyarbakır Gazetesi yaşadığı mali sorunlar nedeniyle gazeteyi satışa çıkardığını duyurdu. Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, yaşanan ekonomik krizin gazeteleri derinden etkilediğini belirterek, kent dinamiklerinin bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.
Diyarbakır’da 41 yıldan beridir yayın yapan Öz Diyarbakır Gazetesi, yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle gazeteyi satışa çıkardı. Yenigün Gazetesinde yer alan habere göre, Gazete sahipleri, girdi maliyetlerindeki artışlar ve ilan pastasının daralmasından kaynaklı gazeteyi satışa çıkardıklarını belirtti. Gazete tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “ÖZ DİYARBAKIR GAZETESİ SATILIKTIR! Öz Diyarbakır Gazetesi tüm haklarıyla satışa sunulmuştur. Resmi ilan almakta olan gazetenin tüm yönetim, yayın ve diğer haklarıyla birlikte satışa çıkarıldığını duyururuz. Satış Detayları İçin İletişim: 0544 498 06 21 Satın almak isteyenler için ayrıntılı bilgi ve teklif görüşmeleri için lütfen yukarıdaki telefon numarasıyla iletişime geçiniz.” “Kent dinamikleri bu duruma sessiz kalmamalı” Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) Genel Başkanı Mehmet Çelik, yaşanan ekonomik krizin özellikle yerel gazeteleri derinden etkilediğini belirterek, şunları söyledi: “Yaşanan ekonomik kriz ile beraber girdi maliyetlerinde yaşanan akıl almaz artışlar ve ilan pastalarında yaşanan ciddi düşüş büyük bir ekonomik dengesizliğe neden olmuş durumda. Gazeteler, bu noktada zaten kar amacı gütmeyen kamu hizmeti yapan kurumlar. Yerel gazeteler kentlerin marka değerleridir. Halk ile devlet arasındaki en şeffaf köprüdür. Kent dinamiklerinin bu duruma sessiz kalmaması gerekir. Yerel kaynakların yerel gazeteleri desteklemesi gerekir. Yerel gazetelerin tasarruf tedbirlerinin dışında tutulması gerekir. Yerel gazeteler sustuğu zaman, haksızlıklar artacak yolsuzluklar büyüyecek”
Diyarbakır’da 41 yıldır yayın yapan Öz Diyarbakır Gazetesi yaşadığı mali sorunlar nedeniyle gazeteyi satışa çıkardığını duyurdu. Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, yaşanan ekonomik krizin gazeteleri derinden etkilediğini belirterek, kent dinamiklerinin bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

Diyarbakır’da 41 yıldan beridir yayın yapan Öz Diyarbakır Gazetesi, yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle gazeteyi satışa çıkardı.

Yenigün Gazetesinde yer alan habere göre, Gazete sahipleri, girdi maliyetlerindeki artışlar ve ilan pastasının daralmasından kaynaklı gazeteyi satışa çıkardıklarını belirtti.

Gazete tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“ÖZ DİYARBAKIR GAZETESİ SATILIKTIR!

Öz Diyarbakır Gazetesi tüm haklarıyla satışa sunulmuştur. Resmi ilan almakta olan gazetenin tüm yönetim, yayın ve diğer haklarıyla birlikte satışa çıkarıldığını duyururuz.

Satış Detayları İçin İletişim: 0544 498 06 21

Satın almak isteyenler için ayrıntılı bilgi ve teklif görüşmeleri için lütfen yukarıdaki telefon numarasıyla iletişime geçiniz.”

“Kent dinamikleri bu duruma sessiz kalmamalı”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) Genel Başkanı Mehmet Çelik, yaşanan ekonomik krizin özellikle yerel gazeteleri derinden etkilediğini belirterek, şunları söyledi:

“Yaşanan ekonomik kriz ile beraber girdi maliyetlerinde yaşanan akıl almaz artışlar ve ilan pastalarında yaşanan ciddi düşüş büyük bir ekonomik dengesizliğe neden olmuş durumda. Gazeteler, bu noktada zaten kar amacı gütmeyen kamu hizmeti yapan kurumlar. Yerel gazeteler kentlerin marka değerleridir. Halk ile devlet arasındaki en şeffaf köprüdür. Kent dinamiklerinin bu duruma sessiz kalmaması gerekir.

Yerel kaynakların yerel gazeteleri desteklemesi gerekir. Yerel gazetelerin tasarruf tedbirlerinin dışında tutulması gerekir. Yerel gazeteler sustuğu zaman, haksızlıklar artacak yolsuzluklar büyüyecek”

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.