Silvan'da anız yangınında 500 dönüm alan zarar gördü

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 28.06.2024 - 16:35, Güncelleme: 29.06.2024 - 13:51 2783+ kez okundu.
 

Silvan'da anız yangınında 500 dönüm alan zarar gördü

Silvan ilçesinde çıkan anız yangınında 500 dönüm tarım alanı zarar gördü. Kırsal Çaldere mahallesinde ise Hasat sırasında biçerdöver alev aldı
Haber: İhsan YILMAZ/SİLVAN Silvan ilçesinin kırsal Kasımlı, Heybelikonak ve Gökçetevek mahalleleri arasındaki hasadı yapılmış tarlada, öğle saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle büyürken, ihbarla bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangın, Bağdere Jandarma Karakolu personeli ve köylülerin de yardımıyla kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 500 dönüm alanın zarar gördüğü belirlendi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.  Hasat sırasında biçerdöver alev aldı Silvan’da henüz sebebi öğrenilmeyen bir neden dolayı tutuşan biçerdöverden tamamen kullanılamaz hale geldi. Silvan İlçesi Kırsal Çaldere mahallesinde öğlen saatlerinde buğday tarlasındaki hasat sırasında biçerdöverde belirlenmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık 1saatlik müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları yapılan biçerdöver ise kullanılamaz hale geldi.    
Silvan ilçesinde çıkan anız yangınında 500 dönüm tarım alanı zarar gördü. Kırsal Çaldere mahallesinde ise Hasat sırasında biçerdöver alev aldı

Haber: İhsan YILMAZ/SİLVAN

Silvan ilçesinin kırsal Kasımlı, Heybelikonak ve Gökçetevek mahalleleri arasındaki hasadı yapılmış tarlada, öğle saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle büyürken, ihbarla bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangın, Bağdere Jandarma Karakolu personeli ve köylülerin de yardımıyla kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 500 dönüm alanın zarar gördüğü belirlendi.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. 

Hasat sırasında biçerdöver alev aldı

Silvan’da henüz sebebi öğrenilmeyen bir neden dolayı tutuşan biçerdöverden tamamen kullanılamaz hale geldi.

Silvan İlçesi Kırsal Çaldere mahallesinde öğlen saatlerinde buğday tarlasındaki hasat sırasında biçerdöverde belirlenmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık 1saatlik müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları yapılan biçerdöver ise kullanılamaz hale geldi.

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.